Akademia e Shkencave: Bashkimi me Studimet Albanalogjike, mundësi për zhvillimin në nivel të ri

31 Maj 2023, 14:05Sociale TEMA

Akademia e Shkencave: Bashkimi me Studimet Albanalogjike, mundësi për

Akademia e Shkencave të Shqipërisë ka përshëndetur vendimin e Qeverisë për bashkimin e saj me Akademinë e Studimeve Albanologjike, duke e konsideruar atë si një vendim që u jep të dy institucioneve mundësinë dhe përgjegjësinë për zhvillimin në një nivel të ri të shkencave albanologjike.

Në reagim thuhet se statusi i ri që u jepet instituteve shkencore të albanologjisë si pjesë elitare e sistemit të kërkimit shkencor, pas një periudhe veprimtarie jo në përputhje me ligjet në fuqi, do të forcojë dukshëm edhe vetë statusin e punonjësve shkencorë.

“Ky vendim shpreh rritjen e interesit e të angazhimit të qeverisjes për të rritur dhe evidencuar financimin dhe investimet për kërkimin shkencor, ashtu siç po vepron me mbështetjen për tri projektet madhore në albanologji e për ngritjen e njësive të reja kërkimore-shkencore me impakt kombëtar”-thuhet mes të tjerash në reagim.

Lini një Përgjigje