Lonely Planet: Shqipëria një prej vendeve për t’u vizituar në 2023-shin

18 Nëntor 2022, 13:40Turizëm TEMA

Lonely Planet: Shqipëria një prej vendeve për t’u vizituar

Shqipëria është një ndër destinacionet për t’u vizituar në vitin 2023.

Ky është sugjerimi i Lonely Planet, një prej mediave më të rëndësishme në nivel botëror në turizëm. Këtë e bën në një artikull ku vë në dukje se prej kohësh, Shqipëria ka qenë enigma e Europës Mesdhetare.

“Një çerek shekulli pasi hoqën prangat e komunizmit, peizazhet mahnitëse malore të Shqipërisë, kështjellat e shkatërruara, kryeqyteti i zhurmshëm dhe plazhet e ëndërruara që rivalizojnë çdo vend në Mesdhe, vazhdojnë të magjepsin”, shkruan ndër të tjera Lonley Planet.

“E mbyllur për të huajt për pjesën më të madhe të shekullit të XX, Shqipëria ka qenë prej kohësh enigma e Europës Mesdhetare. Deri kohët e fundit, malet e saj të rrëmujshme, qytetet e kështjellave dhe plazhet ishin thjesht një thashethem në shumicën e hartave të udhëtimit.

Po ashtu, Lonely Planet fton turistët të nxitojnë për të vizituar vendin tonë, duke nënvizuar në artikull se “rrjedha ende e vogël e turistëve, kërcënon të bëhet një përmbytje”.

“Por, me fundin e një tendosjeje veçanërisht brutale të komunizmit në vitin 1991, Shqipëria hapi paraprakisht portat e saj. Turistët e parë kureshtarë që erdhën zbuluan një tokë ku kodet e lashta të sjelljes ende mbanin ndikim dhe ku era fishkëllinte nëpër mbetjet e copëtuara të vendeve gjysmë të harruara greke dhe romake.

Një çerek shekulli pasi hoqën prangat e komunizmit, peizazhet mahnitëse malore të Shqipërisë, kështjellat e shkatërruara, kryeqyteti i zhurmshëm dhe plazhet e ëndërruara që rivalizojnë çdo vend në Mesdhe, vazhdojnë të magjepsin. Por nxitoni këtu, sepse teksa flitet për atë që fsheh Shqipëria, rrjedha ende e vogël e turistëve kërcënon të bëhet një përmbytje.”

 

Lini një Përgjigje