Ndryshojnë çmimet e karburanteve, sa do të shiten nga sot nafta dhe benzina

19 Maj 2022, 16:35Ekonomia TEMA

Ndryshojnë çmimet e karburanteve, sa do të shiten nga sot nafta

Bordi i Transparencës vendosi të barazojë çmimin e naftës dhe benzinës në 229 lekë për litër duke filluar nga ora 18:00 e nditës së sotme deri në mbledhjen e ardhshme të tij.

Vendimi u mor pak më parë, ndrësa çmimi i gazit duket të jetë ulur disi duke rënë në 90 lekë për litër. Çmimet janë ulur disi krahasuar me një ditë më parë, ku një litër naftë shitej me 234 lekë dhe një litër benzinë me 237 lekë

Bordi i Transparencës në datë 19 Maj 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë 229ekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë 217lekë/litër.
✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë 229 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë 217 lekë/litër.
✅Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 90 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 78 lekë/litër për automjetet.
( Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).
????Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 19 Maj 2022 ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

⚠️Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.


????Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

????Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë

Lini një Përgjigje