Shkak sëmundjet, Shqipëria ndalon importin e bagëtive dhe shpendëve nga këto vende

22 Shkurt 2024, 22:25Sociale TEMA
Shkak sëmundjet, Shqipëria ndalon importin e bagëtive dhe

Shqipëria ka ndaluar importet e dhenve dhe dhive nga Greqia, Bullgaria dhe Turqia. Kjo për shkak të sëmundjes së lisë së dhenve e dhive.

Gjithashtu nga Suedia, Bullgaria e Franca është ndalur importi i shpendëve për shkak të sëmundjes së “influencës aviare”.

Influenca Aviare (IA) është një sëmundje virale me ngjitshmëri të lartë, që prek një sërë speciesh të shpendëve shtëpiake, si dhe zogjve që mbahen si kafshë shtëpiake dhe atyre të egër në sistemin e frymëmarrjes, tretës dhe/ose atë nervor. Ajo shkaktohet nga Virusi i Influencës i Tipit A. Influenca Aviare njihet ndryshe dhe si “Gripi i Shpendëve”.

2 Komente

 1. V
  Veterineri -1982

  A duhet ta themi per kete emertimin : Pseudopest ose Murtaja dhe shpjegoje a prek ose jo shpendet e ujit !

  1. T
   Trojan

   Pasi jane ngopur me dele dhi dhe pula te ngordhura ,thane hajde te nxjerim ndonje njoftim sa per sy dhe faqe ,a e mbani mend me pulat /?

   Lini një Përgjigje