I bie shorti për t’iu hetuar pasuria, Behgjet Pacolli: Kam frikë vetëm nga Zoti

15 Qershor 2022, 20:08Rajoni TEMA

I bie shorti për t’iu hetuar pasuria, Behgjet Pacolli: Kam frikë

Kreu i AKR-së, Behgjet Pacolli ka treguar se Agjencia Kundër Korrupsionit në Kosovë do të kontrollojë pasurinë e tij. Një gjë e tillë, është mirëpritur nga ai. Thotë se pasuria e tij milionëshe është krijuar me punë.

“Sot me ra shorti i Agjencisë Kundër Korrupsionit për kontrollim të pasurisë. E mirëpres e shpresoj se do ta kuptojnë se pasuria krijohet me punë e jo brenda natës”, shkroi Pacolli në llogarinë e tij në Facebook.

“Sa mirë kur je i pastër si loti, e ke frikë vetëm nga Zoti”, shtoi ai.

Behgjet Pacolli është deputeti më i pasur që ka Kuvendi i Kosovës në këtë legjislaturë.

Sipas formularit për deklarimin e pasurisë që ka deklaruar në Agjencinë Kundër Korrupsionit, pasuria e Pacollit sillet diku rreth 743 milionë euro.

Pacolli ka deklaruar pasuri të paluajtshme në vlerë 210 milionë euro. Këtu përfshihen shtëpi, toka dhe hotelet. Vetëm një shtëpi e tij kushton gati 18 milionë euro.

Për hotelin “Sëiss Diamond” ka thënë se ka vlerë 42 milionë euro.

Tek pasuria e luajtshme, Pacolli ka deklaruar avionin, për të cilin thotë se kushton 8 milionë euro. Përveç avionit, ka deklaruar edhe tetë veturat e tij.

Në total, vlera e pasurive të luajtshme sillet rreth 8 milionë e 504 mijë euro.

Pacolli posedon edhe shumë aksione në shoqëri komerciale. Vlera e tyre sillet rreth 506 milionë euro.

Vetëm në Mabatex Group ka aksione në vlerë 200 milionë euro, për të cilat ka deklaruar pronësi të përbashkët.

Shuma e parave që Pacolli e ka në banka sillet rreth 10 milionë euro. Por, milioneri Pacolli ka edhe një kredi.

Ai ka deklaruar një kredi në vlerë 287 mijë e 971 euro, që thotë se e ka marrë për investime private. Ka afat që ta kthejë deri në vitin 2025.

Ndërkohë, si të hyra vjetore i ka deklaruar gati 4 milionë euro. 

2 Komente

 1. d
  destan

  Verifikimi i pasurise kryesisht i behet politikaneve qe hyjne ne politike pabuksa dhe me "rrogen e shtetit" behen miljardere..... Kjo eshte kulmi si ne Kosove dhe ne Shqiperi.....

  1. O
   Owl

   Pacolli ishte dakort me ballkanin e hapur prandaj kush kundershton Kryeministrin Kurti penalizohet. Kjo eshte qeveria hakmarse e akurtit.

   Lini një Përgjigje