800 mijë njerëz shpenzuan 2 miliardë euro në lojëra fati në Greqi

24 Shkurt 2023, 20:20Hi-Tech TEMA

800 mijë njerëz shpenzuan 2 miliardë euro në lojëra

Një vëzhgim i kryer për llogari të Komisionit Helenik të Lojërave të Fatit, rezulton se përgjatë vitit 2022 në Greqi u luajtën 1.4 miliardë euro në lojëra fati, kryesisht ato konvencionale si slote, apo edhe kazinove ilegale.

Në këtë aktivitet janë përfshirë 800 000 njerëz, prej të cilëve 12% kanë shpenzuar edhe 588 milionë euro në lojërave e fatit të ligjshme.

Vëzhgimi sjell edhe statistika të tjera si mosha, gjinia e lojtarëve dhe preferencat për lojërat online, ndërkohë që si element joshësh për aktivitetin ilegal është fakti se nuk ke nevojë të identifikohesh, koeficientët e fitimit janë më të lartë dhe se fitimi nuk taksohet.

Lini një Përgjigje