Një e katërta e popullsisë së botës përdor Facebook çdo ditë

2 Shkurt 2023, 22:40Hi-Tech TEMA

Një e katërta e popullsisë së botës përdor

Numri i njerëzve që përdorin Facebook në baza ditore u rrit në një mesatare prej dy miliardë në dhjetor. Kjo raportohet nga BBC, sipas të cilës kjo shifër i përket një të katërtës së popullsisë së botës.

Rritja më e fortë se sa pritej ndihmoi në krijimin e optimizmit të përtërirë për kompaninë, e cila është vënë nën presion nga rritja e kostove dhe rënia e shitjeve të reklamave.

Aksionet e kompanisë mëmë Meta u rritën me më shumë se 15% në tregtimin pas orarit të punës pasi Mark Zuckerberg tha se viti 2023 do të jetë “viti i efikasitetit”.

“Ne jemi në një mjedis tjetër tani”, tha ai, duke treguar të ardhurat e kompanisë, të cilat ranë në vitin 2022 për herë të parë në historinë e saj pas viteve të rritjes dyshifrore.

“Ne nuk presim që kjo të vazhdojë, por gjithashtu nuk mendoj se do të kthehet si më parë”, tha Meta, që gjithashtu zotëron Instagram dhe WhatsApp. Vitin e kaluar njoftoi një rinovim të madh, duke shkurtimin e zyrave dhe 11.000 vendeve të punës, e barabartë me rreth 13% të stafit.

Lini një Përgjigje