Kurti i hedh fajin prokurorisë dhe gjykatave për vrasjen e grave

4 Dhjetor 2022, 14:37Rajoni TEMA

Kurti i hedh fajin prokurorisë dhe gjykatave për vrasjen e grave

Kryeministri Albin Kurti ka bërë me faj Prokurorinë dhe Gjykatat për rastet e dhunës dhe vrasjes së grave.

Ai ka deklaruar se përgjigja institucionale ndaj krimeve mizore e trajtimeve çnjerëzore ndaj gruas duhet të jetë e pandalshme.

Kurti në Këshillin për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut, tha se kjo luftë e gruas për mbijetesë brenda mureve të shtëpisë është luftë e shoqërisë, luftë e shtetit në përkrahje të grave dhe të vajzave.

“Prokuroria pasive dhe gjyqësori joefikas janë ndër shkaqet kryesore të këtij realiteti ku vrasja e grave është veçse lajm që përsëritet dhe nuk mbetet aktual mbi dy ditë. Sistemi i padrejtësisë që reagon me shpejtësi e efikasitet kur bëhet fjalë për përfitimin e tyre individual, nuk i shërben këtij shteti dhe kësaj shoqërie.

Mungesa e profesionalizmit që shpërfaqet në vendime të anuara e të motivuara, vonesa të paarsyetuara për shkak të mungesës së mekanizmave të llogaridhënies, politizim i sistemit gjyqësor që u bë haptazi nga qeveritë e kaluara, prodhojnë viktima; prodhojnë dhunues; prodhojnë abuzues; dhe përçojnë mesazhin se gjithçka tjetër, përfshirë vënien e drejtësisë, vjen në trajtim pas ngopjes dhe përmbushjes së interesave personale”, ka thënë Kurti.

Kryeministri ka deklaruar se pengesat në sistemin e drejtësisë, nuk do t’i ndalin përpjekjet për evitimin rasteve të dhunës ndaj gruas.

2 Komente

 1. Çekiçi

  Fajin e ke ti o peder muti Al Bin kurci Fajin bashk më ty e ka edhe Lopa e Mitrovices Faj ka edhe valltarja e Gadafit Faj keni te gjithë rrugaqet e vetfundosjes

  1. M
   Mergimtari

   Bravo Çekiç shkurtë e sakt dhe i plotë. Një vlerësim me logjik të shëndosh dhe pa asnjë të met.

   Lini një Përgjigje