Elon Musk premton 1 milion dollarë për të gjetur përgjegjësit e ‘botnets’! – Po çfarë janë ato?

9 Prill 2023, 18:49Hi-Tech TEMA

Elon Musk premton 1 milion dollarë për të gjetur

Pasi Twitter zbuloi disa nga algoritmet e tij, Elon Musk ofroi një shpërblim prej 1 milion dollarësh për këdo që mund të përcaktonte origjinën e “botnets” që dyshohet se synojnë të manipulojnë rezultatet e reputacionit të përdoruesit.

Lidhur me kodin burimor të publikuar të Twitter, Steve Trey tha se disa faktorë mund të ulin “rezultatin e reputacionit” të një llogarie në platformë, duke përfshirë bllokimin, heshtjen dhe raportimin e abuzimit ose të postës së padëshiruar.

Një tjetër përdorues i Twitter tha se botnet-et, një rrjet kompjuterësh të rrëmbyer, të infektuar me malware bot dhe të kontrolluar nga distanca nga një haker, po “shkatërrojnë llogaritë”.

Përdoruesi gjithashtu i kërkoi Musk-ut të konsideronte vetëm heshtjen, bllokimin dhe raportet nga ndjekësit e Twitter Blue.

Duke iu përgjigjur postimit në Twitter, Musk njoftoi një shpërblim prej 1 milion dollarësh, por vetëm kur ata që janë të përfshirë në kërcënim “dënohen”.

Edhe para se të blinte Twitter, ai tha, “Ne do të mposhtim spambotet ose do të vdesim duke u përpjekur!”

Më herët, ndërsa zbuloi arsyetimin pas rihapjes së Twitter Blue, Elon Musk tha: “Ne nuk jemi shumë të mirë në postimin në Twitter nga dorezat më pak të dukshme, pasi është pothuajse e pamundur të dallosh njerëzit e vërtetë nga bots/trollët”.

Megjithatë, lançimi i Twitter Blue u prit me një numër në rritje të llogarive të verifikuara, por të rreme, që paraqiteshin si marka dhe personalitete kryesore, duke krijuar kërdi në platformë.

Twitter Blue është një shërbim me pagesë i këtij rrjeti social, ku përdoruesit mund të kenë akses në një sërë përfitimesh ekskluzive.

Me ardhjen e Twitter Blue, ju mund të merrni dy lloje të ndryshme shërbimesh: me pagesë, që ju mundëson qasje në lajme dhe veçori të reja paraprakisht.

Për të marrë shërbimin, ekipi i Twitter-it duhet së pari të verifikojë llogarinë dhe identitetin tuaj, gjë që mund të zgjasë ditë dhe madje javë në disa raste.

Ju mund të ndryshoni emrin tuaj ose informacione të tjera personale në llogarinë tuaj, por kjo do të kërkojë verifikim shtesë të detyrueshëm në Twitter.

Lini një Përgjigje