​Shqipëria turistike në një prej guidave prestigjioze franceze

5 Janar 2023, 17:55Turizëm TEMA

​Shqipëria turistike në një prej guidave prestigjioze franceze

Shqipëria me bukuritë e saj natyrore dhe historike është përfshirë në “Petit Futé”, një prej guidave më të njohura dhe prestigjioze franceze.


Lajmi u bë i ditur nga ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro, e cila theksoi se “guida është format praktik, i dedikuar për të gjithë udhëtarët francezë dhe udhërrëfyesi ideal për ta njohur Shqipërinë, duke iu shtuar kështu promovimit tonë për gjithë botën frankofone”.


Ministrja Kumbaro tha se “72% më shumë vizitorë francezë mikpritëm në vitin 2022 krahasuar me vitin 2021”.


Për shkak të vijës së gjatë bregdetare Shqipëria ofron disa plazhe, nga veriu deri në jug, si në Velipojë të Shkodrës, në Shëngjin të Lezhës, në Durrës, Vlorë, Himarë dhe Sarandë, etj, plazhe këto që frekuentohen përveç shqiptarëve edhe nga shtetas të huaj, që zgjedhin Shqipërinë si një destinacion turistik gjatë muajve të verës. Gjithashtu, Gjirokastra, Berati, Butrinti, Kruja, Tirana, Shkodra, etj, janë destinacione të kërkuara për turizëm historik dhe kulturor.

 

Lini një Përgjigje