Pse ekspertët thonë që të heqim kasën kur karikojmë telefonin

7 Mars 2023, 15:30Hi-Tech TEMA
Pse ekspertët thonë që të heqim kasën kur

Në përgjithësi, mund ta karikoni telefonin me kasën e vendosur. Megjithatë, ka disa detaje që duhet të merren parasysh.

Nxehtësia: Nëse kasa e telefonit përbëhet nga një material që mban nxehtësinë, mund të bëjë që telefoni të mbinxehet gjatë karikimit. Mbinxehja dëmton baterinë, prandaj është e rëndësishme të monitoroni temperaturën e telefonit gjatë karikimit.

Karikimi me wireless: Nëse po karikoni telefonin në një kuti karikimi me wireless, sigurohuni që kasa të jetë e përputhshme me këtë formë karikimi. Në disa raste, mund të ndërhyjë dhe të mos ofrojë energji të mjaftueshme për të karikuar telefonin.

Karikimi me fishë: Kasat e telefonit mund të bëjnë që të mos sigurohet lidhja e duhur e fishës me portën e karikimit, duke bërë që telefoni të mos karikohet siç duhet.

Sidoqoftë, nëse kasa e telefonit duket se nuk shkakton problem, mund të mos e hiqni, por sigurohuni të kontrolloni nxehtësinë sepse është një faktor i rëndësishëm që ndikon te jetëgjatësia dhe performanca e baterisë.

Lini një Përgjigje