Asmae El Moudir, kineastja që i ndërton filmat si stërvitje ushtarake

2 Mars 2024, 09:33Kulturë TEMA
Asmae El Moudir, kineastja që i ndërton filmat si stërvitje

Morëm vesh për Asmae El Moudir, të mërkurën e 16 shkurtit, në ditën e ditëlindjes së saj. Ajo bënte 34 vjeç, në një mënyrë mahnitëse në vitin kur xhiroi filmin e saj të parë me metrazh të gjatë “Nëna dhe gjithë gënjeshtrat e saj” i cili ka konkurruar në disa festival si ai i Kanës por dhe ai i Marakeshit, Valencienë, Montpelier, Sidney, Durban e të tjerë dhe ka marrë goxha vlerësime. Me një master për producente dhe komunikimi në Rabat (ku ajo ka lindur), e formuar kryesisht në Paris regjisorja e ka ndarë kohën e saj gjithmonë mes dy vendesh. Me një energji sharmante ajo ka firmën e saj në shumë projekte filmike si “Falemnderit Zotit që është e martë” dhe “Rough Cut”; “Pulla e postës” të cilat kanë sjellë te projekti i saj i madh “Nëna dhe gënjeshtrat e saj” një film që ajo po e drejton ka dhjetë vjet. A.K./TemA

Lini një Përgjigje