Koncepti i ekranit të telefonit të përkulshëm i cili mund të mbështillet rreth kyçit tuaj

26 Tetor 2023, 15:04Hi-Tech TEMA

Koncepti i ekranit të telefonit të përkulshëm i cili mund

Marka në pronësi të Lenovo ka krijuar një ekran konceptual të telefonit që mund të mbështillet fjalë për fjalë rreth kyçit të dorës. Pajisja, të cilën Motorola e zbuloi të martën dhe të cilës i referohet si një ekran adaptiv, është projektuar për të shfaqur mundësitë e ardhshme të telefonit të lejuara nga një ekran fleksibël. Kompania thotë se ekrani mund të "përkulet dhe të formohet në forma të ndryshme" në varësi të asaj që dëshironi.

Kur shtrihet i sheshtë, ekrani i tij 6,9 inç mund të përdoret njësoj si një telefon standard me një përvojë të plotë Android. Nga atje, ai mund të rregullohet në mënyra të ndryshme qëndrimi. Në pozicionin e drejtë, për shembull, ai ofron një "formë më kompakte të Android-it të plotë" pasi funksionon në një ekran 4.6 inç. Motorola parashikon njerëzit që përdorin pajisjen për video thirrje në pozicionin e drejtë. Përndryshe, Motorola thotë se mund ta mbështillni pajisjen rreth kyçit të dorës për të imituar përvojën e ekranit të kapakut të Razr Plus.

Motorola nuk është e para që zbulon një telefon konceptual të përkulshëm ose fleksibël. Në fakt, redaktorët e vjetër të CNET, Andrew Lanxon dhe David Lumb, secili patën kohë me konceptin e telefonit konceptual me ekran të rrotullueshëm Rizr të Motorola-s, si dhe konceptet e ekranit të palosshëm të Samsung nga CES 2023 dhe CES 2022. Koncepti i një ekrani fleksibël që mund të vishni kyçi juaj i dorës nga Lenovo daton që në vitin 2016. Dhe ideja e ekraneve të përkulshëm ka ekzistuar që në vitet 1960, kur u shfaqën grupet e para fleksibël të qelizave diellore.
Megjithatë, ndoshta një ekran fleksibël ka më shumë kuptim tani sesa disa vite më parë, pasi kompanitë e mëdha telefonike si Samsung, OnePlus, Oppo dhe Motorola dëshmojnë se mund të lëshojnë me sukses produkte të lëmuara të telefonave të palosshme. Edhe telefoni me rrotullim retro duket se po bën një rikthim në rrjedhën kryesore.

Lini një Përgjigje