Te fundit

22:41

22:25

22:10

22:00

21:50

21:40

21:30

21:20

2023-12-03 18:00:00Blog TEMA

6 Komente

 1. M
  Mendimi im

  Po te mos ishte Ruzvelti, Amerika do kishte provuar ose fashizmin ose socializmin ne vitet 30-te. Prandaj hiqeni fotografine e Reganit dhe vini Ruzveltin si perfaqesues i shpirtit praktik amerikan.

  1. D
   DMK

   Ideologjia marksiste po perhapet ne USA me ideologjinë woke ku censura komuniste po merr forme ku të gjithë Jane të ofenduar nga gjithçka ku pjersmarrja është më e rëndësishme se aftesia ku meritokracia ka vdekur. Dhe per pasoje i ka dhene shtysë ideologjisë së djathtë dhe shpesh ekstremit të djathtë

   1. V
    Vranakonti

    Respekt per ju zoti Tarifa. Inteligjenca juaj e lart,ne histori,filozofi,politike,zberthimi dhe spjegimi real i rrethanave te shoqerise njerezor,dje edhe sot,na imponon respekt.

    1. J
     Juristi

     Kuptove gjë ti loqe apo urdhër i partisë për lëvdata??

    2. J
     Jo Regani por Rusvelti eshte preaidenti me i mire

     Ekstremizmi i djathte suportohet edhe nga Kushtetuta amerikane. Mos harrojme se nuk ekzizton asnje demokraci perendimore ku perfaqesuesi i pakices zgjidhet Presisent, dhe ku koncepti i votes se barabarte (nje antar - nje vote) nuk ekziston. Pra, sistemi politik amerikan eshte hibrid, i cili gjate gjithe historise amerikane ka mundesuar perplasje te medha te brendeshme. Nese Amerika do kishte nje sistem demokratik sic kemi ne Europe, atehere nje parti e majte do te ekzistonte po si ne Europe. Komentituesi qe permend Presidentin Rusvelt ka te drejte, ishte ky President qe ne vitet 30 eleminoi tendencen e ekstremit te djathte te asaj priudhe qe flirtonte ne nacional-socializmin Gjerman. Mendoj se e sigurte eshte qe Amerika e gjen perhere rrugen e drejte, edhe pse me ca vonesa.

     1. d
      dyshuesi

      Mendoj se tema eshte intersante . Katolicizmi dhe komunizmi perballe protestantizmin. Dy te parat e konsiderojne grukmbullimin e pasurise si pengese per qellimin final respekiv .E para feja arritjen e parasjes . E dyta komunizmi arritjen e barazise sociale . Ndersa protestantizmi nuk ka objeksion persa i perket pasuries . Sa me i pasur aq me i pranuar je nder protestantet. Kjo eshte fryma qe ka mbajtur larg komunizmin dhe katolicizmin nga ajo toke.

      Lini një Përgjigje

      10:17 Blog 4 komente

      16:00 Blog 6 komente

      15:10 Blog 13 komente

      09:19 Blog 2 komente

      21:50 Blog 7 komente

      18:59 Blog 25 komente

      09:54 Blog 53 komente

      17:59 Blog 14 komente

      12:16 Blog 4 komente

      11:26 Blog 26 komente

      Më të lexuarat

      09:14 Blog 17 komente

      10:06 Dossier 15 komente

      09:10 Politika 9 komente

      11:02 Bota 11 komente

      09:39 Politika 11 komente

      09:30 Politika 13 komente

      Blog Tema

      17:49 Blog 2 komente

      17:29 Blog 15 komente

      16:36 Blog 6 komente