Kompania kineze ndërton anijen më të madhe të mallrave në botë: Është 400 metra e gjatë dhe mban deri në 24 mijë kontejner

23 Qershor 2022, 12:20Bota TEMA

Kompania kineze ndërton anijen më të madhe të mallrave

Anija më e madhe në botë me një kapacitet prej 24,000 kontejnerësh u dorëzua nga ndërtuesi i saj Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) Co Ltd më 22 qershor në portin e Shangait. Si e para e llojit të saj e ndërtuar nga një kompani kineze, anija nënkupton një zbulim të ri në ndërtimin e anijeve të kontejnerëve ultra të mëdhenj të Kinës.

Anija, e projektuar në mënyrë të pavarur nga Hudong-Zhonghua, është 399,99 metra e gjatë dhe 61,5 metra e gjerë. Anija “jumbo” është ndër anijet më të mëdha të kontejnerëve në botë me kapacitetin më të madh.

Anija e kontejnerëve përmban teknologji më të fundit për të siguruar qëndrueshmëri të gjelbër dhe efikasitet të energjisë në mënyrë që të bëjë që anija të lëvizë me shpejtësi dhe me efikasitet. Të gjithë treguesit e performancës së tij plotësojnë standardet e avancuara ndërkombëtare.

Me fokus në ndërtimin e anijeve me kontejnerë me vlerë të lartë të shtuar, Hudong-Zhonghua është bërë lider në ndërtimin global të anijeve me kontejnerë. Ndërtuesi i anijeve ka dorëzuar deri më tani rreth 70 anije me kontejnerë në shkallë të gjerë me mbi 8,000 kontenier globalisht. Aktualisht janë gjashtë anije ultra të mëdha me kontejnerë në ndërtim në Hudong-Zhonghua, dhe tre prej tyre do të dorëzohen këtë vit.

 

Lini një Përgjigje