Avionët më të shpejtë në botë

18 Janar 2023, 17:34Hi-Tech TEMA

Avionët më të shpejtë në botë

Aeroplanët komercialë që arrijnë shpejtësinë më të madhe sot janë Airbus-A33Neo dhe Boeing-B788, pak mbi 1000 km/h.

Por, fluturimet supersonike janë edhe një herë në agjendën e kompanive të mëdha të hapësirës ajrore dhe përparimet e reja në fluturimet komerciale janë në prag.

Por, cilët janë sot për sot avionët më të shpejtë në botë? Njihuni me ta në fotogalerinë e mësipërme.

 

Lini një Përgjigje