Netanyahu për Erdoganin: Më thërriste “Hitler” çdo gjashtë orë…

4 Dhjetor 2022, 19:00Bota TEMA

 

Netanyahu për Erdoganin: Më thërriste “Hitler”

 

“Erdogan më thërriste Hitler çdo gjashtë orë”, tha kryeministri në detyrë i Izraelit në një intervistë të fundit, duke analizuar sesi marrëdhëniet midis liderëve ndryshojnë dhe përshtaten në politikën e jashtme.

“A është vetëm çdo 12 tani?”, e pyet gazetari me shaka. “Jo, ne patëm një bisedë miqësore ditën tjetër dhe jam shumë i lumtur me këtë. Mendoj se është e rëndësishme. Jo domosdoshmërisht sepse unë miratoj gjithçka që bën Erdogan, nuk është kështu.

Por meqenëse Barack Obama kishte marrëdhënie të mira me Turqinë dhe ndërsa Presidenti Biden takohet me liderët e Kinës ose me liderët e vendeve të tjera në rajonin tonë, kjo është ajo që bën politika e jashtme. Është një kombinim interesash dhe vlerash dhe ju duhet të mbani ekuilibrin”, u përgjigj Netanyahu.

Lini një Përgjigje