BE miraton vendimin për liberalizimin e vizave për Kosovën

9 Mars 2023, 13:33Rajoni TEMA

BE miraton vendimin për liberalizimin e vizave për Kosovën

Ministrat e Brendshëm të 27 vendeve të Bashkimit Evropian miratuan sot vendimin për liberalizimin e vizave për Kosovën në takimin e Këshillit të Punëve të Brendshme në Bruksel.

Ministrat e miratuan këtë vendim “në lexim të parë”, pa diskutime, pasi për këtë më herët në takim të ambasadorëve ishin pajtuar përfaqësuesit e përhershëm të vendeve anëtare. shkruan REL.


Sipas këtij vendimi, data e nisjes së liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës do të jetë koha kur të jetë tërësisht funksional systems i autorizimit dhe verifikimit të udhëtimeve (ETIAS), apo jo më vonë se 1 janari i vitit 2024.

Deri vonë ishte besuar se hyrja në fuqi e këtij systems do të jetë më 1 nëntor të këtij viti, por ky afat është shtyrë for vitin 2024.

1 Komente

  1. T
    Turi

    E mer albin thjesht sa i vonove dicka qe duhej bere me para po te mos ishte per ty me populizmin tende

    Lini një Përgjigje