Përveç bagazheve, kjo linjë ajrore u kërkon edhe pasagjerëve të peshohen para fluturimit

10 Shkurt 2024, 09:43Lifestyle TEMA
Përveç bagazheve, kjo linjë ajrore u kërkon edhe

Përveç peshimit të bagazheve, linja ajrore finlandeze Finnair u sugjeron pasagjerëve të hipin në peshore përpara se të hipin në fluturim për të vlerësuar më mirë peshën e avionit përpara nisjes.

Natyrisht, në ndryshim nga bagazhi, nuk ka kufi në peshë për pasagjerët dhe në fakt ata që janë në dispozicion për t’u peshuar, shkruan Guardian.

Megjithatë, nuk është kompania e parë që e bën këtë. Air New Zealand, Korean Air dhe Havaiian Airlines dhe Uzbekistan Airlines kanë ndërmarrë nisma të ngjashme për të llogaritur më mirë peshën mesatare të fluturimeve për arsye sigurie.


Edhe pse çdo avion ka një peshë maksimale të sigurisë, pesha e pasagjerëve dhe bagazheve është e përafërt, pasi matja e peshës mesatare të pasagjerëve përditësohet çdo pesë vjet. Sigurisht, sipas sondazhit të fundit të vitit 2022 nga Autoriteti Evropian i Sigurisë së Aviacionit, pesha mesatare e pasagjerëve nuk ka ndryshuar shumë që nga viti 2009.

Finnair synon të mbledhë të dhëna deri në maj, të cilat më pas do t’i dërgojë agjencisë finlandeze të transportit dhe komunikimit Traficon, dhe të cilat do të përdoren për të llogaritur bilancin e avionëve dhe imbarkimeve nga 2025 deri në 2030.

Lini një Përgjigje