Te fundit

09:44

09:43

09:37

09:34

09:28

09:26

09:23

09:19

2022-07-25 17:36:00Blog Fabrizio Bucci*

2 Komente

 1. S
  Sulejman Pumi

  Me terhoqi vemendjen ky reagim i zotit Bucci. Duke u nisur nga numurat qe jane kokeforte dhe i japin te drejte zotit Bucci (pra Italia nuk ka humbur terren ne Shqiperi), dua te them qe Italia ka fituar terren e do te fitoje per shume aresye: nga shtetet e medha, avokati nr.1 i Shqiperise ne futjen e ardheshme ne BE, struktura ekonomike mjaft e perparuar e Italise, ndofta lider boteror dhe qe lakmohet nga vete shtetet e medha, cilesia e larte e nivelit te sherbimeve, niveli i larte i shkollave, numuri i madh i komunitetit shqiptar te vendosur aty pas renies se sistemit ne Shqiperi. Zoti Bucci keto nuk i permend se dihen. Ajo qe Italia nuk po ben tani ne Shqiperi, eshte investimi ne objekte prodhuese. Mbase e ka lene per te ardhmen, kur te kete perparim ne negociatat e pranimit. Megjithate, nje renditje e Turqise ne vendin e dyte pas Italise, respekton vete mundesite e Shqiperise dhe Turqise. Besoj se kjo renditje do te jete edhe per 10 vitet e ardheshme, ku prakticiteti i marredhenieve me Turqine e mund burokracine Europiane ne cdo drejtim: te ndihmave, te rregullave "mjedisore" qe shume here jane pretekst dhe pengese ne vete Europe, te shpejtesise se realizimit te marreveshjeve, etj. Edhe ne kuadrin e Open Balkan, ku do te jete nje treg virtual me i madh, besoj se Italia do te shtoje interesin tek ne ( Albania, una ponte verso i Balcani) dhe po ashtu interesi i Turqise do jete me i madh. Sa per Greqine, ekonomia e saj eshte mjaft e vogel dhe nuk mund te ndikoje shume ne Shqiperi tani e tutje.

  1. K
   Kotfare

   Se insisti e resisti ragiungi e conquisti

   Lini një Përgjigje

   14:29 Blog 5 komente

   20:21 Blog

   19:53 Blog 38 komente

   14:43 Blog 14 komente

   13:07 Blog 54 komente

   12:06 Blog 10 komente

   11:17 Blog 45 komente

   20:55 Blog 86 komente

   13:05 Blog 10 komente

   12:53 Blog 28 komente

   Më të lexuarat

   18:00 Politika 16 komente

   13:07 Blog 11 komente

   18:23 Bota 18 komente

   09:58 Politika 19 komente

   10:17 Sport 5 komente

   13:25 Politika 32 komente

   Blog Tema

   21:09 Blog 1 koment

   17:33 Blog 43 komente

   17:27 Blog 10 komente