Nga Korça në Velipojë, familja shtegtare që ruan traditën e punimit të kashtës

4 Qershor 2023, 20:50Sociale TEMA

Nga Korça në Velipojë, familja shtegtare që ruan

Sezoni veror nuk ka angazhuar vetëm njësitë akomoduese dhe ato të shërbimit në plazhin e Velipojës, por prej muajit mars ka angazhuar edhe familjen Shoshari.
Tradita e kësaj familje në punimin e kashtës, ka bërë që shumica e pushuesve në Velipojë t’u mbrohen rrezeve të diellit, pikërisht nga duart e kësaj familje, e cila shtegton nga juglindja në veriperëndim të vendit.

Ruajtja e traditës duket se po i siguron të ardhurat e nevojshme kësaj familje. Përveç çadrave familja Shoshari punon edhe në mbulimin e njësive të shërbimit pranë plazheve. 

Lini një Përgjigje