Rikthehet Muza Competition

27 Shkurt 2023, 12:04Kulturë TEMA

Rikthehet Muza Competition

Pas suksesit, jehonës dhe energjisë së papërshkrueshme të edicionit të parë, Muza Competition rikthehet në sezonin e tij të dytë.

Muza Competition është një projekt i ndërmarrë nga Unioni i Bashkive Shqiptare në Rajon i cili përfshin aktivizimin e të rinjve pasionantë dhe profesionistë në rijetëzimin e elementeve etnografikë në fushën e fashion-dizajnit.

Edicioni i dytë i Muza Competition do të ndahet në 3 faza:

Faza e parë: Gjatë fazës së parë do të pranohen të gjitha aplikimet që do të shqyrtohen nga një juri profesioniste. Vetëm një pjesë e tyre do të mund të kalojnë në fazën e dytë.

Faza e dytë: Gjatë fazës së dytë, juria do të dëgjojë prezantimet nga çdo aplikant dhe do të bëjë një përzgjedhje ku vetëm 10 prej tyre do të kalojnë në fazën e fundit. Ky takim synon t’u ofrojë të rinjve mundësinë të takojnë personalitete që punojnë për një kohë të gjatë në këtë sektor dhe që mund të transmetojnë njohuritë e tyre në një mënyrë tjetër, duke forcuar njëkohësisht motivimin e të rinjve në sektorin e ekonomive kreative.

Faza e tretë: Finalja e madhe do të mbledhë të gjitha trevat shqip-folëse në Tiranë në muajin qershor, ku 10 finalistët do të mund të shfaqin koleksionin e tyre në një spektakël madhështor i cili do të kurorëzojë dhe fituesin e madh.

Prandaj, nëse je një i ri nga mosha 18-35 vjeç dhe je i apasionuar pas fashion-dizajnit dhe ke shpirt sipermarrës, apliko tani për të prezantuar koleksionin tënd modern me element të traditës në Muza Competition!

Çmimi i tretë: 5.000 Euro

Çmimi i dytë: 10.000 Euro

Çmimi i pare: 20.000 Euro

Informacione më të detajuara rreth konkursit i gjeni në faqen muzacompetition.com

2 Komente

 1. K
  Kena vite pa e pa "Muzen"

  ku osht mer yahoo ?

  1. E
   Erdogan

   Pa mesuar Greqishten e Kombit Greke te Ilyreve,Epiroteve,Maqedhonasve,Ioneve ku eshte sot Turqia,Kato Italia (Magna Grecia) etj o turk me comentin Kena vite pa e pa "Muzen" nuk mund te kesh lidhje me Istorine (history "shqip") dhe Realitetin (Reality). Muzat Njeriu i ka brenda vetes dhe nuk shikohen me Sy pir me Tru Logiqi (logic "shqip"). Spas Mithollogjise se Famshme (Fimi greq) Greke ishin dhe jane 9 Musa jo Muze. Nga vjen dhe Termi Musiki greq (muzike "shqip"),Musio (Muze "shqip") etj. Ajo e Astro-Nomise eshte Urania.Uranos Greq do te thote Qiell shqip.Ne Nder te Muses Greke te Astro-Nomise quhet nje Planet Uranus. Sic quhet Mars nje kopje (copy angl) e Perendise se Luftes Aris nga nga vjen dhe emri Arianos (Arjan "shqip"). Popull luftetare.Po ashtu edhe planeti Plutos,vellait te Zeusit dhe Poseidonit. Jupiteri po ashtu eshte kopje e Petendise se Kombit Greke Zeusit. Afroditit (Aferdite "shqip") . Astronomi ne Glosat Perendimore perkthehet ne Ligji i Yjeve apo Hapesires. Astros i thone Yll kurse Nomos Ligj apo Shkence.Iko-Nomi greq (ekonomy) "shqip") eshte Term i Ligjit mbi Token. Ikia greq i thone probes apo "tokes". Musa e Tragodhise (Tragedy "shqip") quhet Melpomeni. Ajo e Poezise eshte Polikseni. Emri i Nenes se Aleksabdrit te Madh por meqenese i Ati Fil-Ipos (Mik i Kalit) u njoh ne kohen qe luheshin Lojerat per Perendite Greke te quajtura Olimpike e quajti Olimpia. Ajo e Valles (Vals) eshte Terpsi-hori. Prandaj dhe Epirotet e Jeorgips Kastriotis e quajne Horos,Horeve (vallzoj). Ka kuptimin edhe te hapesires qe duhet te Vallzosh.Bile fshatit Epirotet i thone Horjo nje hapesire e vogel. Fatkeqesia e Evropit erdhi me barbaret dhe te semuret mendore te Krishtere qe edhe nje Fenomen Natyrale qe Zoti e krijon me pozicionin e Tokes dhe rrotullimit te Saj ne Atmo-Sfere (Sfera e Ajrit "shqip") e Identifikon me lindjen e nje Njeriu si Krishti. Krishtlindjet. Kjo periudhe disa ditore qe Dita zmadhohet kundrejt Ntes apo Erresires festohej nga Greket e Lashte. Rilindja Evropiane nuk u perfundua. Dhe kjo u be qellimisht nga Ignorantet dhe Idiotet qe jane dhe sot vegla te atyre qe perdorin Biblat apo Kuranet.

   Lini një Përgjigje