Tesla, rekord prej 1.3 milionë automjetesh vitin e kaluar

3 Janar 2023, 19:10Hi-Tech TEMA

 

Tesla, rekord prej 1.3 milionë automjetesh vitin e kaluar

Kompania amerikane Tesla shiti një rekord prej 1.3 milionë automjete elektrike vitin e kaluar, por ky numër është më i ulët se premtimi i CEO Elon Musk për të rritur shitjet me 50 për qind pothuajse çdo vit.

Shifra e vitit 2022 mposhti rekordin e mëparshëm prej 936,000 automjetesh të dorëzuara në vitin 2021, por nuk arriti në 1.4 milionë të nevojshme për të përmbushur objektivin e rritjes prej 50 përqind të kompanisë. Shitjet u rritën me 40 për qind nga viti në vit, ndërsa prodhimi u rrit me 47 për qind, në 1.37 milionë.

Objektivi nuk u arrit pavarësisht rritjes së fortë të shitjeve në fund të vitit që përfshinte zbritje të rralla prej 7,500 dollarësh në SHBA për modelet më të shitura Y dhe 3.

Nuk ka modele të reja në 2022

Tesla Inc me bazë në Austin i është dashur gjithashtu të përballet me një valë të re të shpërthimit të koronavirusit në Kinë, e cila ka ndaluar prodhimin në fabrikën e saj në Shangai.

“Faleminderit për të gjithë klientët, punonjësit, furnitorët, aksionarët dhe mbështetësit tanë që na ndihmuan të arrijmë një 2022 të shkëlqyer në dritën e sfidave të rëndësishme gjatë gjithë vitit”, tha kompania e automjeteve elektrike dhe paneleve diellore.

Tesla nuk lëshoi ​​asnjë model të ri vitin e kaluar dhe përballet me konkurrencë në rritje nga prodhuesit e vjetër të automjeteve dhe startup-et si Lucid dhe Rivian, të cilët vazhdimisht prezantojnë modele të reja automjetesh elektrike.

Lini një Përgjigje