Projekti i Euros digjitale

14 Mars 2023, 22:40Hi-Tech TEMA

Projekti i Euros digjitale

Në një opinion të publikuar në “Politico”, presidenti i Eurogrup, Paschal Donohoe, hedh idenë e një monedhe europiane të digjitalizuar. 

Duke komentuar dyshimet dhe faktin se ka disa kriptomonedha në qarkullim, Donohoe thekson se dallimi i euros digjitale është një bankë qendrore apo monedha fiat që nënkupton depozitat e bankave qendrore dhe paranë e emetuar prej tyre.

"Në zemër të projektit të euros digjitale është objektivi për të ruajtur lidhjen mes qytetarëve dhe parave të bankës qendrore", shkruan ai.

Në këtë kuptim euro digjitale është diçka më shumë sesa një stablecoin që është kriptomonedhë e referuar në vlerë me një para fiat.

Sipas tij besimi është themelor në këtë process dhe përtë parandaluar pasojat negative për sektorin financiar një “euro digjitale do të duhet të përdorur kryesisht si mënyrë pagese dhe jo të bëhet një instrument për për investime financiare.

2 Komente

  1. P
    Phoenix

    Jo mor jo, kjo duhet te jete teori konspirative. Kur kemi thene ne qe duan te krijojne Gulagun Dixhital, na etiketojne si konspiracioniste.

    Lini një Përgjigje