Zyrtari i fundit rus që vdiq në mënyrë misterioze

23 Shtator 2022, 20:40Bota TEMA

Zyrtari i fundit rus që vdiq në mënyrë misterioze

Ish-rektori i Institutit të Aviacionit të Moskës (MAI) ka vdekur, sipas një deklarate nga organizata. Ai pason një varg vdekjesh misterioze të kohëve të fundit mes zyrtarëve dhe drejtuesve të lartë rusë.

Anatoly Gerashchenko “vdiq në një aksident” më 21 shtator dhe kishte shërbyer si rektor i institutit nga 2007 deri në 2015, sipas faqes së internetit të MAI, shkruan CNN.

Ai kaloi 45 vjet të jetës së tij në organizatë, duke u ngjitur në institut dhe ishte Doktor i Shkencave Teknike, Profesor dhe Këshilltar i Rektorit të MAI.

Faqja e internetit e institutit shtoi se tani është formuar një komision për të hetuar incidentin, i cili do të përfshijë përfaqësues nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, Inspektorati Shtetëror i Punës dhe MAI.

Gerashchenko është të paktën rusi i dhjetë me ndikim që thuhet se ka vdekur nga vetëvrasja ose në aksidente të pashpjegueshme që nga fundi i janarit, me të paktën gjashtë prej tyre të lidhur me dy kompanitë më të mëdha të energjisë ruse.

Lini një Përgjigje