​Kurti: Marrëveshja përfundimtare me Serbinë, vetëm me njohje reciproke

21 Shtator 2022, 17:41Rajoni TEMA

​Kurti: Marrëveshja përfundimtare me Serbinë, vetëm me

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka ritheksuar se marrëveshja përfundimtare me Serbinë duhet të ketë në qendër njohjen reciproke.

Duke komentuar dokumentin që ka qarkulluar për marrëveshjen finale, kreu qeveritar tha se të njëjtat janë pa autorë dhe bëhen vetëm për të matur pulsin e qytetarëve dhe politikanëve. 

“Ky normalizim i raporteve duhet të bëhet me marrëveshje ndërkombëtarisht ligjërisht të obligueshme dhe në qendër të saj duhet të jetë njohja reciproke. Qarkullojnë dokumente të ndryshme, por unë besoj se nuk është e dobishme dhe e drejtë që unë t’i komentojë ato.

Dokumente të cilat nuk kanë autorë por bëhen për të matur pulsin e qytetarëve dhe politikanëve. Mirëpo dialogu ku unë marrë pjesë janë ato bisedime e takimeve në Bruksel dhe vetëm atje dokumentet që prodhohen duhet t’i merrni si zyrtare dhe të denja për t’u komentuar nga ana ime dhe unë nganjëherë do të thosha edhe nga ana juaj. Nuk është mirë të bëjmë komente për komente, autori i të cilave nuk dihet”, tha ai.

 

 

1 Komente

  1. Çekiçi

    Albin muti shko në Mal te Zi dhe interesohu per vendasit tu atje Kosova nuk ka nevojë per mashtrues dhe flliqana si ti Ke bashkjetuar më vajzen serbe te nji ministri serb qe te liroj nga burgu i Pozharevcit dhe pas serbes prap u martove më nji te huaj më origjinë serbe se shqiptaret per ty nuk kan kulturë as edukatë I ofendove shqiptaret por ato jan te lumtura qe nuk janë martuar më nji peder si ty

    Lini një Përgjigje