Michel i përgjigjet Trump: Deklaratat e pamatura për NATO-n i shërbejnë vetëm interesit të Putinit

11 Shkurt 2024, 15:00Bota TEMA
Michel i përgjigjet Trump: Deklaratat e pamatura për NATO-n i

Presidenti i Këshillit të Evropës, Charles Michel, i ka kritikuar ashpër deklaratat e ish-presidentit amerikan, Donald Trump, se ai do t’i rekomandonte Rusisë të sulmojë anëtarët e NATO-s, të cilët nuk përmbushin detyrimet e tyre.

Sipas Michel, aleanca transatlantike ka qenë themel i sigurisë për amerikanët, kanadezët dhe evropianët në 75 vitet e fundit.

Ndaj, deklarata të tilla të pamatura rreth Artikullit 5 të NATO-s, i shërbejnë sipas Michel vetëm interesave të Putinit.

''Deklaratat e pamatura për sigurinë e NATO-s dhe solidaritetin e nenit 5 i shërbejnë vetëm interesit të Putinit.

Ata nuk sjellin më shumë siguri apo paqe në botë. Në vend të kësaj, ata ritheksojnë nevojën që BE-ja të zhvillojë urgjentisht më tej autonominë e saj strategjike dhe të investojë në mbrojtjen e saj.

Dhe për ta mbajtur të fortë aleancën tonë”, shton presidenti i Këshillit Evropian.

Lini një Përgjigje