Florida me një ligj të ri, ndalon fëmijët nën 14 vjeç të përdorin mediat sociale

26 Mars 2024, 19:40Hi-Tech TEMA
Florida me një ligj të ri, ndalon fëmijët nën 14

Fëmijët nën 14 vjeç do të ndalohen të përdorin mediat sociale në Florida nga viti i ardhshëm.

I nënshkruar në ligj nga guvernatori Ron DeSantis, legjislacioni i kërkon kompanive të mediave sociale të fshijnë llogaritë e personave nën 14 vjeç.

Fëmijët e moshës 14 dhe 15 vjeç do të kenë nevojë gjithashtu për pëlqimin e prindërve përpara se të regjistrohen në platforma si Instagram dhe Snapchat.

Kompanitë që nuk arrijnë të fshijnë llogaritë rrezikojnë të paditen në emër të fëmijëve, deri në 10,000 dollarë (7,908 £) dhe gjithashtu mund të gjobiten deri në 50,000 dollarë (39,538 £) për shkelje të ligjit.

Është vendosur të hyjë në fuqi në Florida nga janari i vitit të ardhshëm, por priten sfida nga kompanitë që pretendojnë se shkel kushtetutën amerikane.

Lini një Përgjigje