Zgjedhjet lokale ne Turqi, Erdogan po humbet Stalbollin dhe Ankarane

31 Mars 2024, 20:33Bota TEMA

 

Zgjedhjet lokale ne Turqi, Erdogan po humbet Stalbollin dhe Ankarane

Mbi 61 milion qytetarë turq i janë drejtuar ditën e sotme kutive të votimit për të zgjedhur kryetarët e rinj të bashkive.

Padyshim që jo është me interes të shihet është nëse Erdogan do të arrijë të fitojë këtë herë në qytetet e mëdha.

Deri më tani, rezultatet tregojnë se kandidati i tij është duke humbur në Stamboll.

Kandidati i partisë së presidentit turk, Murat Kurum ka marrë deri më tani 41% të votave, ndërsa kandidati i Partisë Popullore Republikane, Ekrem Imamoglu ka marrë deri më tani 50%, pjesa tjetër ndahet mes 25 kandidatëve të tjerë

.Zgjedhjet lokale ne Turqi, Erdogan po humbet Stalbollin dhe Ankarane

Lini një Përgjigje