Mercedes në hall: seritë që duhet të tërheqë për shkak të një defekti

13 Korrik 2023, 14:40Hi-Tech TEMA

Mercedes në hall: seritë që duhet të tërheqë

Autoriteti Gjerman i Trafikut Motorik (AKB) ka urdhëruar tërheqjen e dhjetë serive Mercedes, nga i cili preken 28,000 makina vetëm në Gjermani dhe deri në 590,000 në mbarë botën. Arsyeja e tërheqjes është një dështim i mundshëm i pompës së karburantit.

Sipas informacioneve të ABK-së, komponenti që ka të bëjë me furnizimin me karburant të makinave të prekura nuk i plotëson standartet e specifikuara.

Mediat gjermane raportojnë se për shkak të kësaj ekziston mundësia e ndërprerjes së furnizimit me karburant dhe kjo mund të çojë që mjeti të fiket gjatë drejtimit për shkak të një mosfunksionimi.

Autoriteti kompetent po monitoron tërheqjen me numrin e referencës 012934.

Të prekura janë makinat e serive të mëposhtme:

Sistemi i karburantit në këto makina duhet të zëvendësohet. Pronarëve të makinave u kërkohet të kontaktojnë prodhuesin ose një qendër shërbimi të autorizuar.

Deri më tani nuk dihet asnjë incident ku ky problem të ketë shkaktuar dëme materiale apo lëndime personale, sipas mediave gjermane.

2 Komente

 1. R
  Raimond Vlonjati

  Po pse nuk i ke vendosur serite e makinave qe preken nga ai defekt

  1. E
   Emisioni

   Bli fiat modern e fleje mendjen.

   Lini një Përgjigje