Dëshmia tragjike, për ish-sekretarin e Koci Xoxes: Vjehrrin tim, e dogjën në furrë në ’48-ën, vjehrra u burgos në ’78-ën, se foli për figurën morale të Enverit, si…

29 Maj 2022, 09:54Dossier TEMA

Dëshmia tragjike, për ish-sekretarin e Koci Xoxes: Vjehrrin tim, e

I zhdukur: Galip Hatibi. Vuajtës të dënimeve: I ati, Rasim Hatibi, i internuar për sa kohë ishte gjallë. Bashkëshortja e tij, Asamble Hatibi, dënuar me burg dhe internuar. I biri, Durim Hatibi, i përndjekur si person me biografi të keqe Galip Hatibi, i ditëlindjes 1920, me origjinë nga Shkupi.

Ka punuar si sekretar në Ministrinë e Brendshme, por u largua duke dhënë dorëheqjen për të kaluar në fushën e sporteve, si organizator i aktiviteteve sportive kombëtare dhe ndërkombëtare. Njihte disa gjuhë të huaja: serbo-kroatisht, italisht, frëngjisht, anglisht, gjermanisht. Më 25 shtator 1946, në moshën 26-vjeçare, u arrestua nga Sigurimi i Shtetit në mesnatë, pasi doli nga një mbledhje e gjatë me drejtues të sporteve.


Cila është arsyeja që vjehrri juaj, i ndjeri zoti Galip Hatibi, është arrestuar dhe dënuar nga regjimi?

Arsyeja? Ai ishte një atdhetar që e donte vendin – ishte intelektual. Kishte studiuar jashtë, në Itali, dhe donte t’i shërbente këtij vendi. Mbasi mbaroi studimet u kthye në vend, në Shqipëri, për të shërbyer. Ishte idealist, shumë i ndershëm dhe mendonte atëherë, me mendimet komuniste, se do t’i shërbente vendit me drejtësi, por mbasi u kthye dhe u caktua me detyrë në Ministrinë e Brendshme, sekretar, siç kam dëgjuar nga ime vjehërr, kuptoi shumë shpejt se çfarë bëhej në të vërtetë nga qeveria, shteti i atëhershëm, dhe kërkoi menjëherë dorëheqjen nga detyra që kishte. Di gjithashtu që nuk donin ta shkarkonin nga detyra dhe, me ndërhyrjen e dikujt tjetër, atë e liruan nga detyra.

Ishte një person i gjithanshëm, merrej edhe me sport – luante dhe futboll. E donte shumë sportin, por kishte edhe shumë talente të tjera, siç ishte aktrimi, bile unë i kam me dokumente këto që po them. Njihte 6 gjuhë të huaja, të mësuara në shkollë, serbo-kroatishten kur kishte mbaruar shkollën në Shkup, filloren, në të mesmen kishte mësuar frëngjisht dhe italisht, ndërsa pastaj në mënyrë private, me profesorë, ka mësuar anglisht dhe gjermanisht


Dëshmon Nurxhan Gostivari për vjehrrin Galip Hatibi. Të paktën të ketë një varr që t’i mbetet emri! Thoshin “e kanë nxjerrë nga vendi me valixhe, është spiker në Radio Londra, në BBC…”, por atë e torturonin në birucat e Ministrisë së Brendshme! Familja, atëherë, me shpresën se të paktën ai do të ishte gjallë, dëgjoi edhe Radio Londrën, edhe BBC, por nuk i korrespondonte asgjë me zërin e tij. të vërtetë nga qeveria, shteti i atëhershëm, dhe kërkoi menjëherë dorëheqjen nga detyra që kishte. Di gjithashtu që nuk donin ta shkarkonin nga detyra dhe, me ndërhyrjen e dikujt tjetër, atë e liruan nga detyra.

Ishte një person i gjithanshëm, merrej edhe me sport – luante dhe futboll. E donte shumë sportin, por kishte edhe shumë talente të tjera, siç ishte aktrimi, bile unë i kam me dokumente këto që po them. Njihte 6 gjuhë të huaja, të mësuara në shkollë, serbo-kroatishten kur kishte mbaruar shkollën në Shkup, filloren, në të mesmen kishte mësuar frëngjisht dhe italisht, ndërsa pastaj në mënyrë private, me profesorë, ka mësuar anglisht dhe gjermanisht. Në këto kushte, mbasi u lirua nga detyra, ai u caktua me detyrë në Komitetin e Sporteve, në qoftë se nuk gaboj si quhej. Atëherë organizohej olimpiada ose ballkaniada, sesi quhej.

Është edhe kampionati i futbollit dhe fitoi Shqipëria atëherë, në ’46-ën?

Ai ishte organizator, kryetar, kurse sekretar, mbaj mend nga vjehrra ime, që thoshte se është Ramiz Alia. Më datën 25 shtator të 1946, disa ditë më duket para, pak ditë para se të organizohej kjo ballkaniadë, ai është në një mbledhje për sportin deri vonë. Mbledhja ka vazhduar ndoshta deri nga ora 22.00-23.00 e natës dhe mbasi ka dalë nga mbledhja, Sigurimi i Shtetit e ka marrë, e ka arrestuar.

Dini ndonjë detaj se si është kryer arrestimi? A e ka parë më familja prej atij momenti?

Arrestimi është kryer në mënyrë të fshehtë. Askush nuk e dinte ose të paktën askush nuk na tha sesi është kryer. Familja u shqetësua që nuk erdhi në shtëpi dhe doli ta kërkonte në miq e në shokë, në njerëzit që ishin bërë bashkë në mbledhje me të dhe që të gjithë ngritën supet dhe thanë “ne nuk dimë gjë”! Kur kërkoi tek organet kompetente, domethënë që i’u drejtua shtetit, mori përgjigjen që ai duhet të jetë arratisur, sepse është në shërbim të anglo-amerikanëve dhe ka shumë mundësi…! Tregonte vjehrra ime, arritën deri atje sa i thoshin “e kanë marrë, e kanë nxjerrë nga vendi me valixhe”, deri atje arritën të thoshin. I thoshin “dëgjo Radio Londrën, se atje flet, ose BBC, se atje është spiker”. Familja, atëherë, me shpresën se të paktën ai do të ishte gjallë, e bëri edhe këtë, por nuk i korrespondonte asgjë me zërin e tij.

Mendoni që ai është rrëmbyer?

Ai është rrëmbyer, po! Edhe pse logjika nuk i’a pranonte që ai të kishte lënë vendin, që të kishte ikur, duke e njohur mirë të shoqin…!

Domethënë, vetëm më vonë, keni marrë vesh detaje, që ishte i arrestuar dhe u zhduk përfundimisht?

Ç’ka ndodhi me të? E vërteta është që ata nuk morën vesh shumë detaje, për të mos thënë aspak, sepse njerëzit kishin frikë të flisnin.

Njerëzit? Cilët njerëz?

Njerëzit e vet të afërm. Ai kishte babain gjallë, kishte edhe tri motra, ose dy më mirë, se një nuk ishte tamam motër, por e quante si motër dhe një vëlla që i kishte prej babës, nga një martesë e dytë. Deri në atë kohë kishin qenë shumë të afërt me të, por që kur ndodhi që ai u zhduk, ata e mohuan dhe askush nuk i’u afrua më familjes. Vjehrra, sapo ishin martuar, kishin rreth dy-tre muaj martesë dhe ajo, mbasi u zhduk i shoqi, kuptoi që ishte shtatzënë. Ai, siç mësuam më vonë, e mori vesh që i lindi djali kur ishte akoma në…!

Në hetuesi…?

Atje ku e kishin futur.

Si është emri i saktë, Galip?

Galip Rasim Hatibi. Kështu që djalin e rriti e vetme dhe pa absolutisht asnjë ndihmë, përveçse vjehrrit, derisa ai ishte gjallë dhe sa mundi, sepse edhe atë e internuan. Dhe ai bëri internim. Kjo ishte situata, domethënë askush nuk e ndihmoi: shiti çfarë kishte, plaçka të shtëpisë, sepse ata ishin familje…!

Sa vjeç ishte zoti Galip kur e morën?

26 vjeç!

Djalë i vetëm?

Djalë i vetëm, me tri motra, njëra nga një martesë e dytë e babës, në fakt, edhe një vëlla…!

Si e morët vesh zhdukjen apo arrestimin? U bë e qartë se çfarë ndodhi me të apo s’keni pasur kurrë informacion, pra, i ati i të zhdukurit e më vonë edhe bashkëshorti juaj si fëmija e tij, a kanë marrë vesh ndonjë gjë për të?

I ati vdiq disa vite mbasi lindi djali (i të zhdukurit), pra nipi, domethënë im shoq, dhe i la edhe testament gjithë pasurinë… ia kaloi direkt nipit.

Bashkëshortit tuaj?

Po, duke ditur që ai do të rritej pa babë, i la 2/6 e pasurisë së vet. Më mbrapa, motrat dhe vëllezërit, përjashto njërën, u munduan ta zhduknin testamentin, që pasuria të mos ndahej dy pjesë më shumë se të tjerët te ky nip që po rritej pa babë, por fati e deshi që ishte në gjykatë një kopje e vendimit ku ishte bërë çelja e trashëgimisë testamentare dhe kështu shpëtoi pasuria, se e kanë luftuar gjithë kohës.

A keni pasur një njoftim nga autoritetet shtetërore për fatin e zotit Galip?

Jo, jo, absolutisht

Çfarë dini për fatin e tij?

Vjehrra ime, ashtu sikurse edhe i shoqi, është aktiviste e Luftës Antifashiste që në ’42-in, është marrë me njësitet guerile, e ka ndihmuar luftën shumë. Ashtu është njohur me të shoqin në ato kushte. Kishte edhe shoqëri, sepse ka bërë edhe ajo shkollë: edhe ajo ishte me disa gjuhë të huaja, ka mbaruar shkollën jashtë… siç ua shpjegova më lart, kishte dhe shoqëri. Ishin i njëjti brez me Nexhmijen, me Enverin – të famshmin e asaj kohe, Enver Hoxhën flas dhe kështu që…! Dhe ajo e nxori jashtë. I tha: “Burri yt është agjent i anglo-amerikanëve. Shko kërkoje dhe dëgjoje në Radio Londra”! dhe kur vjehrra insistoi duke i thënë: “Im shoq nuk e bën këtë, të lërë vendin”!, ajo i tha: “Dil përjashta, se edhe ju mund të keni pasoja të tjera”!, kështu që, që nga ajo kohë…!

Pra, nëse e konsiderojmë “autoriteti”, kjo është përgjigjja e fundit që kanë dhënë autoritetet shqiptare?

Po, po, kjo ishte!

Çfarë ndodhi më vonë?

Nuk kemi pasur detaje konkrete, e thashë që njerëzit kishin frikë të flisnin në atë kohë…! Mbas ardhjes së demokracisë, mbas ’90-ës, kemi mësuar që e kanë parë njerëz në burg. Avokat Koço Dilo, është i arrestuar në atë kohë. Rreth dy vjet, thotë vjehrra ime, është mbajtur aty, 1946-‘48; aty është mbajtur edhe avokat Koço Dilo, që është arrestuar në një periudhë në mes të këtyre dy viteve dhe që i lidhur në kolonat e burgut.

Të Ministrisë së Brendshme?

Poshtë, ku ishin qelitë e të burgosurve dhe në një nga këto qeli, një natë, duke dalë, ka parë një person që i është dukur si kufomë, për faktin që ai ishte aq i hollë…! Ishte dimër dhe ky ishte i veshur akoma me rroba vere.

I veshur siç ishte kur e kanë arrestuar?

Po, siç ishte më 25 shtator, me një mjekër të gjatë e i rreckosur dhe ato rroba ishin të grisura. Nuk e kishte njohur! Ky i ishte afruar dhe i kishte thënë “Nuk më njeh”? Ishte prezantuar dhe ai e kishte njohur vetëm nga sytë. I kishte thënë që kishte marrë vesh që ishte bërë me një djalë (përlotet), më falni, dhe që i’a kishin vënë emrin Durim. Durim i’a vuri gjyshi, duke shpresuar që…!

Të durojë, se do fitojë!

Të durojë që të vijë, mbase dhe me shpresën që do ta takonte të atin, i biri të atin, gjë që nuk ndodhi. Kjo ishte biseda me Koço Dilon, por ai i’a ka transmetuar këtë Petro Markos dhe jo direkt familjes së vet. Edhe kjo, nga frika.

Petro Markos? Nga e dini këtë?

Petro Markos i’a ka treguar Koço Dilo dhe Petro Marko e ka mbajtur këtë për veten e vet, pa i çuar një mesazh ose një fjalë familjes. Pastaj, e ka ndier si detyrë, si detyrim moral, dhe mbas ’90-ës…!

Petro Marko ka vdekur në qershor të ’91-it. Pak kohë ka pasur për të shkruar gjatë atyre muajve ndoshta!

Po, unë e kam e jua tregoj, është shumë prekëse.

Na duhen të gjitha materialet, dublikatë, se po hapim dosje për çdo person, me fotografi, me dokumente, me çfarë të jenë.

Edhe te gazetat e tjera është shkruar, nga gjyqi i Llambi Ziçishtit. Nga të thënat atje del, që vjehrri im, Galip Hatibi, është djegur i gjallë.

E thotë Llambi Ziçishti në gjyq? Janë proces-verbalet?

Po, janë këtu! I kanë nxjerrë në gazetë proces-verbalet e gjyqit.

Kjo përkon me vitin 1982, kur është Arianit Çela kryetar i Gjykatës së Lartë?

Por këto janë bërë të ditura vetëm mbas ’90-s, kështu që përpara nuk…!

E di, e di, s’bëhet fjalë!

Ai thotë që Koçi Xoxe është ministër i Brendshëm atëherë, kurse vjehrri im, është sekretar.

Sekretar i Koçi Xoxes?

Nuk e di, por me një detyrë sekretar…!

Koçi Xoxe nuk është ministër në atë kohë, por drejtor i Drejtorisë së Mbrojtjes së Popullit; ky kishte peshë të madhe në atë kohë dhe në tetor a nëntor të ’46-ës është bërë ministër i Brendshëm. Gjer atëherë, ministër i Brendshëm, është Haxhi Lleshi.

Atëherë, aty është sekretar.

Në Shqipëri ishin tri drejtori: Drejtoria nr. 3 ishte Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit. Koçi është drejtor në Drejtorinë e Mbrojtjes së Popullit. Ju u keni bërë kërkesë autoriteteve për të marrë informacion dhe nuk ju kanë dhënë asgjë?

Jo, jo, absolutisht!

Pra, rastësisht, mbas viteve ’90-të, ju keni gjetur dy burime, shkrimtarin Petro Marko dhe të dhënat nga gjyqi publik që i’u bë, ish-ministrit Llambi Ziçishti.

Po, edhe deklarata nga njerëz të tjerë.

A u tregua ndokush i gatshëm t’ju tregonte vullnetarisht, duke ardhur te ju në familje?

Edhe ime vjehërr është dënuar për agjitacion dhe propagandë. Është dënuar 7 vjet dhe ka bërë 4 vjet, sepse e zuri amnistia. Në ’78-ën u arrestua, më 16 tetor të ’78-ës. Doli në gjyq në fund të marsit të vitit ’79 dhe ka dalë pastaj mbas 4 vjetësh burg, me amnisti…! Kur u arrestua, ishte 55 vjeçe dhe nga kjo arsye doli, kështu që intervistat me njerëzit i ka bërë ime vjehërr, por unë kam dy deklarata nga dy persona, që flasin për Galipin, mundet t’jua lexoj apo t’jua vë në dispozicion.

Mund të na thoni shkurt përmbajtjen?

Është deklaruesi Siri Ago që tregon, se e ka njohur Galip Hatibin kur mësonte gjuhën angleze me profesor Isan Qereshnikun, gjatë Lëvizjes, dhe që kishte dëgjuar se pas çlirimit ishte sekretar në Ministrinë e Punëve të Brendshme, që e kryesonte Koçi Xoxe. Në ’48-ën, kur ishte larguar nga Tirana, dikush që ai nuk e mban mend, i kishte thënë personalisht se: Galipi ishte torturuar dhe kishte humbur ndjenjat…! Kushedi sa herë i ka humbur ndjenjat në ato dy vite… po nejse, dhe i kishte thënë që u dogj me benzinë në Ministrinë e Punëve të Brendshme.

Ky është informacion vullnetar që jua ka dhënë ai?

Po! Është vërtetuar edhe firma e personit me vulën e lagjes në atë kohë, nga Këshilli Popullor i lagjes. Memorie.al

Vijon numrin e ardhëm

98 Komente

 1. F
  Frat

  Sekretar ne Ministrine e Brendshme te fashisteve dhe nazisteve, qe fliste serbisht italisht dhe gjermanisht. Merreni vete me mend ca kategorie ka qene. Vec ne Shqiperi po ndodh ky skandali ku doni te rehabilitoni bashkepunetoret e armikut. Bota perendimore i varte publikisht ne litar. Ne France kane perdorur dhe gijotinen per here te fundit ne 1946.

  1. G
   Gjergji

   Se ku e pe ministria fashiste, një zot e di. Lexoje dhe një herë, mos u bë analfabet funksional

   1. N
    Nje psikanalist modest

    O Frat qeke [email protected] komplet, po [email protected] me gjithe bole qe te varen ne mjeker. Ka qene sekretar ne Ministrine e Brendshme Komuniste or palle gomari. Po ti si duket akoma nuk e ke marre vesh qe komunistet te paret qe vrisnin ishin shoket e vet, ata qe nuk u pelqenin me. Idiot, debil ke guximin e idiotit te komentosh edhe kur nuk te hyn gje ne kungull.

    1. k
     kot me ta thon

     Komunistet te paret qe vrisnin ishin fashistet dhe kolaboracionistet e fashizmit. Te fala sat'eme ...

     1. N
      Nje psikanalist modest

      Ke shume te drejte, Mehmet Shehu ishte komandant i brigades se pare, po ishte edhe kolaboracionist, Kadri Hazbiu ishte fashist, Nako Spiru ishte fashist, Beqir Balluku ishte nazist, Pwtrit Dume armik kolaboracionist, ka edhe plot te tjere po jot'eme tha mos i shkruaj te gjthe se nuk mi nxe vendi.

      1. k
       kot me ta thon

       .. keta ishin te fundit o kokpatate! Edhe per ata ka arsye, te cilat arsye jane te tjera nga ato per te cilat u pastruan fashistet dhe kolaboracionistet. Apo je i trashe nga trute!? Te fala sat'eme ...

       1. N
        Nje psikanalist modest

        Per ju bajgat e Enverit ka gjithmone nje arsye. Sa per trute, ju bajgat e Enverit i keni te fiksuara me kohe te fashistet, kolaboracionistet, imperialistet, revizionistet. Tashti pirfhni vazhdimisht qe te liroheni nga e keqja qe ju ka zene qekur vdiq ai qe ju ushqente me bar qe te mos shkelnit parimet, prandaj hani mut vazhdimisht tani. Ene une kot po ta them kte se ti e di me mire se une.

    2. P
     Progon Pollogu

     FRAT, bir, ose nip i përbindëshave. Antishqiptar. PËRBINDËSH, pjellë PËRBINDËSHISH !

     1. e
      ec aty

      TRUPESHK Pollkar, amon mos fol ti per patriotizem dhe per perbindsha. Idiotet si puna jote jane misherim i shprehjes "cfare fluturon hahet"

    3. K
     Km

     Nuk kam asnje dijeni per kete ceshtje.Por di qe nje lojtar me mbiemrin Hatibi,i 17 Nentorit,Ka qene shume futbollist i mire dhe pjestar i ekipit kombetare te shqiperise ne kohen e Enverit

     1. T
      Tirana

      Te gjithe atdhetare dalin sot. Po qe se ka qene me Koci Xoxen nje mut si ai do te kete qene.

      1. B
       Buda

       Po qe se Galip Hatibi ne vitin 1946 ka qene Sekretar me Koci Xoxen ishte krejtesisht e pamundur te arrestohej, sepse deri ne vitin 1948 Koci Xoxe bente ligjin ne Shqiperi. Une i bej thirrje stafit te gazetes sime te dashur "TemA" qe te mos pranoje te tilla thashetheme, por te dhenat e tyre familjaret te shkojne e t'i ballafaqojne me dokumentet e Arkivit Qendror te Shtetit, te cilat tashme jane dixhitalizuar dhe ua nxjerrin per pak dite. Ne AQSH une kam gjetur mjaft dokumente per ish-komunistin dibran Xhavit Hatibi. Te dashur familjare, drejtohuni ne godinen e bukur te AQSH, e keni ne mes te tiranes dhe jepini fund legjendave dhe fantazive, sespe vetem urrejtja nuk mjafton per te demaskuar nga pikepamjet demokratike nje regjim diktatorial qofte komunist , qofte monarkist.

      2. A
       Agim

       Shqipëria e ka të nevojshme t’i çoj para gjyqit të gjithë përgjegjësit për ekzekutimet, torturat dhe zhdukjet e individëve pa gjyq gjatë regjimit komunist. Të gjithë vrasësit në sistem dhe bashkëpunëtorët e tyre duhet të gjykohen dhe të figurojnë në një listë të zezë në muzetë kombëtare. Siç keni bërë shtëpinë e gjetheve duhet të bëni një muze të diktaturës enkas për këto krime. Pa u bërë ky pastrim dhe ndërgjegjësim historik Shqipëria nuk do të bëhet kurrë një vend normal. TE BURGOSUR POLITIK (20,417). TE INTERNUAR-DËBUAR (22,870). TE EKZEKUTUAR (7,413). TE VDEKUR NË BURG (1,129). KAMPE INTERNIMI TE HAPURA (36). KAMPE PERQENDRIMI ME TELA ME GJEMBA (40). Drejtësia e re shqiptare duhet të hapë një proces të madh historik për të çuar të gjithë fajtorët para gjyqit. Shumica e tyre janë gjallë dhe fatkeqësisht i ke në poste në ndryshme dhe në funksione zyrtare.

       1. p
        pirro

        7004 te vrare dhe jo 7413 nga 1945-1990

        1. i
         informacion

         Te denuar politike : Sipas STATISTIKAVE SHTETERORE te shtetit shqiptar (qe ne vitet 1945-1990 eshte shteti me i mireorganizuar ne historine shqiptare deri me sot) jane te percaktuara se persona te denuar per arsye politike (ketu futen te denuar me gjobe, internim, burgosje, pushkatim) ne 45 vjet jane denuar gjithsej 16 mije veta, te gjithe bashke. Nga keta 2 mije veta jane denuar me pushkatim (shumica ne vitet 1945-1948 menjehere pas Luftes, te denuar si kolaboracioniste dhe kriminele). Pra ne 45 vjet te pushtetit komunist jane denuar per arsye politike 16 mije persona, qe do te thote se ne je popullsi te pakten 3 milion banore rreth 0.53% e tyre jane denuar per arsye te tilla. Organizata e "Ish te perndjekurve politike" ne keto vite e ka shtuar numrin e te perndjekurve politike ne rreth 25 mije veta (duke perfshire ne ta shume te burgosur ordinere, si vrases, hajdute, mashtues, sherrxhinj, kurva, pederaste ...). Edhe ne kete rast del se 0.7% e popullsise se Shqiperise ne 45 vjet kane qene te denuar apo persekutuar politike. Edhe ne vazhdimesi perpjekjet per rritjen e numrit shkojne diku te 40 mije vete, qe perseri nuk shkon me shume se 1.5% e popullsise. Edhe HALABAKU Agim i mesiperm qe nxjerr ca shifra, e shumta thote qe 43.287 persona jane keta "te persekuatuarit". Pra ne cdo rast, diku me shume apo me pak se 1% e popullsise se Shqiperise kane patur reperkusione ligjore per arsye politike, ndersa 99% e popullsise nuk kane patur asnje reperkusion ligjor. KJO ESHTE E VERTETA HISTORIKE, te gjitha te tjerat jane propagande halabakesh dhe maskarenjsh! Antikomunizmi eshte virtyt i maskarenjve dhe i budallenjve!

        2. X
         Xhafer Deva i riu

         Mashtrues shifrash, pinjoll i denje i krimineleve, diversanteve sabotatoreve dhe spiuneve, as 500 nuk jane denuar me vdekje gjate 45 vjeteve dhe nga keta 90 % ishin vrases ordiner ndersa vetem 10% politik. Nga keta te fundit pjesa me e madhe kolaboracionist qe kishin lyer duart deri ne bryl me gjakun e shqiptareve qe i dolën zot atdheut gjate lufte se dyte boterore. ( Ne France u exekutuan mbi 5000 kriminel te tille kur mbaroj lufta.)

         1. L
          Ladi

          Franca mund të ketë vrarë bashkëpunëtorët e nazizmit, sic i vramë dhe ne. Këtu po flasim për vrasje, tortura dhe ekzekutime për mbajtjen e pushtetit. Se mirë ekzekutimet, po këto internimet me farefis e me fëmijë a na i shpjegon dot zotrote? Po torturat çnjerëzore? Ndaj, bëni mirë ta mbyllni gojën se në demokraci keni mësuar ta hapni ca si shumë....Duhet drejtësi dhe reflektim kombëtar mbi krime çnjerëzore të asaj kohe. Se është njësoj si të na dalë Rama tani, të ekzekutojë e të shpallë armik inteligjencën , fenë, intelektualët, rivalët dhe kë ti dojë kokrra e qejfit, tua internojë familjet, ti torturojë të gjithë me radhë, ti ekzekutojë dhe ne ti themi kësaj se ata ishin armiq të vendit dhe se Rama mirë ua bëri?! Jo more zotëri, jo nuk jemi të verbër sic do dëshironit ju. Sistemet kriminale duhet te përgjigjen para ligjit dhe të mbajnë përgjegjësi historike. Doni apo sdoni ju pinjollët e tyre.

         2. X
          Xhafer Deva i riu

          Mashtrues shifrash, pinjoll i denje i krimineleve, diversanteve sabotatoreve dhe spiuneve, as 500 nuk jane denuar me vdekje gjate 45 vjeteve dhe nga keta 90 % ishin vrases ordiner ndersa vetem 10% politik. Nga keta te fundit pjesa me e madhe kolaboracionist qe kishin lyer duart deri ne bryl me gjakun e shqiptareve qe i dolën zot atdheut gjate lufte se dyte boterore. ( Ne France u exekutuan mbi 5000 kriminel te tille kur mbaroj lufta.)

          1. A
           Ai qe te shkerdhen ty o hale

           O shkerdhate qe perlyen emrin e patriotit Xhaferr Deva me mutin komunist qe je lyer vete. Duhet te numerosh ata qe jane vrare pa gjyq, mor mut se komunizmi na ka mesuar qe ne kohen e lavdishme te loqendarit krimi ordiner ishte zhdukur dhe diktatura egzekutonte vetem armiqte e popullit. Apo tashti ashtu ju leverdis te thoni ju kelysheve te krimineleve. Ik mor u shofte fara juaj e shkerdhyer. Edhe hajdutet qe erdhen ne pushtet pas 90s e jane ne fuqi edhe sot jane me te mire se shkerdhatat e Enver Bastardit. Keta vjedhin sa mundin, po te pakten nuk te vrasin per nje fjale goje. Enver Bastardi edhe na ngordhi urie e na dha bar te hanim, po edhe i vrau ata qe ankoheshin.

           1. V
            Vdekje fashisteve

            Xhaver Deva patriot? Atehere ti qenke kriminel dhe shkerdhate!!! O sa mire kane bere komunistet qe ja u kane shkerdhyer racen juve funderrinave pinjolleve te kolaboracionisteve fashiste, o sa mire! LAVDI ENVERIT!

            1. A
             Ai qe te shkerdhen ty o hale

             Po or taj rrote kari, patriot, donte Shqiperine e Madhe dhe nuk i donte sllavet si puna e Enver Bytheqirit. Lavdi Enverit thua ti, shume mire, meqe e the ti Enverit i ka ngec lavdia ne bythe.

             1. V
              Vdekje fashisteve

              O sa mire qe ja u shkerdhyen robt juve, kolaboracionisteve te fashizmit! Qqqqq sa mire. Lavdi O Enver Lavdi!!! Ju donit "Shqiperine e Madhe"!? Po nuk ka Shqiperi te Madhe mor sumcpum, ka vetem Shqiperi Natyrale o shkerdhate spiun serbo-grek. Termin "Shqiperi e Madhe" e perdorin vetem serbet dhe greket. Po si do e krijonit ju o shkerdhate, duke bashkepunuar me pushtuesit? Edhe Hamza Kastrioti keshtu tha, donte te behej mbret i Shqiperise dhe bashkepunoi me turqit. E sot e perjetesisht Hamzai ka damken e tradhetarit. Po ashtu edhe ju o halabaker kolaboracioniste, me damken e turpit ne balle! Bythqirat si puna e Deves dhe si puna juaj, kane patur dhe kane vetem nje qellim : te kene pushtetin, te sundojne mbi shqiptaret dhe te mbrojne interesat personale pasurore. Per kete qellim funderrina si puan juaj jane gati qe bashkepunojne jo vetem me pushtuesin, por edhe me djallin vete dhe ju jeni gati te shisni jo vetem atdheun, por edhe nenat tuaja madje edhe bythen tuaj. Ky ishte dhe eshte "patriotizmi" juaj. Prandaj ju shkerdhyem dhe do ju shkerdhejme ne pafundesi. VDEKJE HAMZAISTEVE, TE VJETER E TE RINJ!

              1. A
               Ai qe te shkerdhen ty o hale

               Ik e pi ilaçet se qeke renduar qysh kur folem heren e fundit.

               1. V
                Vdekje fashisteve

                Halabak fashist, te kesh frike! Mos e harro ...

                1. A
                 Ai qe te shkerdhen ty o hale

                 Halabaku te shkerdhefte me rrace e me fis. Nga kush te kemi frike o mut, nga ju brekegrisurit?

          2. Z
           ZoiThemeli

           Mire thote Agimi.... Si nuk na ka vajtur mendja me pare! Une them qe qeveria duhet te premtoje qe tere xhelatet e Kocit, Enverit, Mehmetit duhet qe brenda 20 vjeteve qe vijne 2041 (me rastin e 100 vjetorit te themelimit te partise se tyre) te kene dale te gjithe para drejtesise! Te lumte Agim!

           1. S
            Sokol

            Gjermania nga 100-vjeç e po i con para gjyqeve kriminelet dhe keta tanet aty i keni, se fara e keqe nuk vdes kollaj. Drejtesia duhet te veproje.

            1. q
             qe ta dish

             Drejtesia ka vepruar dhe vepron mbi kriminelet fashiste dhe bashkepunetoret e tyre. Kur nuk ka krim nuk ka se c'te veproje drejtesia, e cila nuk vepron mbi shpifje. Kuptojeni kete, o halabake fashiste te trashe nga trute e kokes. Asnje komunist nuk eshte denuar dhe nuk do denohet per "krime", per arsyen e thjeshte sepse ato nuk ekzistojne, jane thjesht propagande!

             1. e
              edhe po nuk e dite, nuk prish pune

              "qe ta dish", ti s'dike gje per vete, si duket ke qene ne gjume qe nuk i ke pare krimet e komunisteve, ose ke qene vete nga ata robqiret qe vrisnin e prisnin simbas qejfit, edhe pa gjyq, prandaj ti e ke mire kur thua qe drejtesia carmatoset perpara komunisteve robqire.

          3. A
           Agron

           36 llojet e torturave të tmerrshme që u përdorën gjatë diktaturës komuniste Llojet e torturave Rrahje me dru, shpim i mishit me tel të djegur, futja e kripës në mish, lënia në ujë të ftohtë, lënia pa bukë deri në vdekje, varje me kokëposhtë, shtrëngimi i gjinjve me pinca, maçoku në tumane, mbushja e gojës me kripë , futja e jashtqitjes në gojë… Kjo listë e hartuar nga Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK) në Shqipëri, bazuar në një dokumentacion të gjerë arkivor dhe dëshmi gojore nga ish të persekutuar, cilësohet si lista zyrtare e torturave të përdorura gjatë regjimit komunist nëpër qelitë e hetuesive, zyrat e ish Sigurimit të Shtetit dhe rrethana të tjera represioni, gjatë viteve 1945-1991 në Shqipëri. Në vazhdim gjeni listën e plotë. 36 Llojet e torturave 1. Rrahje me dru, deri në shkaktimin e plagëve Është torturë klasike e përgjithshme e bërë në hetuesi nga oficerët e Sigurimit e ndihmësit e tyre. Kjo torturë konsiston në goditjen me dru ose thupra (drunj të vegjël) të të pandehurit në kokë ose pjesë të trupit. Është përdorur masivisht kundër të gjithë të pandehurve apo personave të kapur sekret nga Sigurimi. Kjo lloj torture konsiston në goditjen e drejtpërdrejtë e të menjëhershme me një mjet të fortë. Ka qenë një torturë e “thjeshtë” që nuk kërkonte shumë kushte apo mjete. 2. Kruarje e plagëve të qelbëzuara me dru Zhvillohej kur kishte avancuar faza e torturës dhe kishin filluar të zinin kore. Nga kjo torturë e rëndë ka vdekur në vitin 1947 Loni Adam, ish funksionar i ambasadës amerikane, ndërsa trupin kishin filluar ta hanin krimbat. Kjo lloj torture mund të kalonte deri në çmendjen e personit nga dhimbja e madhe. 3. Shpimi i mishit me tel të djegur Ka qenë torturë barbare e përdorur sidomos vitet e para. Personit i ngulej një tel i nxehur në mish e cila depërton lehtësisht mbi mish e nga kjo kalon drejtpërdrejt në kockë. Prekja e kockës kishte pasoja të rënda sepse kalonte në humbjen e jetës, ose pasoja të rënda në shëndet, por edhe në çmendje. Nga përdorimi i kësaj torture ka vdekur avokat Muzafer Pipa në tetor 1946. 4. Përdorimi i rrymës elektrike në veshë e në trup Ka qenë teknikë e përdorur nga Sigurimi dhe hetuesia. Përdorimi i madh i kësaj metode ka çuar në çmendje shumë persona. Rryma elektrike kalonte në trupin e personit të marrë të pandehur, në mënyrë që ai të thyhej për të pranuar procesin ose treguar gjëra në kurriz të të tjerëve. 5. Futja e kripës në mish Përdorej për të acaruar gjendjen e të pandehurit. Kjo lloj torture përdorej në rastin kur plagët kishin përparuar. Përdorimi i kësaj torture kishte efekte psikike të forta, duke kaluar shpesh edhe në çmendje. 6. Lënia në ujë të ftohtë apo në fuçi uji Ishte koha kur i pandehuri nuk pyetej. Trupi i lihej në një pellg me ujë në dimër në mënyrë që të kishte pasoja në shëndet. Pasojat ishin në dobësim zemre, mushkëri të sëmura, etj. Po ashtu personi vendosej në një fuçi uji. Kjo metodë përdorej kryesisht kur ishte gati ta zinte gjumi si dhe në orën e gjumit. 7. Lënia pa bukë deri në vdekje Është një torturë e përdorur në hetuesi, por në raste speciale edhe në burgje. Ka ndodhur p.sh. me ish kryeministrin Kostaq Kota që vdiq në burgun e Burrelit në vitin 1948. 8. Lënia pa bukë për disa kohë Përdorej në hetuesi dhe në izolim në burgje. Përdorimi i kësaj torture synonte thyerjen e të pandehurit në mënyrë që ky të mendonte se jetën e kishte të shkurtër. 9. Lënia zhveshur në të ftohtë Përdorej në hetuesi dhe pothuaj në burgje si masa disiplinore. Kjo lloj torture kishte edhe efekte psikologjike për nga fotografimi i pamjes kur i dënuari lihej të shikohej nga të burgosur të tjerë. 10. Jeleku Përdorej si mjet ndihmës për të rritur efektin e torturës. Muço Sali deklaronte: “Janë vënë në jelek dhe me një dru në mes të duarve dhe të këmbëve vareshin në dy stola, gjë që i bënte njerëzit si breshkë, duke i shkaktuar dhimbje të mëdha”. Jepej ideja sikur njeriu ishte vendosur në hell për t’u pjekur. 11. Dinamit në trup Vendosja e dinamitit në trup kishte efekt në zemër dhe në tru. I pandehuri kërcënohej se do hidhej në erë. Oficeri i Sigurimit vazhdimisht mbante shkresën në dorë duke dhënë përshtypjen se mund ta ndizte fitilin. Rriste stresin dhe ankthin me shpejtësi të madhe, duke kontribuar në sëmundje të rënda e të pashërueshme. 12. Shtrëngim i gjinjve me pinca Një torturë e përdorur te meshkujt, linte pasoja në lëkurën e mishit të personit që torturohej. Përdorej sepse gjinjtë si gjëndra lëshonin efekt të fortë dhimbjeje. 13. Futja e të pëgërëve (jashtëqitjes) në gojë Kryhej shumë vitet e para sidomos ndaj klerikëve që mbanin mjekër. E kanë përdorur ndaj Sheh Ibrahim Karbunarës. Jo vetëm që të shkaktonte dhimbje nga era e keqe, por grumbullonte edhe mizat. 14. Varje me kokë poshtë Është përdorur rëndom ndaj personave të akuzuar për krime shumë të rënda politike. Ka qenë ndër torturat më rraskapitëse e cila linte pasoja të mëdha mendore. 15. Lidhje me lin Lidhja me fijet e linit shkaktonte vija në trupin e një njeriu. Kjo lloj lidhje shkaktonte deformime, të cilat i shiheshin personit gjatë gjithë jetës. 16. Lënie në diell Përdorej si torturë për të burgosurit e për të paraburgosurit, në degë të punëve të brendshme ose në kampe pune. Nuk përdorej në burgje. Në kampe, i dënuari lihej në diell, kryesisht muajt e verës, në vendet ku punohej. Kjo jo vetëm për t’i shkaktuar torturë, por edhe për të shërbyer si shembull për të tjerët. 17. Maçoku në tumane Përdorej kryesisht ndaj femrave. Maçoku futej brenda tumaneve të femrës dhe pastaj goditej me dru nga jashtë. Përpjekja e maçokut me thonjtë e tij për të dalë nga kjo gjendje, shkaktonin dhimbje të mëdha te femra që kishte veshur tumanet. 18. Përgatitje e varrit Përdorej në dy forma: e para, para një varri të hapur ku bëhej gati improvizimi i vrasjes së të dënuarit dhe e dyta, kur i pandehuri hapte vetë varrin ku mendohej se do varrosej. 19. Arma në gojë Mjet presion që zhvillohej shpesh gjatë hetuesisë. I pandehuri kërcënohej se do vritej nëse nuk tregonte. 20.Tentativë për çnderim të vajzës I bëhej drejtpërdrejtë personit të pandehur ose shërbente si mjet presioni ndaj tij, kur i sillnin një femër të familjes si gruan, vajzën, etj. 21. Djegia e organeve seksuale Përdorej djegia me benzinë, e provuar ndaj Alfred Ashikut nga oficeri Cole Bashari. 22. Rrahja me kamxhik Përdorej me kamxhikët e kafshëve. Kamxhiku i lëshohej në qafë të pandehurit në formën e një gjarpri që mblidhet shpejt rreth një peme. Por përdorimi i kamxhikut përdorej edhe si rrahje e drejtpërdrejtë në vend të drurit. Pasojat ishin të mëdha si, dëmtim i mishit, i enëve të gjakut, etj. 23. Lëshimi i pikës së ujit në kokë I pandehuri lidhej në një tavolinë dhe nga tavani i lëshonin periodikisht pika të forta uji që binin rëndë në kokë. 24. Vendosja e mangallit në vapën e gushtit I futej në qeli të pandehurit në kulmin e vapës, në temperatura të larta të verës (dëshmi e Xhevat Xhafës). Kjo lloj torture i shkaktonte të burgosurit një siklet të madh, djersë pa fund e dobësim të mëtejshëm. 25. Lënia në këmbë Përdorej për të lodhur e sëmurë të pandehurit. Shkaktonte sëmundjet e kockave, mesit, etj. 26. Lënia për të fjetur mbi çimento Përdorej në hetuesi dhe në biruca gjatë vuajtjes së masës disiplinore. 27. Shkaktimi i etjes dhe mbushja e gojës me kripë Përdorur nga hetues Irakli Kocani. 28. Lidhja me hekura në mur e lënia për disa ditë ashtu Është përdorur nëpër qeli ndaj të paraburgosurve. Ka shkaktuar dhimbje kockash e organesh të brendshme. 29. Detyrimi për të kënduar natën Vendosej muzika për të zhdukur zhurmat ose shumë të pandehur detyroheshin të këndonin natën. “Detyroheshin të këndonin si gjela dhe të kakarisnin si pula, siç i është bërë Islam Radovickës, nga Sigurimi i ushtrisë”. 30. Futja në biruca të errëta Dëshmi: “Futnin nëpër biruca të errëta nga një njeri dhe në mesin e natës një tjetër ishte porositur të bënte si qen, të ulërinte dhe të kafshonte të burgosurin tjetër”. 31. Lyerja me marmelatë Dëshmi: “Janë lyer me marmelatë në sy, veshë e hundë dhe kanë vënë një tjetër për t’i lëpirë”. 32. Shurdhimi Vënia në stres të përgjithshëm, duke shkaktuar zhurma të pandërprera. Kjo torturë është provuar e kryer në burgun e Burrelit. 33. Përdorja e tymit brenda qelive Shkaktohej nga djegia e materialeve të ndryshme e futja e tymit të tyre nëpër qeli. Provuar e kryer në burgun e Burrelit. 34. Futja në arkivol Mjet presioni për të pranuar procesverbalin e hetuesisë. I pandehurimbyllej brenda arkivolit për disa minuta ose orë, duke i krijuar përshtypjen e vdekjes. 35. Goditja me pëllëmbë e me shqelma Ka qenë tortura më e përhapur dhe fillestare. Ajo ushtrohej nga hetuesit si fazë e parë e torturës psikologjike. Hetuesi e përdorte për të thyer të pandehurit e dobët, në mënyrë që të pranonin sa më shpejt procesin. 36. Hedhja nga lartësia Torturë e përdorur shpesh në hetuesi, sidomos ndaj moshave të thyera. Shpesh herë prej kësaj torture, të proceduarit kanë vdekur.

           1. S
            Saliu i Milices

            Fare e keqe qe kerkoni te nxirrni nga vari kriminelet ,spiunet, sabotatoret dhe diversantet, te gjithe ndyresirat e ketij populli, pinjollet e te cileve kane 30 vjet qe ndotin atmosferen sociale te popullit.

            1. A
             Agron

             Edhe nazistet ashtu i quanin ata qe vrisnin e persekutonin armiq.....Ju duhet te jeni nje nder kriminelet qe ka qene pjese e ketyre krimeve se perse i mbroni? Drejtesia e re duhet te beje nje proces historik ti nxjerre para gjyqit te gjithe kriminelet dhe bashkepunetoret e tyre. Spak duhet te kete nje seksion me vete per Krimet Kunder Komunizmit. Askush ska te drejte ti marre jeten pa gjyq te tjerëve. Askush ska te drejte te turturoje barbarisht te pafajshmit.Askush ska te drejte te internoje familjen dhe farefisin, pasi "krimi" eshte individual jo kolektiv. Keni internuar femije, bebe ne gji,, pleq e te pamundur. Keni shkatërruar jeten e qindra njerëzve te pafajshem. Per ju duhet nje PROCES HISTORIK ashtu sic i takon cdo diktature qe vret ne emer te ruajtjes se kolltukut personal. SPAK te nise punen sa me shpejt.

             1. T
              Tanguli

              Ke te drejte Gjyqi i Nurembergut per fashistet si ty vazhdon punen ...

             2. H
              Hysen

              Drejtesia e re duhet te hetoje krimet e komunizmit dhe te gjeje ku jane varrosur te zhdukurit qe u ekzekutuan. Gjermania, Zvicra, BE dhe SHBA që kane dhene nje ndihmese shume te madhe per krijimin e fondacioneve per grumbullimin e fakteve duhet te nxisin qeverine dhe SPak te nisin punën per nje proces te madh historik qe eshte shume i vlefshem per ndërgjegjen kombetare.

              1. e
               ec aty

               Nuk ka c'te gjeje o psikopat. Se eshte e gjithe nje propagande e genjeshtert, eshte per kokboshe si puna jote o Hysen Katunari.

             3. P
              Patrioti Verior

              Agron Tufa, bëre mirë që u zhduke nga atdheu ynë, mos u kthefsh më kurrë. Por, edhe tani që je fshehur diku në një vrimë, nuk rri dot rehat. Po bën tamam punën e të ligut, ashtu siç je. Ti je hajdut, plagjiator, gënjeshtar, mashtrues, je simboli i ligësisë. Ti ishe në krye të ISKK për shumë vite dhe nuk gjete asnjë kriminal nga ata të diktaturës. Ti nuk i kërkon kriminelët e mundshëm, mundohesh t'i sajosh vetë. Ti i gënjeve, mashtrove të përndjekurit politikë. Ua vodhe të gjitha fondet. Farë e keqe.

              1. E
               Erjon

               Po ti cpunë ke me Tufën. Nuk i ka bërë Tufa këto krimet komuniste. Përqendrohu te krimet e lëre Tufën në hall të vet.

               1. q
                qe ta dish

                "krimet" e leshit! DREJTESIA nuk quhet "krim" mor kokpatate. Kolaboracionistet e fashizmit dhe spiunet e serbit, grekut, amerikanit, rusit ... moren denimin e merituar! Drejtesia triumfoi! Sot triumfon paraja!

              2. A
               ANKETUESI

               Agron lexova komentin tende mbi 36 llojet e torturave qe u perdoren gjate diktatures komuniste gjate viteve 1945-1991 nga Sigurimi i shtetit dhe hetuesia….dhe sipas jush ISKK e shqiperise e bazuar ne nje sere dokumentash arkivore dhe deshmive gojore nga ish te pendjekurit ,ka perpiluar nje liste me 36 llojet e torturave te perdorura nga sigurimi e hetuesia gjate viteve 1945-1991?!Me sa di une ne kohen e monizmit neper zyrat e arkivave punoni familjaret e nenpunsave te partise e shtetit qe kishin garanci morale dhe politike me regjimin dhe sot po ata jane por me nje ndryshim te ndonjerit nga ish te perndjekurit qe ka tradhetuar kauzen e ish te perndjekurve .Deshmit e dhena nga ish te perndjekurit jane teper rrenqethese,ato jane provat e verteta qe nxjerrin ne drite te verteten se sa mizor ka qene ay regjim.Personat qe i kryen keto gjera jane aty,femijet e tyre punojne ne poste te rendesishme.Lind pyetja perse ISKK nuk i ndihmon ish te perdjekurit ti drejtohen drejtesise per ti ndeshkuar autoret e ketyre mizorive …. Kjo pune keshtu do te vazhdoj deri sa te harrohet…faji gjithmon ngelet jetim ,… komunistat u bene antikomunista…kudrot e listes me prespektiv te kohes se monizmit nderruan xhaketat ,tani ata e udheheqin popullin shqiptare nga fitorja ne fitore… ?!?!?!

               1. q
                qe te kuptosh

                Mashtrime ordineresh! As 1% e atyre qe thone nuk jane te verteta! Propagande e asgje tjeter. Dikush mund te pyes : sa persona nga keta "ish te perndjekurit" kane hapur gjyqe pas 1990-s per te marre pafajesi, demshperblim dhe per te akuzuar "persekutoret"? Pergjigjia eshte e ditur dhe e sakte : 0 (ZERO), askush askush askush. Perse nuk e ka bere kete askush? Sepse e dine shume mire te gjithe, se nuk thone te verteten dhe mashtrojne, ndaj nuk mund te fitojne asnje gjyq. Kuptuat!?

              3. A
               Artan

               Të dhënat e mëposhtme janë zyrtare të Partisë Komuniste Shqiptare (në vitet 1948-1991 quhej Partia e Punës së Shqipërisë). Ato tregojnë nivelin e ulët intelektual të komunistëve të vendit. Me të tillë përbërje partia në fjalë nuk kishte sesi ta çonte vendin përpara, përveçse në rrugë të gabuara e me kosto të pallogaritshme për Shqipërinë. Partia Komuniste Shqiptare në vitet e para të pushtetit kishte këtë anëtarësi të saj: -Në vitin 1945, 10.558 anëtarë -Në vitin 1946, 11.837 anëtarë -Në vitin 1947, 20.217 anëtarë -Në vitin 1948, 29.137 anëtarë Anëtarësia e vitit 1948 e vlerësuar nga vetë partia me “zhvillim kulturor të dobët”, ndahej në këtë mënyrë: -Analfabetë: 533 (1.8%) -Pa shkollë: 5.684 (19.5%) -Me shkollë fillore: 18.185 (62%) -Me shkollë të mesme (1-4): 3.410 (11.6%) -Me shkollë të mesme (5-7): 919 (3.1%) -Studentë universitarë: 328 (1.2%) -Me universitet: 68 (0.2%)

               1. u
                uhahahaaaaaa

                Uhahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa o ArKar, u arratise nga kopshi zoologjik?

                1. a
                 ahuhuhuuuuuuuu

                 ...jo, u arratisa nga pishi i sat'eme se filloi te vije ere te keqe...

                 1. u
                  uhahahaaaaaa

                  Qenke buce me ere uahahahahahahaaaaaaaaaaaa

                  1. a
                   ahuhuhuuuuuuuu

                   po, kam eren e pidhit te sat'eme, ahuhuhuuuuuuuu.

                   1. u
                    uhahahaaaaaa

                    Varet se cfare koncepti ke per eren o buce uahahahahahaaaaa

                    1. a
                     ahuhuhuuuuuuuu

                     Konceptin e pidhit te sat'eme, ta thashe.

               2. A
                Astrit

                Galip Hatibin e ka turturuar Skender Kosova. Skender ishte kriminel nga mendesia, Galipi ka vdekur nga torturat e Skender Kosoves. Per varin e Galipit ska informacion. Skenderin e derguan ne ish Jugosllavine me mision e besohet se atje e kane vrare sepse eshte zhdukur nga informacioni.

                1. u
                 u dhime duke qesh

                 Bravo Pepin, ha nje mut tashti.

                2. p
                 per tru shperlaret

                 Zoti ju bekofte per keto shkrime , megjithese pak a shume dihen aq ma shume edhe nga ish kriminelat komunista te cilet ishin zbatuesit e verber te urdherave te kjofte largut Enver . Nji pyetje per nje tru pjerllur ( heu bre ) çmendim keni shoku hetues per keto turtura qe ja bente shqipetari shqipetarit thjeshte per nje fjale goje .....fare e poshter islamike , sllavo bolshevike , njerez pa dinjitet .....( jo te gjithe komunistet )

                 1. h
                  heu bre

                  Mendimi eshte i thjeshte : gomeret si puna jote ende mendojne se Dielli rrotullohet rreth Tokes, nderkohe qe cfare fluturon, hahet natyrisht! Te fala pjatave dhe ruaje fort kazmen e kooperatives, o katunar.

                  1. H
                   Hau bre shka je tuj thane

                   Ti "heu bre" ki kujdes se mos te humb talloni dhe mbetesh pa ngrene.

                   1. h
                    heu bre

                    Jam tuj thon or taj, qi mos me i qa hallin kaloresit se po i varen kambet, po shif nji at diplomen e Univerzitetit, qi e ke marre tuj punu me kazem n'kooperative! A m'kuptove or taj?

                    1. H
                     Hau bre shka je tuj thane

                     Cfare kalorsi mer, ti as gamori nuk te ka mbetur, se ta tufezoi Enveri. Trukake!

                     1. h
                      heu bre

                      Enveri ka 40 vjet qe ka dek o katnar. Cashtja asht se ti ke njel nji ashtu gamor si n'te kohe si n'ket kohe. Aherne ke qene i tufezum, sot je i frustrum!

                      1. H
                       Hau bre shka je tuj thane

                       Sot, shekrdhej edhe tet'eme.

                 2. P
                  Patrioti Verior

                  Zoti Base, e keni bërë gazetën "Përralla me gogolë". Si me qënë gazeta e Agron Tufës.

                  1. H
                   Hasim

                   Mbase e do gazetën të jetë e njëanshme të flasë vetëm për diktaturën e proletariatit dhe për injorantët qe e përfaqësonin atë? Gazeta është e të gjithëve nuk është bardhë e zi, si do e dëshiroje ti.

                   1. y
                    yp Xhixh

                    Na falni zoti INJORANT, mund te na shpjegoni se cfare eshte "diktatura e proletariatit"? Po "proletariati" cfare eshte, po "diktatura" cfare eshte? Presim me padurim rrjedhjen e diturise dhe mencurise tuaj ne shtjellimin e ketyre koncepteve fillestare.

                    1. A
                     A e more vesh o lesh?

                     Po ja "proletariati" ishte shoku Enver (Bastardi i Bimbashit te Gjirokastres), "diktatura" e proletariatit, pra ishte diktatura e shokut Enver per te shkerdhyer popullin shqiptar, perfshire edhe Xhixhin me gjithe t'emen". A e more vesh o lesh?

                  2. N
                   Nje i paemer jetim

                   Respekte per kete familje . Kurre nuk u zbardh kjo ceshtje ,thuhet qe u ngeli ne dore. Durimi ishte nje talent .

                   1. A
                    Alban Dega

                    KOCI XOXE INFORMONTE ISH- MINISTRIN E BRENDSHEM SERB TE JUGOSLLAVISE ALEKSANDER RANKOVIC ( LEXO XHELATIN E KOSOVES E LIDERIN E TERRORISTEVE KUNDER SHQIPERISE) ASHTU SI CDO DREJTOR DREJTORIE I E INFORMONTE ATE PER GJITHCKA QE NDODHTE NE SHQIPERI, SHKRUANTE GAZETA “ BORBA” E BEOGRADIT NE GJYSMEN E PARE TE VITEVE 80 MBESHTETUR NE DOKUMENTE TE ARSHIVAVE TE MINISTRISE SE BRENDSHME TE ISH - JUGOSLLAVISE. Ky fakt nuk e lehteson aspak aktet barbare te Ish- diktatures barbare komuniste ndaj vjerrit te Koci Xoxes as familjes se tij e as te cilitdo te familjari apo te afermi te cilitdo person qe nuk ka pase gisht ose kryer krime sado te renda. Aq me pak te femijeve, pleqeve e njerezve te pamundur. Secili mban pergjegjesi per cdo krim qe kryen vet por jo pogrome, terror kunder te pafajshmeve qe as kane ditur asgje per to.

                    1. T
                     Timi

                     Boll me kete histeri e gare genjeshtrash. Familja e Koci Xoxes qe ka bere krime te perbindshme, nuk internua e as u largua nga Tirana. Pa na trego c'pesoi vjehri i Koci Xoxes? As u burgos e as u persekutua.

                     1. N
                      Nje Skeptik i Pademshem

                      O Timi, o i ketij timit, o palle gomari, po ç'lidhje ka kjo qe thua ti me ate qe thote shkrimi. Meqe vjehri i Koci Xoxes mund te mos kete pesuar gje, per nje mije arsye, si domethen kjo qe vjehri i kesaj qe tregon historine nuk ka pesuar gje. Ore rrote [email protected], a te punon ndonje neuron ty apo vetem ha aten te gjith ju kelyshet e mbetur nga pordhollogjia komuniste, keshtu jeni debila sifilitike.

                      1. q
                       qe te kuptosh

                       Po ty te punon ndonje neuron o karabush? Kjo e mesipermja tregon se kush nuk ishte i perlyer ne pislliqe nuk pesonte gje. Kush e kishte futur doren ne mut, ja shpelanin surratin. Kuptove, apo te kane ngordhur te gjitha neuronet o gdhe?

                       1. N
                        Nje Skeptik i Pademshem

                        Ne kete qe thua ti, ka vetem nje problem te vogel, pislliqet dhe muti qe permend ti varet si i shef, ajo qe per tu eshte pisllik, mund te mos jete pisllik, ajo qe ty te duket mut, mund te mos jete mut, sepse ti mund te jesh vete deri ne fyt ne pisllik dhe i lyer me mut nga koka ne kembe, po te duket vetja mbret, qe mund te gjykosh edhe te tjeret. Ate punen e neuroneve lere se ti jo se te kane ngordhur, po nuk ke pasur ndonje here as edhe nje kokerr neuroni ne ate kafken tende qe eshte tenxhere me presion mbushur me lule laker

                        1. q
                         qe te kuptosh

                         C'te te them o neuron-vdekur. Ha mut pra, sa te plasesh dhe do te te duket se po ha havjar! Keshtu do te te ringjallen neuronet! Ha havjar ha ...

                         1. N
                          Nje Skeptik i Pademshem

                          Ajo puna e havjarit, qe thua zotrote, eshte si puna e mutit qe ju jepte Enveri per hallve. Tashti e paskit modernizuar pak. Epo helbete, filluat me dale nga pak jashte shtetit dhe e moret vesh qe hallva ishte mut, po tani s;keni c'beni keni mbetur te mbushur me mut deri ne fut.

                          1. q
                           qe te kuptosh

                           Ha hallve pra o trupeshk, ha ...

                           1. N
                            Nje Skeptik i Pademshem

                            Hallva (muti, demek se mos ngaterrohesh perseri) ka qene gjithmone per ju qe gjoja kuptoni shime.

                     2. D
                      Dardan

                      O Alban Koqe Gruri... Galip Hatibi ishte 26 vjec kur u arrestua, ndersa Koci Xoxe 35 vjec; si mund te ishin vjeherr e dhenderr???!!! Nurxhan Gostivari duhet t'i ballafaqoje te degjuarat e saj me dokumentet ne Arkivin Qendror te Shtetit ose te MPB. Ka ikur koha e analfabetizmit te historise se Shqiperise.

                     3. p
                      per tru bunkeret

                      Heu bre xhafer deva i vjeter (vellai shpirterore i te parit ) ish shef ose oficer sigurimi i koleres komuniste , si nuk keni turp te mbroni nje nga sistemet ma te poshtra te botes , komplet i deshtuar , e qe kishin nje ideator kjofte largun Enver gjakatari , ah plehi pak komunista paska pa vrare ne ate kohe te turpeshme te historise se popullit tone te shume vuajtur

                      1. A
                       Alban Dega

                       RRUGA E THEPISUR E SHQIPERISE NGA QOFTELARGU TEK LARGQOFTI 10000 HERE ME I KORRUPTUAR NGA I PARI - Me gjuhen e shifrave dhe fakteve tragjike Per 44 vjet ka ekzekutuar me vendime gjykatash, me pranine e prokurorit dhe mjekut ligjor dy here me pak se Sali Enveri juaj ne 12 vjet te sundimit te demokratures dhe demohajnise masive po aq autokratike por 10000 here me te korruptuar se e tij. Ne vendlindjen tone te perbashket ky krahasim eshte mbi 5 here me i larte per nje periudhe prej vetem 2 vjetesh. Mbi 175 tropojane te vrare prej nje urdheri te tij kobezi ne dy vitet 1998-2000. Shpetuan nga nje Qoftelarg e rame ne nje Largqofte edhe me faqezi se ai.

                       1. u
                        uhahahaaaaaa

                        O TRUPESHK, ke harruar te lash pjatat mor katunar uahahahahahaaaaaaaaaaaaaa

                       2. S
                        Shqipe

                        Dava spiunesh…

                        1. I
                         Indignados

                         Diktatura komuniste-e keqja me e madhe qe iu be ketij populli pas sundimit 5-shekullor te nje regjimi obskurantist, i cili e la popullsine ne mjerim ekstrem. Te varfer e koke-ulur e kane dashur popullin sunduesit e atehershem ashtu sikurse te sotshmit. Tortura cnjerrezore te pa imagjinueshme kane kryer neper burgjet e diktatures. Jane aq te paimagjinueshme sa disa komentiues nuk arrijne t’i besojne (nuk dua te mendoj qe jane bijte e torturuesve dhe te atyre qe e ngriten dhe e mbajten gjalle ate sistem cnjerezor). U shofte fara e keqe e komunisteve!!

                         1. e
                          eh c'na gjeti

                          Analfabet Indignatos, kush ti ka treguar keto perralla? Pyet gjysherit dhe prinderit e tu, ja ashtu pa tendenca politike dhe pa imponim. Shiko fotografite e tyre. Bej nje bisede keshtu anash e anash, por mos fut ceshtje politike. Ashtu do marresh informacion te pa-ndikuar dhe paraprakisht te pa paragjykuar. Atehere do kuptosh se te gjithe keto "te zezat" qe ke ne koke jane nje re e zeze e asgje tjeter, mbeshtetur ne 1 te vertete e 99 genjeshtra, ne kete propaganden idioteske qe ka 30 vjet qe mbysh kokat e budallenjve. Periudhe 1945-1990 eshte periudha me e lavdishme e historise shqiptare, me zhvillime e perparimet te jashtezakonshme dhe te paimagjinueshme. Kjo e vertete ka 30 vjet qe sulmohet per arsye politike, por cdo gje e ka nje fund. Faktet dhe dokumente flasin krejt te kunderten nga ajo qe thote propaganda anti-komuniste. Natyrisht qe ka ceshtje per t'u kritikuar ne ate periudhe historike, por peshorja anon dukshem,por fare dukshem nga pozitivje. Eshte ceshtje inteligjence mendore e cdokujt dhe e informacionit me te gjere per kedo, qe ta kuptoje sa me shpejt kete te vertete. Sa me shpejt shoqeria shqiptare ta kuptoje kete, aq me shpejt ajo do sherohet nga kjo semurje mendore e debilllekut qe e ka kapur dhe mban ere te keqe.

                         2. S
                          Selua

                          Pse nuk pranon asnjëri se mund të jetë vepër e Koçi Xoxes? Sa viktima ka nga klane të veçanta rivale Koçi Xoxe-Mehmet Sheh-Kadri Dauti(Hazbiu)-Enver Hoxh- Sigurimi i Shtetit???? Të gjith e dinë por nuk e pranojnë FAKTIN si mè sipër.

                          1. p
                           per tru shperlaret

                           Nuk diskutohet qe Koçi ishte gjakatare , bashke me plehrat , ose jashteqitjet e popullit tone , si Mehmut Kadri Beqir etj , pa harruar hienat e tjera qe la mas ngordhjes kjofte largu Enver , i cili ner ato shume shume pak te mira qe pati ba ishte vrasja ne mynyre çjerezore e ketyre plehrave te cilet i paten lyer dyart me gjakun e popullit te pa fajshem deri ne vitin 1991 , ma vone pra mas ngordhjas se Enverit patme kurven Ramut ramiz , lind pyetja kush ishte ma e keqja e atij sistem .... e thjeshte , njeriu i ri i çshkolluar ne shkollat e koleres komuniste , mjafton te shikojme kush drejton ne 30 vite te lirise se vertete , pse 30 vite liri , pa diskutim ne 44 pati ardhe pushtimi sllavo komunist, ku pak nga pak shqipetaret ishin sklleverit e vertete ne mes te Europes

                           1. e
                            eh c'na gjeti

                            Shko ne klase te pare te mesosh shkrim e kendim, o katunar analfabet.

                           2. S
                            Stgdgfzdtt

                            Nuk e kuptoj , a ka me turp se me qen llum dhe tradhtar dhe bashkepuntor i te huajve kunder interesave te kombit tend , çfar jan ca nga kta qe komentojn pa ven trurin ne funksionim , kta pinjoll tradhtaresh qe kujtojn se erdhi koha te deformojn te vertetat dhe tradhtit e te parve te tyre , e ti shesin si luft kunder komunizmit , komunistet ishin patriotet perderisa luftuan per lirin e vendit kunder pushtusit te cilet dhan jeten ne luften nacional çlirimtare , luftuan direk pushtusin çliruan shqiperin dhe i moren kta lloj injorantesh genjeshtar nga llumi e mesjeta ku i la zogu 99.99 perqind analfabet , qe jetonin si ne mesjet i ben me shkoll evropian te vertet , sot kta llumi i ish tradhtarve shajn e sterrosin punen e kti populli , nuk kan piken e turpit na vrau kot komunizmi thon , kta nuk e din vet te verteten se esht arratisur ky heroi kti shkrimi apo esht vrar , kjo akoma ka 30 vjet demokraci meret me fakte llafesh rruge kur ka dosje gjithsecili , kta jan genjeshtar pa turp , jo na tha dalipi atij i tha galipi pastaj e mori vesh hasoni perralla me nastradin , thuaj u arratis nuk i plaste fare per kte vend kaq , as nje tradhtar dhe bashkepuntor i te huajve nuk esht denuar pa gjyq , ne at koh gjyqi i behej ne salla kinemash hapni dosjet mos flasi kot me kot kjo zonja hajde se po genjej dhe po bej nje tradhtar hero se sot se mer vesh qeni te zotin ikni ore , vertet sot tradhtia komtare shitet si heroizem komtar , por tradhtari ne perjetsi bisht qeni do ngelet , njemij her me mir komunist se tradhtar i vendit tend , komunizmin e kemi jetuar kishte gabime ideologjike , por ishte shtet perfekt , ne at sistem shkonte ne burg i gjith llumi i kti populli shkonin hajdutet mashtrusit kriminelet njerzit me njemij vese , ata fuste ne burg PPSHja ,ata qe fut ter bota , njerzit e kti llumi sot e te paret e tyre duan ti shesin per heronj , me denun 20 vjet se vodha mapon e modhe desha me demtu komunizmin vetem sot degjon kto skadale , lat nam . Esht ngritur ish llumi pinjollet e ish tradhtarve po rregullojn biografin me genjeshtra dhe rrena qesharake , ikni ore se ka dokumenta hapni dosjet do gjeni te verteten brenda atyre dosjeve , gazetat e kan gabim qe botojn lloj lloj paçavure per 200 mij lek te vjetra , me kto qe ben gazeta vetem deformon historin dhe çon vendin ne anarshi totale , nuk duhet te botohet nje shkrim qe nuk ka dokumenta te kohes qe tregojn pretendimet e qeveris se asaj kohe per kta persona qe nuk i dihet historia .

                            1. P
                             Petro

                             Të luftosh për lirinë është njëra gjë, të flasësh për pushtetin dhe krimet që ai kryen për të ruajtur kulltukun personal kjo është tjetër gjë. Po ti duhet të jesh vetë pinjoll i këtyre "partizanëve" të zyrave të gestapos komuniste që flet me këtë gjuhë. Familjarët kërkojnë të dinë ku janë varret e të afërmve të tyre dhe kërkojnë drejtësi që kriminelët e pushtetit të mbajnë përgjegjësi historike. Çfare ka bërë regjimi i kaluar si te mirë për vendin, nuk e vë njeri në diskutim, por se ç'krime ka bërë duke ekzekutuar, torturuar dhe vrarë të pafajshëm, duke internuar edhe familjarët e tyre për këtë duhet të mbajë përgjegjësi ligjore. Historinë po e transformoni ju pinjollët e tyre duke na e nxjerrë diktaturën si parajsë....turp i madh kush i dëgjon këto përrallat tuaja mbi parajsën komuniste....mediokër pa tru.

                             1. Y
                              Yyyyyyyyy

                              Nuk ka "varre te humbur" o Petro, por ka propagande per trute tuaja te humbura!

                            2. S
                             Stgdgfzdtt

                             Nuk e kuptoj , a ka me turp se me qen llum dhe tradhtar dhe bashkepuntor i te huajve kunder interesave te kombit tend , çfar jan ca nga kta qe komentojn pa ven trurin ne funksionim , kta pinjoll tradhtaresh qe kujtojn se erdhi koha te deformojn te vertetat dhe tradhtit e te parve te tyre , e ti shesin si luft kunder komunizmit , komunistet ishin patriotet perderisa luftuan per lirin e vendit kunder pushtusit te cilet dhan jeten ne luften nacional çlirimtare , luftuan direk pushtusin çliruan shqiperin dhe i moren kta lloj injorantesh genjeshtar nga llumi e mesjeta ku i la zogu 99.99 perqind analfabet , qe jetonin si ne mesjet i ben me shkoll evropian te vertet , sot kta llumi i ish tradhtarve shajn e sterrosin punen e kti populli , nuk kan piken e turpit na vrau kot komunizmi thon , kta nuk e din vet te verteten se esht arratisur ky heroi kti shkrimi apo esht vrar , kjo akoma ka 30 vjet demokraci meret me fakte llafesh rruge kur ka dosje gjithsecili , kta jan genjeshtar pa turp , jo na tha dalipi atij i tha galipi pastaj e mori vesh hasoni perralla me nastradin , thuaj u arratis nuk i plaste fare per kte vend kaq , as nje tradhtar dhe bashkepuntor i te huajve nuk esht denuar pa gjyq , ne at koh gjyqi i behej ne salla kinemash hapni dosjet mos flasi kot me kot kjo zonja hajde se po genjej dhe po bej nje tradhtar hero se sot se mer vesh qeni te zotin ikni ore , vertet sot tradhtia komtare shitet si heroizem komtar , por tradhtari ne perjetsi bisht qeni do ngelet , njemij her me mir komunist se tradhtar i vendit tend , komunizmin e kemi jetuar kishte gabime ideologjike , por ishte shtet perfekt , ne at sistem shkonte ne burg i gjith llumi i kti populli shkonin hajdutet mashtrusit kriminelet njerzit me njemij vese , ata fuste ne burg PPSHja ,ata qe fut ter bota , njerzit e kti llumi sot e te paret e tyre duan ti shesin per heronj , me denun 20 vjet se vodha mapon e modhe desha me demtu komunizmin vetem sot degjon kto skadale , lat nam . Esht ngritur ish llumi pinjollet e ish tradhtarve po rregullojn biografin me genjeshtra dhe rrena qesharake , ikni ore se ka dokumenta hapni dosjet do gjeni te verteten brenda atyre dosjeve , gazetat e kan gabim qe botojn lloj lloj paçavure per 200 mij lek te vjetra , me kto qe ben gazeta vetem deformon historin dhe çon vendin ne anarshi totale , nuk duhet te botohet nje shkrim qe nuk ka dokumenta te kohes qe tregojn pretendimet e qeveris se asaj kohe per kta persona qe nuk i dihet historia .

                             1. B
                              Bert

                              Kete histori e kam degjuar qe nga koha e komunizmit. Flitej se e kane djegur me benzine diku rreth Tiranes prane trungut te nje ulliri. Di kete qe e shoqja e tij, Asambleja (se keshtu e kishte emrin) punonte si laburante ne Institutin e Larte Bujqesor dhe konsiderohej si e nderuar nga ne pedagoget dhe laburantet e Institutit. Kishte qe thoshin seKoci e vrau sepse kishte dekonspiruar dicka te rendesishme.

                              1. i
                               informacion

                               Nuk e "kane djegur", thjesht ka shkuar me detyre shteterore te Zbulimit jashte shtetit.

                              2. L
                               Lami

                               Bravo Gazeta Tema që mbuloni gjithcka dhe jo vetëm njërën palë.

                               1. ELBA

                                GJYQI I NURENBERGUT U NGRIT NGA KATER FUQITE E MEDHA ( SHBA BS INGLITERRA DHE FRANCA )PER TE DENUAR DREJTUESIT E NAZIZMIT HITLERIAN DHE TE FASHIZMIT QE KISHIN URDHERUAR PER VRASJEN E NJEREZVE TE PAFAJSHEM.NE KOSOVE U NGRIT GJYKATA TER DENIMIN E KRIMEVE TE LUFTES E CILA PO NA FAKTOKA SE UDHEHEQESIT E UCK NA QENKAN KRIMINELE . ATEHERE SHTROHET PYETJA PSE NE SHQIPERI NUK NGRIHET NJE GJYKATE QE TE DENOJE KRIMET E KOMUNIZMIT?PERGJIGJA SIPAS MEJE ESHTE .PUSHTETI POLITIK VADHDON EDHE SOT E KESAJ MAJTAS DHE DJATHTAS NE DUART E ISH KOMUNISTAVE.DISA KOKRRA MEDEMEK TE PRSEKUTUARISH NUK JANE VECSE DISA ELEMENTE QE AS ME SHUME DHE AS ME PAS KANE QENE 1200 sha TE SIGURIMIT TE SHTETIT .AMERIKA QE 32 VJET I LA JASHTE LISTE TE PERSEKUTUARIT TANI PO KERKON TI AFROJE NEPERMJET ZOTIT ALIBEJ . TE SHIKOJME NE SE KASAJ RRADHE DO TE QULLOSE GJE AMERIKA APO JO .PA NJE GJYKATE TE TILLE NUK DENOHET ASNJE LLOJ KRIMI .

                                1. I
                                 I menduari

                                 Nuk eshte ngritur dhe nuk mund te ngrihet asnje Gjykate kunder krimeve te komunizmit, per nje arsye fare te thjeshte. Nuk ka "krime te komunizmit", por vetem propagande per krimet e komunizmit!

                                 1. ?
                                  ?

                                  Aha, ti duke u menduar shume paske rrjedhur komplet, o i gjore.

                                  1. I
                                   I menduari

                                   Mendohu pak edhe ti, se ku i dihet, rrjedh edhe ti dhe behesh njeri normal!

                                   1. ?
                                    ?

                                    Eh mer palluqe, kur rrjedh komplet si puna jote kthehesh ne rrote [email protected] Normal quhesh kur nuk ke rrjedh, apo jo? Apo edhe kete pjese nuk e keni bere ne shkollen e nates, se nuk ju dilte koha ngaqe mendoheshit shume.

                                2. ELBA

                                 GJYQI I NURENBERGUT U NGRIT NGA KATER FUQITE E MEDHA ( SHBA BS INGLITERRA DHE FRANCA )PER TE DENUAR DREJTUESIT E NAZIZMIT HITLERIAN DHE TE FASHIZMIT QE KISHIN URDHERUAR PER VRASJEN E NJEREZVE TE PAFAJSHEM.NE KOSOVE U NGRIT GJYKATA TER DENIMIN E KRIMEVE TE LUFTES E CILA PO NA FAKTOKA SE UDHEHEQESIT E UCK NA QENKAN KRIMINELE . ATEHERE SHTROHET PYETJA PSE NE SHQIPERI NUK NGRIHET NJE GJYKATE QE TE DENOJE KRIMET E KOMUNIZMIT?PERGJIGJA SIPAS MEJE ESHTE .PUSHTETI POLITIK VADHDON EDHE SOT E KESAJ MAJTAS DHE DJATHTAS NE DUART E ISH KOMUNISTAVE.DISA KOKRRA MEDEMEK TE PRSEKUTUARISH NUK JANE VECSE DISA ELEMENTE QE AS ME SHUME DHE AS ME PAS KANE QENE 1200 sha TE SIGURIMIT TE SHTETIT .AMERIKA QE 32 VJET I LA JASHTE LISTE TE PERSEKUTUARIT TANI PO KERKON TI AFROJE NEPERMJET ZOTIT ALIBEJ . TE SHIKOJME NE SE KASAJ RRADHE DO TE QULLOSE GJE AMERIKA APO JO .PA NJE GJYKATE TE TILLE NUK DENOHET ASNJE LLOJ KRIMI .

                                 1. A
                                  Adrian

                                  pirdhni se liroheni. Tani po degjojme qe paskan djegur edhe ne furre. Mos ka qene ne Mathausen???? Pastaj kaq i rrezikshem sa e futen ne furre e ti nuk jep asnje fakt se cfare beri qe paten kaq shume frike sa e dogjen te gjalle.

                                  1. I
                                   I menduari

                                   Cdokush me 2 gram tru e kupton se ne keto s'ka asnje te vertete. Ka vetem trillim per arsye propagande ose per ndonje perfitim financiar.

                                   1. ?
                                    ?

                                    Dhe ti kete e zbulove mbasi u mendove? A pate ndopak bar per tu ushqyer me parimet, apo te kishin futur gishtin prapa dhe te vinte rehat?

                                    1. I
                                     I menduari

                                     Nuk u mendova fare, sapo pash tet'eme ...

                                     1. ?
                                      ?

                                      Ke pare tet'eme, po nga bari t'u duk si tjeter njeri.

                                  Lini një Përgjigje