Hyn në fuqi legalizimi i kanabisit në Gjermani, lejohet rritja e 3 bimëve në banesë

1 Prill 2024, 15:10Bota TEMA
Hyn në fuqi legalizimi i kanabisit në Gjermani, lejohet rritja e 3

Nga kjo e hënë 1 prill, ka hyri në fuqi ligji i legalizimit të kanabisit në Gjermani.

Legalizimi i bimës narkotike bën që të lejohet mbajtja e deri në 25 gramë kanabis të tharë për përdorim personal si dhe kultivimi i bimës në shtëpi.-

Qytetarët do të mund të kultivojnë deri në tre bimë dhe të kenë në banesat e tyre dhe të disponojnë deri në 50 gramë kanabis të tharë.

Një dozë mesatare është vlerësuar në 0,3 gramë për cigare dhe sasia prej 25 gramë i lejon përdoruesit të mbajnë rreth 80 cigare, në një rreze prej 100 metrash larg shkollave, kopshteve, këndeve të lojërave dhe objekteve sportive publik

Po ashtu ndalohet plotësisht edhe konsumimi në rrugët e këmbësorëve nga ora 7:00 deri në orën 20:00 të mbrëmjes.

Është parashikuar që duke filluar nga 1 korriku kjo substancë mund të merret legalisht përmes “klubeve të kanabisit”. Numri i anëtarëve të tyre do të jetë i kufizuar në 500 dhe klubet do të mund të shpërndajnë maksimumi 50 gramë në muaj për anëtar.

Të rriturit nën moshën 21 vjeç do të kenë të drejtën e 30 gramë kanabis, përmbajtja e THC e të cilit, një nga molekulat kryesore psikoaktive, nuk duhet të kalojë 10%.

1 Komente

  1. J
    Ju befte mire

    Kanabis do te shoqerohet edhe me nga nje kar siriani ne bythe.

    Lini një Përgjigje