Për narkomanët, jo patentë - Shefi i Urgjencës: Ka shumë aksidente, t’u hiqet leja e drejtimit

10 Shkurt 2024, 22:25Kronika TEMA
Për narkomanët, jo patentë - Shefi i Urgjencës: Ka

Janari ka shënuar një numër të lartë të aksidenteve rrugore, 10 në ditë, ndërkohë që shumë prej tyre konstatohet se ndodhin për shkak të përdorimit të alkoolit apo lëndëve narkotike nga drejtuesit e automjeteve.

Shefi i urgjencës Kombëtare Skëdner Brataj propozon të krijohet bazë ligjore për të kaluar në sitë të gjithë përdoruesit e substancave narkotike e tu hiqet patenta, referuar kjo modelit italian.

“Fakti që kemi pasur 80 mijë makina të regjistruara do të ketë rritje patjetër të aksidenteve…”, tha ai.

“Në çdo aksident të testohen përveç se për alkool edhe për lëndë narkotike, të gjithë ata që janë përfshirë në aksidente të dërgohen në spital për testim. Ata që refuzojnë automatikisht të konsiderohen përdorues e t’u hiqet  leja e drejtimit”, u shpreh ai.

Sipas Brataj testimi është edhe më i domosdoshëm për të gjithë personelin mjekësor, dhe drejtues të automjeteve të transportit publik.

“I gjithë personeli mjekësor në fakt, mjekë, infermierë, drejtues të ambulancave, autobusëve, taksive, drejtues të mikrobusëve të nxënësve, duhet zero alkool gjatë orarit zyrtar të punës . Duhet të monitorohen në vazhdimësi e t’u hiqet leja e drejtimit derisa të rezultojnë të pastër”, tha ai.

Lini një Përgjigje