SPAK kërkoi 1 vit burg për falsifikim dokumentesh dhe fshehje pasurie, shpallet e pafajshme anëtarja e KPK, Etleda Çiftja

16 Shtator 2022, 14:14Kronika TEMA

SPAK kërkoi 1 vit burg për falsifikim dokumentesh dhe fshehje pasurie,

Anëtarja e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, Etleda Çiftja është shpallur e pafajshme nga GJKKO.

Gjyqtari Erjon Bani ka rrëzuar akuzat e SPAK.

Më 12 shtator, Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, SPAK, kërkoi  1 vit burg për anëtaren e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, Etleda Çiftija.

Ky dënim do të konvertohej në shërbim prove me 2 vite.

Por kjo kërkesë nuk u pranua nga GJKKO.

Ndaj Etleda Çiftjas rëndonin akuzat “deklarim i rremë” dhe “falsifikim” në formë përdorimi.

Sipas SPAK, deklarimi i rremë ishte kryer nga Çiftja në komisionet e përzgjedhjes së saj për një pozicion në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.

– Lidhur me shpenzimet procedurale.
47. Në bazë dhe për zbatim të nenit 393 paragrafi 1 dhe 485 të Kodit të

Procedurës Penale shpenzimet gjyqësore siç janë bërë.
PËR KËTO ARSYE:
Gjykata, bazuar në nenet 112, 190, 332/dh pika 1, gërma “b”, 379 pika 2, 380,
388 pika 1 gërma “b”, 403, 405 dhe 406 të Kodit të Procedurës Penale, si dhe neneve
186/1 dhe 257/a/2 të Ligjit Nr. 7895, datë 27.1.1995 “Kodi Penal i Republikës së
Shqipërisë”, i ndryshuar,

2 Komente

 1. T
  Taulant

  Drejtesia qe duam. Cfare te presesh kur edhe kryeministri eshte shnderruar ne nje vrases me pagese.

  1. K
   Kosta

   Taulant me siguri e ke fjalen ose per Saliun ose per Liken,pasi keta te dy i njeh nga afer ti dhe ua di krimet.

  Lini një Përgjigje