KATAR 2022 - FIFA: Shikueshmëria televizive tregoi një rritje krahasuar me 2018

25 Nëntor 2022, 14:36Sport TEMA

KATAR 2022 - FIFA: Shikueshmëria televizive tregoi një rritje

Të dhënat paraprake për ndeshjen hapëse të Kupës së Botës në Katar treguan një rritje të frekuentimeve krahasuar me ndeshjen përkatëse në Rusi katër vjet më parë, deklaroi organi qeverisës i futbollit FIFA.

Sipas një deklarate, mesatarisht 3.3 milionë shikues në Ekuador ndoqën skuadrën e tyre duke nisur turneun kundër pritësit Katar të dielën.

Kjo përfaqësonte një rritje prej 109% të frekuentimit për ndeshjen hapëse në vend krahasuar me rezultatin më të lartë të dy edicioneve të fundit. Ekuadori, nga ana tjetër, nuk luajti Botërorin në Rusi.

Në Brazil, 50% e njerëzve që shikonin TV në atë kohë u akorduan në stacionet Globo për të parë lojën.

“Audienca mesatare e ndeshjes prej 24.36 milion ishte 6% më e lartë se ajo e ndeshjes hapëse të Kupës së Botës 2018 FIFA midis Rusisë dhe Arabisë Saudite, e transmetuar në të njëjtin kanal (22.86 milion spektatorë)”, theksoi FIFA. 

Lini një Përgjigje