EMRI/ "Do paguaja kurimin e babait", rrëfimi i shqiptarit që u kap në shtëpi bari

19 Nëntor 2022, 15:55Kronika TEMA

EMRI/ "Do paguaja kurimin e babait", rrëfimi i shqiptarit që

Një i ri shqiptar është dënuar nga drejtësia britanike, pasi është kapur në një fermë kanabisi. Bëhet fjalë për shtetasin e identifikuar si Klodjan Kaboli.

Mediat vendase raportojnë se 25-vjeçari ka deklaruar para gjykatës se ndodhej prej 6 muajsh aty dhe se kishte mbërritur ilegalisht me kamion. Ai nuk kishte pasaportë dhe fillimisht u dërgua në një shtëpi të punëtorëve të ndërtimit. Ai qëndroi atje rreth gjashtë javë para se të vendosej në adresën e London Road. Atij iu dha si punë të ujiste bimët e kanabisit për të paguar një borxh për shpenzimet e udhëtimit dhe tarifat mjekësore të babait të tij.

Ai tha se ishte i përfshirë në mbledhjen e bimëve të kanabisit. Ai merrte para për ushqim dhe lejohej të largohej vetëm për të blerë ushqime. Ai tha se i ishin dhënë rreth 400 paund në tre raste. Ai shtoi më tej se familja e tij ishte kërcënuar.

Kaboli, pa adresë fikse, u deklarua fajtor për prodhimin e kanabisit. Avokati i tij tha se babai i Kabolit nuk është mirë në Shqipëri dhe ka nevojë për trajtim mjekësor që familja nuk ishte në gjendje ta përballonte.

"Atij iu premtua punë në Mbretërinë e Bashkuar. Fillimisht kishte punë dhe ai qëndroi me një grup punëtorësh shqiptarë ndërtimi. Por pas disa muajsh ai u transferua në Chesterton. Ishte i frikësuar nga kërcënimet."

Gjykatësi David Fletcher tha: "Jam i kënaqur që ishte një operacion i rritjes së kanabisit i aftë për të prodhuar sasi të konsiderueshme për përdorim komercial.Ju po kryenit një funksion të kufizuar nën drejtimin dhe disa presione ose detyrime të bëra mbi ju. Ju keni pasur disi të vetëdijshëm për shkallën e operacionit."

Gjykatësi Fletcher urdhëroi konfiskimin e 155 paundëve dhe konfiskimin dhe shkatërrimin e bimëve të kanabisit dhe mjeteve të rritjes.

Kaboli u burgos për 9 muaj nga gjykata e  Stoke-on-Trent Crown Court, ndërsa prokurorja tregoi se Kaboli u zbulua pasi banorët e zonës pranë ngritën shqetësimin për rritjen e kanabisit.

Lini një Përgjigje