Në emër të Shqipërisë

24 Qershor 2022, 13:05Blog Edi Rama

Në emër të Shqipërisë

I dashur Charles Michel, faleminderit.

Kërkove në fillim që ndërhyrjet të jenë nga tre minuta. Po ta kishit mbajtur fjalën e të na kishit thirrur për nisjen e negociatave, do më kishin mjaftuar 30 sekonda.

Por kur kjo nuk ka ndodhur kufirin e 3 minutave duhet ta harroni! Të paktën na duroni ca minuta më shumë, në respekt të durimit tonë shumëvjeçar karshi jush!

Të nderuar Presidentë e Kryeministra të Bashkimit Europian,

Të dashur miq,

Eshtë mirë dhe keq të jesh këtu me të gjithë ju. Mirë, sepse ne duam të jemi këtu, si europianë mes europianësh. Keq, sepse ne nuk mundemi të jemi këtu si europianë në shtëpinë e tyre, por vetëm si mysafirë të një Europe të ndarë. Një Europë të cilën as tragjedia e një pandemie globale në të shkuarën e afërt, as kërcënimi i një lufte tragjike globale në të ardhmen e afërt, nuk kanë mundur ta bashkojnë nën një çati.

Megjithatë, falë Emanuel Makronit kemi, së paku, mundësinë të flasim për një objektiv të dëshirueshëm moralisht, të mençur politikisht dhe të rëndësishëm strategjikisht: Komunitetin e ri Politik Europian.

Shpresoj shumë që ndërsa ne, në Ballkanin Perëndimor, vazhdojmë rrugëtimet tona individuale drejt anëtarësimit në BE, duke u përballur me një Bullgari këtu e një Bullgari atje, të mund të marrë formë një çati e përbashkët europiane, më e madhe sesa tavani i plasaritur i BE-së, e cila do të na mbajë të gjithëve bashkë, duke na strehuar gjatë stuhive e duke na lejuar të ndërtojmë të ardhmen si një familje, e cila jeton në kate të ndryshme të së njëjtës shtëpi.

Kam dëgjuar disa të thonë se kjo ide s'është serioze, se është një lloj tjetër djathi francez që na serviret si antipastë për të na mohuar pjatën e vërtetë. Kam dëgjuar të thuhet se mund të jetë madje edhe një ide e rrezikshme, pasi një i tillë komunitet politik mund të zëvendësojë vetë zgjerimin dhe ta asgjësojë atë. Që Franca kurrë nuk ka qenë një forcë entuziaste për zgjerimin e këtij Unioni, ky është një sekret gjerësisht publik.

Që Emanuel Makronit i duhet të përpëlitet midis shpirtit të tij tejet europian dhe kostumit presidencial të një vendi, ku të gjesh entuziazëm për zgjerimin e Bashkimit Europian është njësoj si të gjesh ujë në shkretëtirën e Arabisë Saudite, edhe ky është një sekret tejet publik. E megjithatë ideja e tij, për të na mbledhur të gjithëve së bashku, në një Komunitet të ri Politik Europian, duket për momentin një recetë shumë më premtuese sesa pjata bosh e zgjerimit pa zgjerim, e cila na është servirur për vite të tëra me radhë.

Shihni atë që dikur ishte Maqedonia apo FYROM dhe sot është Maqedonia e Veriut. 17 vjet vend kandidat, në pritje të çeljes së bisedimeve për anëtarësim. Madje, edhe ndryshimi i vetë emrit të vendit nuk bëri asgjë për të ndryshuar rrjedhën e lojës suaj. Shihni vendin tim, Shqipërinë, 8 vjet pritje si vend kandidat.

Ka ndryshuar thellësisht së brendshmi dhe ka marrë shumë përgëzime për arritjet e saj. Mos më keqkuptoni, është bukur të përgëzohesh, por përgëzimet nuk janë punë mes shteteve.

Le ta shohim të vërtetën në sy miqtë e mi: Arsyeja se pse 17 dhe 8 vjet përsëri mund të mos mjaftojnë është shpirti i deformuar i zgjerimit. Fryma e zgjerimit është shndërruar nga vizioni i përbashkët i një komuniteti të tërë, në një mjet pengmarrje për qëllimet individuale të shteteve anëtare. Është shndërruar nga projekti konstruktiv i bazuar në vlera të përbashkëta për bashkimin e vendeve, në llogoren cinike të interesave individuale të vendeve anëtare. Procesi i zgjerimit dikur ishte një mënyrë për të ushqyer shpirtin e Europës së përbashkët. Tashmë është kthyer në rrugën më të shkurtër që mund të çojë në shkatërrimin e saj.

Çfarë turpi për Europën kjo historia bullgare! Në mes të një lufte tejet të nxehtë në oborrin e Europës, një vend i NATO-s merr peng dy vende të tjera të NATO-s përpara syve të 26 vendeve të BE-së, që rrinë ulur në një shfaqje të frikshme pafuqie!

Dhe pastaj thonë se Vladimir Putini është shumë i sëmurë! Vladimir Putini mund të jetë me të vërtetë i sëmurë ose edhe mund të mos jetë, por më lini t’ju them se kjo situata këtu nuk duket posaçërisht e shëndetshme.

Agresori rus i Ukrainës po merr një ndihmë tejet bujare dhe madje të pakërkuar nga një vend i NATO-s, i cili po destabilizon një tjetër vend të NATO-s, duke nxitur më shumë mllef e pakënaqësi në një rajon si i yni, që ende mund të mos jetë pjesë e BE-së, por mbetet një pjesë e Europës, ku sot Vladimir Putini sheh pikërisht hallkën e dobët për të goditur më tej rendin europian. Më lini gjithashtu t’ju them se kjo është shumë larg asaj çka i duhet tani pjesës më të cenueshme të Europës, që quhet Ballkani Perëndimor.

Sjellja e çështjeve historike dypalëshe në nivelin e Bashkimit Europian duhet të ndalet. Si mundet të përdoret Bashkimi Europian si një hapësirë për të marrë peng vende të tjera për interesa të brendshme të pengmarrësit?!
Ç’mund të bëjnë në këtë pikë vende si Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut? Ato mund të ulen e të presin Godonë – Vladimiri dhe Estragoni i Samuel Beketit shëmbëlltyrat tona në teatër dhe vendet tona imitimi i tyre në jetën reale - ose mund të kontribuojnë për rilindjen në hapësirën e tyre të frymës agonike të Europës. Ne e quajmë “Berlin”, procesin e përpjekjes për këtë rilindje dhe “Ballkani i Hapur” është emri i mjetit që kemi krijuar për ta bërë “Berlinin” realitet në terren. Sot, ju bëj thirrje të gjithëve për ta mbështetur pa asnjë mëdyshje Ballkanin e Hapur, nëse nuk doni që rajoni ynë të shkatërrohet sërish përpara syve tuaj, ndërkohë që hëpërhë nuk mund të ofroni asgjë më të mirë sesa karuzeli i cirkut bullgar. Ballkani i Hapur është artikulimi më i pastër i ndjesisë sonë të përkatësisë në Europë. Është përpjekja më e gjithanshme për të krijuar një hapësirë paqeje, bashkëpunimi dhe sundimi të katër lirive themelore të BE-së, duke garantuar lëvizjen e lirë të njerëzve, mallrave, kapitaleve dhe shërbimeve në një rajon që rrethohet prej kufijve të BE-së dhe është i ekspozuar ndaj armiqve e konkurrentëve të pamëshirshëm të BE-së. Më lini t’ju them se Ballkani i Hapur është angazhimi i ri dhe më konstruktivi që mund të gjendet sot në Europë në frymën e një Europe të bashkuar.
Të gjithë e dimë, Bashkimi Europian sot është në një krizë të thellë identiteti. Prandaj atij dhe vetë Europës i duhen të gjitha idetë dhe të gjitha nismat që mund të ndërmarrim, për të rindërtuar jo vetëm projektin politik që është braktisur, por edhe vetë besueshmërinë e tij në sytë e qytetarëve të saj. Është koha të lëmë 100 lule të lulëzojnë, siç do të thoshte Kryetari Mao. Natyrisht, disa mund të thonë me të drejtë se Mao i linte lulet të çelnin, që pastaj t’i këpuste pa mëshirë. Ne urojmë fort të mos kemi të njëjtin fat.
Ja pse e mbështesim idenë e Komunitetit të Ri Politik Europian, ku shpresojmë të luajmë një rol, ashtu siç nuk heqim dorë nga shpresa që të luajmë një rol në BE. Ballkani Perëndimor ka nevojë për BE-në po aq sa BE-ja ka nevojë sot për Ballkanin Perëndimor. Presim me padurim të jemi anëtarë me të drejta të plota të këtij bashkimi në shekullin tjetër. Presim me padurim që stërstërnipërit tanë të kenë të drejtën e votës brenda shtëpisë së BE-së, një e drejtë vote që uroj t’u bëhet e pamundur deri atëherë që ta përdorin si armë e një vendi të vetëm për të marr peng fqinjët, për të marrë peng BE-në, për të marrë peng popuj e kombe, për të poshtëruar qeveri të zgjedhura në rrugë demokratike dhe deri edhe për të luajtur qorrazi lojën e armiqve të Europës. Ja ku është i dyti Kryeministër i Maqedonisë së Veriut që është shumë pranë largimit të detyruar. Pse? Sepse pati besim te ju, besoi te BE-ja dhe bëri gjithçka mundi, por ende nuk është mjaftueshëm. Ndaj kjo është më tepër sesa Maqedonia e Veriut, më tepër sesa Bullgaria, është një sëmundje, diçka që ju duhet ta luftoni për ta shkulur nga trupi i BE-së. Do të vazhdojë kështu. Bullgaria do të përsëritet në forma, mënyra e emra të ndryshme. Po deri kur të bëhemi, siç thashë, anëtarë të Bashkimit Europian shekullin që vjen, shpresojmë të jemi pjesë e Komunitetit të ri Politik të Europës, ku së paku të mblidhemi rregullisht me ju, si sot, qoftë edhe pa të drejtë vote, ku mund të ulemi në çdo nivel politik, në çdo shkallë të shtëpisë së përbashkët dhe, sigurisht, të mund të jemi këtu për t’ju kujtuar se ekzistojmë! Apo s'ju kujtohet si na e bëtë ju me pandeminë? Harruat të mendonit për vaksinimin e infermierëve dhe infermiereve tona! Dhe pasi flisni e flisni prej vitesh për influencën e Kinës, Rusisë apo Turqisë në Ballkan, po ku të shkonim t’i gjenim ne vaksinat kur ju na kthyet shpinën? Në hënë? Kështu që disave iu desh t’i drejtoheshin Kinës apo Rusisë, ndërsa neve na u desh t’i drejtoheshim Turqisë dhe lavdi Zotit që Turqia s'na la në baltë, e prandaj edhe shpëtuam jetë të panumërta njerëzish.

Shpresoj shumë, po ashtu, që, ndërkohë që pengmarrja e Bullgarisë është ende në veprim, situata e dhimbshme e pengmarrjes së Kosovës të marrë fund dhe popullata e vetme në Europë pa të drejtë të lëvizë lirisht jashtë vendit të vet, të marrë liberalizimin e shumëmerituar të vizave. Pa mendohuni njëherë! Ata mund të lëviznin të lirë kur ishin nën një diktaturë jugosllave. Ata mund të shkonin në Europë, të punonin në Europë, por tanimë nuk munden më, qyshkur çlirimtarët europianë të Kosovës morën nën kontroll fatin e lëvizjes së tyre.

Dhe sërish, sa u takon fqinjëve të mirë, zgjidhjes së konflikteve apo proceseve të pajtumit, dua po ashtu të përmend qartësisht Serbinë. Gjithkush i njeh kufizimet specifike të Serbisë sa i takon gjeopolitikës së saj dhe qëndrimit aktual kundrejt Rusisë. Por sa herë i është kërkuar të votojë në Kombet e Bashkuara, Serbia është radhitur krah Perëndimit e vendeve të BE-së.

Është lëvizja e parë e madhe e Serbisë në drejtim të kundërt me Rusinë, çka faktikisht i forcoi marrëdhëniet tona, sepse e kundërta do t'i kishte shkatërruar nga e para. Për një vend ku shkalla e miratimit të Vladimir Putinit është 80%, nuk mendoj se ka ndonjë këtu që mund të vërë në diskutim përpjekjen e lidershipit në Serbi ndaj projektit europian, ndërkohë që të gjithë mund ta shohin nga shumë larg, se projekti europian nuk është më tërheqësi për opinionin publik të Serbisë. Kësisoj, nuk është e mençur tërheqja nxitimthi e litarit të presionit me kërkesat për sanksione. Fizibiliteti, siç të gjithë e dini nga politikat tuaja të brendshme, është kyç.

Shihni Bullgarinë, që u ka mbyllur rrugën dy vendeve për politikë të brendshme, lidhur me diçka që mund të diskutohet njerëzisht për vite në të ardhmen, sepse Maqedonia e Veriut nuk po bëhet anëtare e BE-së sot, po thjesht po kërkon të nisë një proces që do të përfundojë kur stërstërnipi i Dimitrit (Kovaçevskit) do të ketë të drejtën e votës. Merreni me mend! Ndaj, presioni i ngutshëm mbi Serbinë, ndërkohë që ajo thjesht nuk është në pozitën për të dhënë kaq shumë kaq shpejt, rrezikon të fuqizojë së brendshmi në atë vend forca me të cilat, më e pakta, BE-ja do ta kishte tejet të vështirë të negocionte në mënyrë të arsyeshme dhe t'i trajtonte mosdakordësitë me respekt, pa menduar pastaj se ç’do të ndodhte me procesin e quajtur “Berlin” apo me mjetin me emrin “Ballkani i Hapur”.

Në këtë situatë tejet të brishtë, na duhet të ecim me kujdes, pa përkeqësuar konfliktet. Serbia është një pjesë e rëndësishme e Ballkanit Perëndimor, e Ballkanit të Hapur, e Proesit të Berlinit, e mozaikut të Komunitetit Politik Europian dhe një element shumë kyç për paqen dhe sigurinë në rajonin tonë. Duhet shumë kujdes. Keni shumë kriza me të cilat duhet të merreni, mos ndihmoni të shpërthejë një tjetër, sepse nuk kemi nevojë për këtë, kemi mjaftueshëm! Ndaj në emër të parimeve, të mos shkatërrojmë vetë qëllimet tona shumë parimore.

Në vendet tuaja janë të paktë njerëzit që ende besojnë te BE-ja. Në Shqipëri, të gjithë i besojnë Europës. Edhe sot, të gjithë besojnë te BE-ja. Në Ballkanin Perëndimor janë të shumtë ata që ende besojnë. Koha ikën dhe bota po bëhet gjithnjë e më shumë një vend i rrezikshëm, por është ende një cep në Europë ku njerëzit kanë besim te projekti. Mos lini që ky besim të bjerret pa kthim dhe mos lejoni që BE-ja të katandiset fare si ai kongregacioni i priftërinjve, të cilët debatonin për seksin e engjëjve teksa shembeshin muret e Kostandinopojës.
Ju faleminderit.

196 Komente

 1. Q
  Qytetari i Thjeshtë

  Zoti Rama! Nese ua ke kenduar kaq mire edhe ne anglisht nje te lumte te madhe! As kam votuar as kam per te votuar ndonjhere majtas por po ta them ,eshte gabim i madh historik rreshtimi yt majtas! Mundohem te bej nje arsyetim se cfare do te kishte thene Salehu ne vendin tend, atje ne mes te Europes, por fantazia sado e shfrenuar nuk ma kap. Si nje shqipatar i mire dhe i ndershem qe mendoj se jam te jap nje keshille: Mos ju ndaj USA, ata nuk na kane lene ne balte asnjehere dhe ne asnje moment. Rrofte Shqiperia Etnike!

  1. K
   Kalec Dega

   Ne emer te popullit, vetem flamuri i nacionalizmit te ka ngellur, si gjithe diktatoret. Lider Global i nje shteti te korruptuar dhe bastard.

   1. X
    XX

    Sharja te ka ngel. Jemi vertet vend i vogel, po mund te konkurosh edhe me kulture. Per te kuptuar fjalet e Rames, me siguri atyre u duhet te hapin librat.

    1. J
     Jaris Bajromi

     Lideri tat duhet te jap doreheqjen si i paafte dhe tradhetar. Greqia nuk po ndihet per detin se Ramuqi tat e vulosi tradhetine e Berishes, o i kualifikur me Kristal si Lindita.... Te rrofte Tigri e Tualet Palla..... Te fala Tojota dhe Audi

     1. s
      shqip

      Jaris Bajroni-Nuk dua aspat te te ofendoj, por e verteta nuk mbulohet dot, prandaj po ta them nje fjale: kur e mut ne vend te truve, e ke te veshtire te kuptosh Edi Ramen.

    2. B
     Berati

     Ore o do vije nusja o do djeg shtepine oeeeeeeeeeè.o. Te qafte joteme o edi.

     1. p
      populli shqiptare

      Berati Veshgjati , nuset e tua kurva nuk i gjane Nuseve te Shqiperise

     2. P
      Populli

      Kalec, ashtu sic ke emrin, besoj do te dukej me mire shteti i Gerdecit e 21 Janarit? Jeni kriminele per ne Hage, jo vetem per ne Shqiperi.

      1. A
       Arjan

       Edvin karagjozi flet ne emer te popullit,dhe shulsat e ripjelljes kalojne ne orgazem.Harron rahmuti qe perfaqeson vetem20% te popullsise.Tja rruash popullit,me gal ti rruash popullit ,tu befte fits nje mine.

      2. E
       E verteta dhemb....

       Ram koqe,je katandisur karagjiozi me keq se sunitet shqipfoles.....kjo eshte fatale

       1. s
        shqip

        E mo qirie mutofagos- e nxorre koken andej nga Gerrqia? Ik e pi ndonje uzaqe qe te te kthjellohen mendte, ne se te ka mbetur ndonje gje brenda asaj qe mban mbi supe.

       2. I
        I tille je , sa here qe hap gojen

        O Kalec , te shkoka shume emri qe te kane vene . Kalec , ne quanim spiunet para viteve `90 . Je nje shpellar i lindur e rritur ne guvat e Dragobise , qe leh , si te ishe ne periudhen e lashte te homosapienteve !

       3. M
        Ministria e KomshiKulturës

        RAMUT JEP DORËHEQJEN PËR DISFATËN SERIALE ME DASHJE PER HYRJEN E SHQIPERISE NE BE. ESHTE DESHTIMI JOT PERSONAL DHE I QEVERISE TENDE QE SHQIPERIA PRIVOHET NGA E DREJTA LEGJITIME E TE QENIT EUROPIAN. FONDACIONI OKULT "EDVIN RAMA DHE OLIGARCHY" SABOTOJNE CDO PERPJEKJE PER INTEGRIMIN E SHQIPERISE. KJO SESHTE ME KONSPIRACION. STRUCIT EDVIN I KA DALE BYTHA JASHTE ME KOHE. JEP DOREHEQJEN DIKTATOR I KUQ

        1. T
         Taras Bulba

         Ha nje mut te madh or ceceni i Non Grates

        2. G
         Grigor

         Shkrim brilant. Nga titulli i shkrimit deri ne piken e fundit jane edhe mendimet e mija

         1. V
          Vranakonti

          Nje shkrim brilant nga nje mendja brilante. Paskemi nje kryeminister shume te mencem. Paskemi nje kryeminister te devotshem per shqiperine dhe shqipetaret. Respekt.

          1. G
           Greg Rama-zani

           Ama dhe ju patronazhistes me shume passion punoni neper komentet e gazetave

           1. E
            EMIGRANTI

            BRAVO SHOKU PER CFARE KE SHKRUAR

            1. B
             Bureto

             E çmoj pa masë atë fjalim. Fjala e djeshme e Edi Ramës në Bruksel është në të njëjtën frymë, cilësi oratorike, pathosi patriotik dhe racionaliteti politik, si ajo e Fan S. Nolit në vitin 1919 në Gjenevë te Zvicrës kur ai kërkonte me ngulm, pranimin e Shqipërisë së pavarur në Lidhjen e Kombeve. Dhe ia arriti. Sot pas 123 vjetësh, ngjajshëm historia përsëritet, por tashmë jo për pranimin në Lidhjen e Kombeve, OKB e sotme, por për pranimin në BE, më sakt çeljen e negociatave për pranim.

             1. E
              E di si eshte puna

              Ne fakt fjalimi i Enver Hoxhes ne Konferencen e Paqes ne Paris, eshte edhe me brilant!

             2. c
              cuf dabjoni

              Në Bruksel u mblodh Biroja Fol Edvin të lumt Goja .............. Po ja kaloni dhe kohes se larqoftit

              1. q
               qe te kuptosh

               Enveri eshte Hero Kombetar!

              2. I
               I Riu komunisti

               Qytetar i Thjeshte, Edi Rama nuk eshte majtist, por gjoja majtist! Majtistet e vertete ende nuk kane dale ne skenen politike shqiptare. Dalja e tyre do jete nje fitore e madhe historike dhe nje revolucion i madh i shoqerise shqiptare. Thjesht cdo gje do dhe ka kohen e vet.

              3. S
               Sara

               Gjynaf qe je kryeminister, mjeshter i fjales je

               1. A
                Ali

                Qeveria Ka punuar shume per vendin tone ne cdo sektor dhe meritonte te behej ojese e Bashkimit Europian

                1. S
                 Semi

                 E shikojme perdite .....

                2. L
                 Leka

                 Kur lexon kete shkrim,e kuptoj me mire,qe je i vetmi njeri qe na ngre emrin Shqiptar,se te ishte koha e Saliut,akoma do na thonin:Bini ne Itali vetem Albaneze femra,per te tjerat i zgjidhim ne ,Italjonet.Dhe Saliu rrinte si Guak.Faleminderit Edi,qe jam krenar qe jam Shqiptar.Per te tjeret qe do fillojne te shajne prap,merrni nje Brisk per te gjatin.

                 1. M
                  Ministria e KomshiKulturës

                  Vini qafsh Fugën kush ta ka shkruar këtë fletrrufe ? Ti zakonisht pas disa "vizave" kthellohesh dhe di ku të kopjosh ndonjë batutë. Qënke djersitur shumë për ta shkruar si ajo murgesha kur do të bënte testin e shtatzanisë. Vin-o, vetem Hosteni dhe Mërobazetaria Thëma ta boton kete fletrrufe kolkozi. Edhe ata nga interesi se mbrapa kraheve tallin bythën me "talentin publiçistik" të pakrehur tëndin.

                  1. T
                   Tirona pa shpellar

                   Große Respekt Edi! Intelligent,visionär,dhe Shqipetar i Madh . Nje i tille i ka munguar Vendit dhe Ballkanit Ju pershendesim dhe Falmeinderit nga Gjermania

                   1. T
                    Tirona pa shpellar

                    Große Respekt Edi! Intelligent,visionär,dhe Shqipetar i Madh . Nje i tille i ka munguar Vendit dhe Ballkanit Ju pershendesim dhe Falmeinderit nga Gjermania

                    1. D
                     DENI

                     Ama edhe ti qenke betuar cdo komenti ti kunderpergjigjesh.

                    2. d
                     demokrati

                     Kryeministri i Shqiperise tregoi dinjitet, kurajo dhe europian ne ide.Fraza per sjelljen e be gjate covid ishte nje fshikull perfekte mbyllja nje terhqje vemendje per miopin politike te be.Ka vetem nje rruge shpetimi per kombin shqiptar, bashkim kombetar dhe aleance Vetem me SHBA, europa franceze e bullgareve po sillet me shqiptaret si ne shekullin e xv

                     1. D
                      Drejtësia

                      Bravo Gjigand!

                      1. L
                       Ladi

                       Perfekt Je shqiptar i shkelqyer Bjeri bories per Europen por timonin mbaje drejt USA..

                       1. R
                        Roberto

                        Je gjigand Edo ! Askush me mire se ty nuk do ta perfaqesonte Shqiperine kaq mire,kaq bukur dhe me kaq dinjitet qe admirohet nga te gjithe komuniteti nderkombetar bile edhe nga me skeptiket qofte dhe aprovim ne heshtje. Ky dialog,keto kerkesa,keto arsyetime e kane rritur prestigjin e Shqiperise ne nivelet me te larta. Te udheheqesh OSBE dhe tani Keshillin e Sigurimit ne Kombet e Bashkuara nuk eshte gje e vogel. Meriton c'do pergezim dhe c'do perkrahje nga populli shqiptar. Normalisht si kudo ka edhe zera kundra per arsye politike apo edhe arsye te drejta pasi cdo qeveri ne bote nuk eshte e kulluar dhe e pa korruptuar. Popujt i shohin dhe i dine mire keto gjera por duhet luftuar me shume me ligjet dhe denimet per ata qe i shkelin ato qe jeta te vazhdoje normalisht,qetesia publike bashke me rendin publik te jene Ok per te gjithe e mos degjojme me emra bandash dhe banditesh qe hane koken e njeri-tjetrit anembane botes dhe sigurisht edhe ne Shqiperi. Merrni masa shtrenguese ndaj abuzuesve te cmimeve te te gjitha llojeve per ta permiresuar ekonomine tone pasi e dime te gjithe se ne c'situate po jetojme. Zoti e befte mbare per te gjithe.

                        1. A
                         Arjan

                         O robert cimcakizi kesai i thone te ngopesh me lugen bosh.Thirrini mendjes o kllufa cari dhe mos vini partite apo edhe individin para kombit.Hapini syte qorra .

                        2. V
                         Visi

                         Avokati i Serbisë s'mund të rrinte pa e kryer rolin e tij (prandaj Vuçiçi s'kishte nevojë të fliste sepse për të fliste avokati i tij Edi Rama). Lexoi 5 rreshta për Kosvën dhe 45 rreshta për Serbinë.

                         1. R
                          Roberto

                          Ti aq di dhe aq kupton Viso. Nuk do lodhem ta shpjegoj ty apo ndinje tjetri se c'fare rendesie ka ajo qe tha Rama.Mos e mat me fjale apo rrjeshta ato qe tha por nxirr konkluzionin pse dhe per c'fare i tha ato fjale.

                          1. V
                           Visi

                           Ça do spjegosh oooo i gjorë "Fshati që shihet nuk do kallauz" Epo truri i "Ramucave" nuk është për të menduar (sepse për ju mendon Udhëheqësi) por është për t'u bindur.

                           1. e
                            eh c'na gjeti

                            O Vis katunari, nje psikopat berishist si puna jote ka guximin e budallait te jape mend. O tempora o mores ...

                           2. A
                            Arjan

                            robert camcakizi ka arrit me deshifru fjalimin misterioz te shokut rahmut.Te na rroje partia.

                           3. €€€

                            Viso ,nuk matet politika me meter katror,nuk eshte suvatim.

                            1. L
                             Lala i Lushnjes

                             Kjo ishte loja o viç e krriç mënash.

                            2. S
                             Shqiptar

                             Me kujtoi fjalimin e Fanolit ne OKB! Bravo?

                             1. S
                              Sindikata e Suflaqeve

                              Tek semafori vrap dhe nxirr bythen. Aty ke edhe sufllaqen me testikuj komisari

                              1. ?
                               ?./

                               Je tërbuar ë?! Çeçen muti. Edhe 40 vjet në opozitë do rrini. Dhe do villni vrer duke lexuar fjalimet e Gjigandit. Edhe 40 vjet po të them. Merr tritolin tani o malok dhe fute te bytha.

                               1. e
                                ec aty

                                Jo ore, ceceni nuk e fut tritolin ne bythe, se i duhet bytha per pune naten te semafori. Ceceni e ha tritolin si ushqim dhe dhjet berishizem.

                             2. R
                              Redi

                              Fjale shume prekese per te gjith popullin shqiptar dhe vertet u ke then gjerat qw meritonin per te degjuar nga ne.

                              1. E
                               Eri

                               Je njeri shume i pergatitur o edi rama po sta di njeri.Bravo te qoft

                               1. A
                                Alfred

                                Edhe durimi e ka nje kufij.kwto jane shume pak fjale ne krahasim me vitet qe na ka len europa ne pritje

                                1. A
                                 Anisa

                                 Kta marin vesh vetem me kercenime nuk dine te meren vesh me bashkebisedim aic beni ju dhe nuk te vleresojne aq sa duhet.Turp i madh

                                 1. g
                                  goni

                                  pse po na pengohet te jemi pjese e nne bashimi te vendeve te europess , a i kemi plotesuar te gjitha ?

                                  1. y
                                   ylberi

                                   Po dikur mos tna gjenden prane turqia me vaksina si do ja benim?te vdisnin mijra shqiptare per shkak te nje politike te gabuar te Be qe nuk heqin dot njeveto te bullgarise , riijne dhe bejn sehir sic thot dhe rama

                                   1. y
                                    ymeri

                                    Me mire prishej ky fjalim , e keni treguar qe dini ti beni te reflektojne te gjithe

                                    1. P
                                     Pastori

                                     Ka fol aq bukur e aq paster. Ishalla ju ka hy nvesh naj cik fjala e rames ktyre...

                                     1. G
                                      Gjermani

                                      Te ishte berisha do kishte fut naj shprehje nga ato tvetat e sdo kishte shanc me bo kshu lloj fjalimesh se esht injorant

                                      1. m
                                       megi

                                       Ne kete fjalim jane thene te gjitha cfare duheshin thene dhe nuk na mbetet asgje per te shtuar vecse te mos dorezohemi dhe te vazhdojme me besimin dhe shpresen qe do antsresohemi shume shpejt ne BE

                                       1. B
                                        Brilant . Meriton gjithe Rrespektin e shqiptareve

                                        Bukur , Korrekt /Mjeshterishte referuar Kontenkstit Politike Europian e pothuaj Boteror , Krizave qe rrezikojne sot jovetem Europen , Dinjitoze qe na ben ne qytetaret shqiptare Krenar qe na perfaqson nji Kryeminister i tille ,i cili i tregon jopak Opinionit Europian qe rri ne cdo rast ulur Shtrembet ve shqiptareve ,duke ngritur Nderin e Shqiperise ne nivele te paparashikuara nga asnji . Edhe pse askush nga te pranishmit , nuk e ben ndonji xhest befasues ,thell brenda tyre ,ata kuptojne se Dicka ka Ndodhur me ata ,ne trurin e tyre mbas ktij Fjalimi . Per mua ( jo injorantet e te tredhurit ne ate vend qe ,kan humbur tashme cdo fytyre Njeriu - Llogjiken Njerezore Arsyen e Moralin Njerezore - pa te cilat nuk funxionon nji Shoqeri ) - me kte Fjalim Brilant prej Shqiptari Dinjitoze , KM i Shqiperise z. Edi Rama - ka futur Shqiperine ne BE ... Jepenmi me shkronja te Medha para parlamentit ,ta lexojne sy e tru Plasurit - qe turperuan Shqiperine per aq kohe sa ishin ne Pushtet dhe bota tallej me prezencen e tyre ne Sallat e Brukselit . Rrofsh z. Rama fiton Mirenjohjen me te Madhe qe na nderove si qytetare te ktij Kontinenti i cili sa eshte i Europianeve Prendimore eshte edhe i joni i Shqiptareve ,eshte i the gjitheve .

                                        1. S
                                         Suksese

                                         Rama ështê kryeministri më i mirë që ka njohur Shqipëria gjatë këtyre 32 vjetëve të fundit. Shqiptarët patën fat me të.

                                         1. R
                                          Roberto

                                          Persa me siper, te jape doreheqjen urgjente dhe te prenotoje ne Reç dhome me " pamje nga deti"

                                         2. K
                                          KM Shqiptare ishte Sensacionale ne fjalimin e tij

                                          Era Sensazionale z.Rama ,, me shruajti nji mikesh Gazetare Italiane pran Kryeministrise Italy - nderkohe qe hamutat Esadiste ne Shqiperi jan zhytur me Garuzhde ne dore ne Hlae

                                         3. S
                                          Sandri

                                          E meritonin te ishim pjese e Bashkimit Europian por edhe kjo eshte nje sfide qe me pune dhe durim do e kalojme

                                          1. K
                                           Krenar

                                           Keni ber nje fjalim shume te mire ku sqaroni me detaje cdo gje krenare per ju dhe punen tuaj gjithmone te gatshem per shqiptaret

                                           1. P
                                            Pandi

                                            Ju punen tuaj e keni bere pavaresisht se po na pengojne dhe po na penalizojne kaq shume qe ne te futemi ne Be

                                            1. L
                                             Leon

                                             Jam shum e bindur qe ju nuk do e lini me kaq dhe do na anetaresoni ne Be

                                             1. E
                                              Era

                                              Me bukur se kaq ska folue ndonjeher. Aty tja perplase realitetin ne sy

                                              1. E
                                               Erbi

                                               Tamam i ka thene me pike e me presje. Jemi gati pren kohesh eshte absurde qe te na zvarrisin keshtu

                                               1. L
                                                Lisjan

                                                Me te vertete per te ardhur keq vendimi qe mori bullgaria karshi nesh

                                                1. I
                                                 Ilvi

                                                 sinqerisht kryeminstri jone beri super pune qe ne tu anetaresonim ne BE por fati i keq deshte qe ne mos te ishim pjes

                                                 1. L
                                                  Lame Duka

                                                  Respekt per kryeministrin e Shqiperise, zotin Edi Rama. Cdo fjale e tij eshte ne vendin e duhur. Jam i bindur qe si europiane do te na mirekuptoje Europa, sic jam i bindur qe si mik i vogel me shume potence do te na mirekuptoje SHBA. Vendin tim e qeverine e tij e shoh qe jane ne rruge te drejte.

                                                  1. L
                                                   Ladi

                                                   Nje fjalim i mrekullueshem dhe shume godites z rama , ne kete samit europa beri nje gabim shume te madh , me kete veprim europa ka humbur shume pike , ishalla nuk vazhdon keshtu

                                                   1. L
                                                    Ladi

                                                    Tre herë kam dhjerrë deri tani nga mallëngjimi I fjalimit

                                                    1. L
                                                     LALA

                                                     Jo ke dhjerë je i dhjerë.

                                                     1. D
                                                      Doktori

                                                      Mos ha me qershi te krimbura,...

                                                    2. a
                                                     arti

                                                     kemi bere goxha progres dhe e meritonim te antaresoheshim ne be

                                                     1. r
                                                      redi

                                                      ne 8 vite kemi pasur nje progres te madh dhe duhej te pranoheshim ne BE

                                                      1. g
                                                       gerti

                                                       Shume e padrejte kjo qe i ndodhi shqiperise ne samit , nuk e meritonin dicka te tille

                                                       1. M
                                                        Megi

                                                        Ky ishte vertet nje fjalim i mrekullueshem nga ana juaj z rama ku treguat te gjitha te vertetat dhe padrejtesite qe jane bere ndaj popullit shqiptar dhe maqedonise se veriut

                                                        1. Q
                                                         Qazim

                                                         Vazhdoni punoni sepse edhe BE do e kuptohe gabimin qe po ben dhe do na i hape negociatat

                                                         1. J
                                                          Jorgo

                                                          Duhet te jemi mirenjohes ndaj teje z kryeminister qe gjithmone i ke dale ne mbrojte shtetit shqiptar dhe keni bere shume mire qe treguat oafytyresine e keshilltareve te BE

                                                          1. A
                                                           Altin

                                                           E kemi treguar qe e meritojme vendin tone ne BE.Tashme nuk eshte me ne doren tone

                                                           1. a
                                                            anila

                                                            kemi duruar mjaft ata po tallen me ne sepse nxjerrin vetem justifikime . shum turp

                                                            1. P
                                                             Para Laci

                                                             Me nje fjale: Uh, Evrope, ti kurva e motit! Shume bukur.

                                                             1. S
                                                              Sali serb Berisha

                                                              Si foli Enver Hoxha ne Konferencen e Paqes ne Paris. Kurva Europe duhet te degjoje dhe antarsimi duhet bere fakt. Po u la vit pas viti, eshte me dobiçllek dhe do bejne ndonje prove europianet me Shqiperine si gjithnje kane bere ne histori duke na copetuar. Ketyre vetem me varè kokes i duhet qendruar, ndryshe nje mut me maje te japin.

                                                              1. B
                                                               Befasues , Inteligjent , Brilant , Nder i Alb.

                                                               Edhe vet i Madherishmi Fan, Stilian .Noli qe befasoj e la me goje hap gjithe Boten me fjalimin e tij Brilant ne OKB do ndihesh Krenar per Kryeministrin e Shqiperise , nji nder pasardhesit tij te denje ,i cili perfason Shqiperine Dinjitoze para Parlamentit Europian . Ktu arrin plotesishte modeli i te qenit Politikan e Kryetar Qeverrie i nji Politikani te Vertete i nji Lideri te nji Kombi ... (per mos te bere asnji krahasim banal me parardhesit Sharlatanet qe gajasnin te huajt me llapen e tyre ngjit pas bythes se tyre , dhe injorancen ,perulesine ,e nji rrace bushtrash , pa dinjitet Atdhe e Komb )

                                                               1. T
                                                                Toni

                                                                Ju lumt zoti rama ato qe that ishin te gjitha te verteta prandaj nuk i vjen mire bullgaris dhe gjithe BE por e verteta dhemb gjithmon jemi krenar per ju

                                                                1. T
                                                                 Taku

                                                                 Na bet krenar zoti rama keni bere nje fjalim te mrekullueshem dje dhe ja perplaset ne fytyre te verteten

                                                                 1. E
                                                                  ERTV

                                                                  Ore jeni me terrezi apo JOO ! Lexojeni mirë çdo paragraph. Ka fol aq shumë sa normal ka thënë të vërteta. Por ama ka thënë dhe shumë bullshit. E papranueshme kur jep leksione dhe elozhe Macron. Kur ai është hapur për jo zgjerim dhe Europë me dy grupe. (Si duket Rama ka pranuar, propozimin e Mitchell në TR). Po ashtu e papranueshme avokatura për Serbinë dhe Vuçiçin me demek ata s'dashkan Rusinë por kanë ngel keq... Nga ana tjetër ky po merr role dhe karakteristika kur s'ja ka dhënë kush madhe dhe që se duron kush. Ore mos lini nam... Nuk i rruhet kujt dhe se ka kush në refene Edin në Europë (EU) Mos fluturoni me pras, ua beri mirë etj. Edit i ka hyp vedi m'qejf ngadalë, ngadalë po i duket vetja gjeni, dhe duket se ky sindrom i pëlqeka. Avash-avash do i duket vetja dhe i pavdekshëm.. Kuptojeni mirë Europën, nuk duron njeri karshillikun... (Lexojeni, mirë, jo vetëm ato që doni të dëgjoni dhe ju pëlqejnë).

                                                                  1. S
                                                                   S.B.S

                                                                   Ka mbërritur puna të thuhet : "Ma jep pak çadrën" ,dhe të hidhësh në pellgun e ujit duke i lagur e sterlagur ,dhe në fund t'i thuash B.E ; Hë,do më?!, Me shumë se kaq do lagësha pa çadrën tënde? Dhe t'ja hedhësh në fytyrë duke i thënë; Të dhjef h a mu në çadër , më shumë se kaq do njomesha pa atë çadrën tënde?! Pak apo shumë këtë po vërteton historia me Evropën ,por E.Rames nuk i takon për pozicionin që është të thotë fjalën e fundit ,por drejt asaj po shkohet me idenë e Makronit ,

                                                                   1. L
                                                                    Landi

                                                                    Uau.Nuk e pata lexuar,por NQS me te vertete keto jane fjalet e juaja para qindra burrave te larte te politikes,nje Faleminderit nga ana ime.Nje fjalim mese i persosur,per ti treguar te gjitheve:Mjaft tallet bythen me Kombin Shqiptar.Edhe nje here UAU,kur mendoj ate qe ishte para teje,nje Vrases,Nje Hajdut me Familje Hajdutesh,nje njeri qe sa here ka pasur ne dore ka bere vetem Diegie,Shkatrrime dhe Lufte Civile:Them,me gjithe ofendimet qe merr perdite nga Kriminelet dhe Vrasesit e PD dhe LSI,lus zotin te vazhdosh per te na ngritur si njerez ne kete Bote te Mbaruar.Thanks Edi Rama nga Canadaja e larget.

                                                                    1. E
                                                                     Ed

                                                                     BRAVO PERFAQESIM DINJITOS I SHQIPETARVE. EDI RAMA THE GREAT

                                                                     1. T
                                                                      Thoma Haxhi

                                                                      Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                      1. T
                                                                       Thoma Haxhi

                                                                       Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                       1. T
                                                                        Thoma Haxhi

                                                                        Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                        1. T
                                                                         Thoma Haxhi

                                                                         Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                         1. T
                                                                          Thoma Haxhi

                                                                          Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                          1. T
                                                                           Thoma Haxhi

                                                                           Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                           1. T
                                                                            Thoma Haxhi

                                                                            Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                            1. T
                                                                             Thoma Haxhi

                                                                             Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                             1. T
                                                                              Thoma Haxhi

                                                                              Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                              1. T
                                                                               Thoma Haxhi

                                                                               Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                               1. T
                                                                                Thoma Haxhi

                                                                                Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                1. T
                                                                                 Thoma Haxhi

                                                                                 Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                 1. T
                                                                                  Thoma Haxhi

                                                                                  Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                  1. T
                                                                                   Thoma Haxhi

                                                                                   Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                   1. T
                                                                                    Thoma Haxhi

                                                                                    Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                    1. T
                                                                                     Thoma Haxhi

                                                                                     Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                     1. T
                                                                                      Thoma Haxhi

                                                                                      Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                      1. T
                                                                                       Thoma Haxhi

                                                                                       Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                       1. T
                                                                                        Thoma Haxhi

                                                                                        Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                        1. T
                                                                                         Thoma Haxhi

                                                                                         Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                         1. T
                                                                                          Thoma Haxhi

                                                                                          Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                          1. T
                                                                                           Thoma Haxhi

                                                                                           Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                           1. T
                                                                                            Thoma Haxhi

                                                                                            Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                            1. T
                                                                                             Thoma Haxhi

                                                                                             Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                             1. T
                                                                                              Thoma Haxhi

                                                                                              Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                              1. T
                                                                                               Thoma Haxhi

                                                                                               Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                               1. T
                                                                                                Thoma Haxhi

                                                                                                Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                1. T
                                                                                                 Thoma Haxhi

                                                                                                 Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                 1. T
                                                                                                  Thoma Haxhi

                                                                                                  Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                  1. T
                                                                                                   Thoma Haxhi

                                                                                                   Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                   1. T
                                                                                                    Thoma Haxhi

                                                                                                    Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                    1. T
                                                                                                     Thoma Haxhi

                                                                                                     Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                     1. T
                                                                                                      Thoma Haxhi

                                                                                                      Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                      1. T
                                                                                                       Thoma Haxhi

                                                                                                       Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                       1. T
                                                                                                        Thoma Haxhi

                                                                                                        Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                        1. T
                                                                                                         Thoma Haxhi

                                                                                                         Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                         1. T
                                                                                                          Thoma Haxhi

                                                                                                          Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                          1. T
                                                                                                           Thoma Haxhi

                                                                                                           Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                           1. T
                                                                                                            Thoma Haxhi

                                                                                                            Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                            1. T
                                                                                                             Thoma Haxhi

                                                                                                             Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                             1. T
                                                                                                              Thoma Haxhi

                                                                                                              Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                              1. T
                                                                                                               Thoma Haxhi

                                                                                                               Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                               1. T
                                                                                                                Thoma Haxhi

                                                                                                                Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                1. T
                                                                                                                 Th.

                                                                                                                 Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                 1. T
                                                                                                                  Th.

                                                                                                                  Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                  1. T
                                                                                                                   Th.

                                                                                                                   Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                   1. T
                                                                                                                    Th.

                                                                                                                    Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                    1. T
                                                                                                                     Th.

                                                                                                                     Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                     1. T
                                                                                                                      Th.

                                                                                                                      Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                      1. T
                                                                                                                       T

                                                                                                                       Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                       1. T
                                                                                                                        T

                                                                                                                        Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                        1. T
                                                                                                                         T

                                                                                                                         Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                         1. T
                                                                                                                          T

                                                                                                                          Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                          1. T
                                                                                                                           T

                                                                                                                           Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                           1. T
                                                                                                                            T.

                                                                                                                            Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                            1. T
                                                                                                                             T.

                                                                                                                             Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                             1. T
                                                                                                                              T.

                                                                                                                              Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                              1. T
                                                                                                                               T

                                                                                                                               Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                               1. T
                                                                                                                                T

                                                                                                                                Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                                1. T
                                                                                                                                 Të Mjerët

                                                                                                                                 O Thoma me sufllaqe apo me byrek i ke këto komentet!? Plako e realizove planin mujor, mos shkruj më tani...

                                                                                                                                2. T
                                                                                                                                 T

                                                                                                                                 Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                                 1. T
                                                                                                                                  T

                                                                                                                                  Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                                  1. T
                                                                                                                                   T

                                                                                                                                   Bravo. Edi Rama per elokuencen e shkelqyer me zgjuarsi, kurajo, guxim e shume kulture qe tregove me kete fjalim qe do e quaja historik perballe burrave e grave pa kollone vertébrale te asaj qe quhet Bashkimi Evropian. Nuk e ka keq populli yne qe e ka quajtur kete Evrope. Kurve , sepse po kjo Evrope e ndau popullin shqiptar ne gjashte shtete. Bravo eche nje here se nderove veten por ne radhe te pare Shqiparine. Me respekt. Thoma. Haxhi

                                                                                                                                   1. N
                                                                                                                                    Na mbyten budallenjte

                                                                                                                                    Mos je ti virusi ne PC tim ? Te zuri kriza?

                                                                                                                                    1. P
                                                                                                                                     Pidhi i sat’eme

                                                                                                                                     Hahahaaa edhe Thoma edhe Haxhi!! Po vendos cfare te jesh apo ndjek liderin qe eshte edhe katolik edhe musliman edhe hebre edhe ortodoks.

                                                                                                                                   2. L
                                                                                                                                    Leprushe

                                                                                                                                    Sa debili do t‘me shk… ej mua por un se lë apo se dua. Keshtu eshte edhe kjo puna e BE-s. Vetem hajni te hyn me dhun ne shtepi!

                                                                                                                                    1. E
                                                                                                                                     Ed

                                                                                                                                     NJE KOMENTUES THOTE ME PELQEVI RAMA PO NUK KA VOTUAR NDONJEHERE MAJTAS. PO PSE BEHESH FSHATAR DHE ECEN SI KALI QE KA ATO NE SYTE . MOS VOTO ME SY MBYLLUR PO VOTO SI NJERI I CIVILIZUAR VOTO ATE QE BEN PUNEN DHE JO PARTITE QE TE DALESH NGA ZGJEDHA QE TE KANE VENE NE QAFE. VOTO NJERIUN QE PUNON.

                                                                                                                                     1. N
                                                                                                                                      Ne

                                                                                                                                      I vetmi qe te ben krenar qe je shqiptar

                                                                                                                                      1. N
                                                                                                                                       Një qytetar

                                                                                                                                       Atje ku u mbajt ky fjalim, askush nuk të gjykon nga ato që thua, por nga ato që bënë.

                                                                                                                                      2. R
                                                                                                                                       Rama ik

                                                                                                                                       Hajdut ngelesh. E ngrite perandorine e hajdutave me kriminele e llumra. I biri kristaqit kurve e bythe qire

                                                                                                                                       1. i
                                                                                                                                        ilir

                                                                                                                                        Po Serbet cfare duan ne kete teme?Serbet per dreke,serbet per darke.serbet ne tavoline nderi kur Kosova eshte jashte deres...?

                                                                                                                                        1. E
                                                                                                                                         Edi Rama - Afgani i Europes

                                                                                                                                         Edi Rama - NE EMER TE SHQIPERISE - 1- Ka arritur Borxhin Publik ne lartesine Kampion ne keto 30 vite. 2 - Ka mbledhur refugjate Iraniane, Afgane e kudo ku do jene per ti strehuar ne Shqiperi. 3 - Ka stopuar rrogat e pensionet aty ku i gjeti para 10 vjetesh. 4 - Ka rritur kudo varferine e ka arritjet me te larta te largimit te rinise nga vendi njelloj si ne fillim te viteve 1990'. 5 - Ekonomia e Financat e Shqiperise - NE EMER TE SHQIPERISE - jane ne ne kolaps total. Cmimet e c'do artikulli ne Shqiperi - NE EMER TE SHQIPERISE - njesoj si ne vendet e BE, por rrogat e shqiptareve me te ultat e Europes. Gjithe qeverite e Europes zgjidhen qesen per shtetasit e tyre per te perballuar cmimet e rritura, vetem qeveria Rama - NE EMER TE SHQIPERISE - nuk ka dhene as 5 leke per rrogetaret shqiptare duke ja bere Varferine me te rende ne qafe.

                                                                                                                                         1. N
                                                                                                                                          Nandi

                                                                                                                                          po o kavanoz bosh i Salih Shpellarit

                                                                                                                                          1. N
                                                                                                                                           Nandi

                                                                                                                                           po o kavanoz bosh i Salih Shpellarit

                                                                                                                                          2. B
                                                                                                                                           Bato

                                                                                                                                           Nje polemist brilant!

                                                                                                                                           1. L
                                                                                                                                            Lider

                                                                                                                                            You are simply Lider

                                                                                                                                            1. A
                                                                                                                                             A.G.

                                                                                                                                             Verter, fjalimi eshte kryekeput i "kopjuar" nga fjalimi brilant i Imzot Fan Nolit me Lidhjen e Kombeve me 1924. Dhe Europa sot i ngjan mjaft Europes dhe Lidhjes se Kombeve se asaj kohe. Ka vetem nje dallim te vogel. Edi Rama nuk eshte Imzot Fan Nolit. Ashtu sikurse, jo cdokush me mjekerr te bardhe eshte Ismail Qemali.

                                                                                                                                             1. A
                                                                                                                                              A.G.

                                                                                                                                              Verter, fjalimi eshte kryekeput i "kopjuar" nga fjalimi brilant i Imzot Fan Nolit me Lidhjen e Kombeve me 1924. Dhe Europa sot i ngjan mjaft Europes dhe Lidhjes se Kombeve se asaj kohe. Ka vetem nje dallim te vogel. Edi Rama nuk eshte Imzot Fan Nolit. Ashtu sikurse, jo cdokush me mjekerr te bardhe eshte Ismail Qemali.

                                                                                                                                              1. Q
                                                                                                                                               Qendro

                                                                                                                                               Me kujtoi fjalimin e Enverit brenda ne Kremlin kur ia perplasi ne fytyre tradhetine Hrushovit. Bravo Edi Rama!

                                                                                                                                               1. V
                                                                                                                                                Vlonjat

                                                                                                                                                Sa mire do ishte te bashkoheshim me boten e re por neve shqiptareve nuk na ndahet shpirti nga kurvat.

                                                                                                                                                1. ,
                                                                                                                                                 ,kasem gahinji

                                                                                                                                                 Nje fjalim dinjitoz qe te ben krenar.Gjerat jane thene hapur dhe qarte,per te sotme dhe per te ardhmes. Por sic thote dhe nje kelysh dege,jemi nje vend qe pjell edhe bastare si kelysh dege

                                                                                                                                                 1. r
                                                                                                                                                  r. hysi

                                                                                                                                                  bravo shqiptaret duhet te jene krenare per kryeministrin e tyre .fjalim brilant .mos u dekurajoni vazhdo ne timon jepe sinjalin majtas ne be dhe ktheje timonin djathtas nga sh. b . a .ata nuk te lene ne balte .vazhdo me kurajo se do tja dalesh ke me vehte popullin .

                                                                                                                                                  1. N
                                                                                                                                                   Një qytetar

                                                                                                                                                   Është e kot të flasësh, ky ka marrë frerët nëpër këmbë. Në çdo rresht të fjalës ndihet përbuzja totale për atë botë ku në mënyrë të gënjeshtërt thotë se do të shkojë. Të mjerët ne thuaj, që kurrë nuk nxorrëm një udhëheqës në raport me përmasat që kemi. Historikisht jemi drejtuar nga individë që kujtojnë se janë të aftë të drejtojnë botën, por kurrë nuk kanë fituar dashurinë dhe përkrahjen brënda vetë vëndit tonë. Udhëhiqemi akoma me bindjen komuniste se bota duhet t'na gjykojë për ato që themi dhe jo për ato që bëjmë. Fjalë...fjalë...fjalë...Një i fandaksur, i cili merr përsipër të gjykojë qëndrimin e ajkës së politikës botërore, kur për vëndin e tij të vogël e fatkeq ka zgjedhur t'i rjepi dhe lëkurën. Thjesht tipik demagog lindor, mashtrues ordiner që gjithçka e bënë për jetgjatësinë e sundimit të tij.

                                                                                                                                                   1. M
                                                                                                                                                    Me keqardhje po te japim Statusin qe meriton

                                                                                                                                                    Ti Mut muti -s'bie fare era Qytetare ,por je nji banor i halese se shpellarit dhe nji pederaste alla janullas

                                                                                                                                                   2. L
                                                                                                                                                    Lani

                                                                                                                                                    Shkrim qe te ben te ndihesh mirë para europianëve të vërtetë.

                                                                                                                                                    1. r
                                                                                                                                                     realitet ballkanik

                                                                                                                                                     Per mos tu prishur euforine, por edhe per tu kthyer ca me kembe ne toke - Turqia e Erdoganit, vellamit te Rames, ka nga 2002 me statusin e vendit kandidat ne BE...

                                                                                                                                                     1. Z
                                                                                                                                                      Zak

                                                                                                                                                      Si gjithmone je brilant! Nuk mund te shtoje asgje tjeter. Bravo!

                                                                                                                                                      1. B
                                                                                                                                                       Boston

                                                                                                                                                       Fjalim brilliant Edi. Ju faleminderit dhe urimet me te mira.

                                                                                                                                                       1. Z
                                                                                                                                                        Zyko

                                                                                                                                                        Po te kishe pasur edhe seriozitetin ne luften kunder krimit e korrupsionit kaq sa ke fjalet e bukura Shqiperia do ishte Zvicer pa pasur nevojen e Europes. Prandaj jepi s.umes, e me pak llafe.

                                                                                                                                                        1. C
                                                                                                                                                         Cuni i Vuk Karaxhicit nga Vicidoli

                                                                                                                                                         O Zyko , mire thua ti , por si harron kaq shpejt se cfar opozite ka pasur e ka perballe Edi Rama ? I harrove bombat molotov , tritolet , terheqjen zvarre e hedhjen ne Lane , shpifjet e trillimet e ndyra qe shkonin deri ne brez te peste a te gjashte , pa folur per ate se si e gjeti vendin Edi Rama dhe sa mbeshtetje ka gezuar nga nderkombetaret Sali Berisha , deri sa erdhi kjo dite qe perseri po del ne krye te egersirave Sali Vuk Berisha ?!

                                                                                                                                                         1. T
                                                                                                                                                          Tirona pa shpellar

                                                                                                                                                          Tirona pa Shpellar Edi Rama ist ein Segen für Shqiperin und dem Ballkan.Große Kino , Visionär, Intelligent dhe Patriot 100 vjetet qe cuan pas Shpellaret Po reparon per duhet vite . Kemi ikur me Ambasadat ,dhe na ka Rene goja Duke mbrojtur vendin pa Humbur asnjehere Krenarine e te qe Shpellaret i vune turbanin Taliban. Sie cun Tirona te pershendesim ne emer te gjithe tironsve qe Po i sjelle Vendit nderin Danke

                                                                                                                                                          1. P
                                                                                                                                                           Petro Dhimitri.

                                                                                                                                                           Një prezantim dinjitoz si kryeministër dhe si shqiptar. Një fjalim historik, një ligjërim brilant mbresëlënës. I treguat Europës se jemi të denjë për të qenë jo vetëm gjeografikisht pjesë e saj. Ju përgëzoj për penën e artë dhe mendjen brilante. Petro Dhimitri. Toronto-Kanada.

                                                                                                                                                          2. J
                                                                                                                                                           Jorgo dardhari fl usa

                                                                                                                                                           Nje bravo te madhe, thanks

                                                                                                                                                           1. L
                                                                                                                                                            Landi nga kanadaja

                                                                                                                                                            Ne qe jetojme jashte Shqipnise,themi: Nje fjalim i mrekullueshem.Faleminderit Edi .Por ju qe jetoni ne Shqipni,qe ca jane te Saliut,Ca te Likes,dhe disa asnjeanes,thoni:Edi Idiot.Nuk e di cfare te them.Une mendoj qe ne politiken e jashtme,nuk duhet te kete te djathte dhe te majte,duhet nje.Por edhe te shahet Edi dhe te ngrihet nga varri per te ardhur perseri ne pushtet nje Vrases - Kriminel si Sali Berisha dhe Likja,ate ju te dashurit e mij qe jetoni atje e dini.Ne qe shpetuam duke ikur mbas 97 se Berishes,themi mos ja pafshim me surratin Sali Mutit.Por prape ju e dini kush eshte me i mire,ne te tjeret jemi neper vende te tjera.Per mua si Shqiptar them : Faleminderit Edi.

                                                                                                                                                            1. I
                                                                                                                                                             I tille je , sa here qe hap gojen

                                                                                                                                                             Vetem nje mendje brilante dhe me gjak te paster shqiptari sillet e vepron keshtu .Me te drejte mjaft nga komentuesit e krahasojne me te madhin Fan Noli Kohe te medha e te veshtira nxjerrin njeres te medhenj . Ndihem krenar qe kemi nje k/minister te denje per vendin e kombin tone .

                                                                                                                                                             1. V
                                                                                                                                                              Visi

                                                                                                                                                              Vetëm një njeri "me gjak pastër shqiptari" i kushton 5 rreshta Kosovës dhe 45 rreshta Serbisë.

                                                                                                                                                              1. V
                                                                                                                                                               Visi

                                                                                                                                                               Vetëm një njeri "me gjak pastër shqiptari" i kushton 5 rreshta Kosovës dhe 45 rreshta Serbisë.

                                                                                                                                                               1. V
                                                                                                                                                                Visi

                                                                                                                                                                Vetëm një njeri "me gjak pastër shqiptari" i kushton 5 rreshta Kosovës dhe 45 rreshta Serbisë.

                                                                                                                                                               2. G
                                                                                                                                                                Genti

                                                                                                                                                                Bravo Legjenda Edi Rama Nje fjalim brilant!

                                                                                                                                                                1. D
                                                                                                                                                                 Devolliu

                                                                                                                                                                 Bravo Edi Rama. Je lideri me i kompletuar dhe dinjitoz, qe i duhet atij vendi ne ditet e sotme. Brilant ne politiken e jashteme , ashtu dhe ne reformat e brendeshme qe po kryeni me aq mund .Qendroni i vendosur dhe kurajoz per te arritur ate qe populli ju ka zgjedhur ,e kerkon ,e meriton dhe e pret me padurim.

                                                                                                                                                                 1. S
                                                                                                                                                                  Sokrati

                                                                                                                                                                  Nga ky fjalim pritet reagimi i BE. Nderim per kryeministrin dinjitoz, Edi Rama, i cili ka radhitur nje sere aresyesh ''te paaresyeshme'', qe e kane terhequr zvarre çeshtjen e pranimit te Shqiperise dhe Maqedonise se Veriut anetare me te drejta te plota ne BE. Permendja me shume kujdes e faktit, se tani pritet te dalin ''Bullgari'' te radhes, per te justifikuar moszgjerimin e BE, tregon sjelljen e shemtuar te Brukselit hallemadh ndaj Ballkanit Perendimor dhe konkretisht ndaj Shqiperise dhe MV. Qendrimi aktual i Evropes ndaj Shqiperise eshte i njejte me qendrimin historik dashakeqes te mbreterve, gjeneraleve dhe prifterinjve politikane te Evropes se djeshme, te cilet ne bp me pjesen tradhetare te shqiptareve e kane ndare e copetuar Shqiperine ne 5 copa!... Lidhja direkt me SHBA dhe korrektesa ne maredheniet me fqinjet ballkanike mbetet alternativa e vetme dhe e sigurte. Fjalimi meriton vemendje dhe respekt.

                                                                                                                                                                  1. V
                                                                                                                                                                   Vangjel (shqip=Bekim)

                                                                                                                                                                   Pershendes komentin e fqinjit tim Sokrat ! Rama tha te koncentruar ate cfare duhej thene , dhe nuk tha asgje fjale qe nuk duhej thene . Rama foli keshtu ne vendin e duhur dhe ne momentin kohor me te pershtatshem , pra ky eshte nje fjalimi konciz qe nuk mund te perseritet. Ju faleminderit Zoti Rama ! Me respekt V.D.

                                                                                                                                                                  2. s
                                                                                                                                                                   sapa

                                                                                                                                                                   Na mbyten antishqiptaret bythelepiresa qe nuk ju intereson berja e shtetit dhe as futja ne burg e te gjithe krimineleve qe drejtojne kete vend maskarenjsh!Sa te jete Rama ne pushtet do mbijetojne Salinjte e Metet me shoke!Dmth ky njeri Rama ecen prapa dhe jo para dhe te gjithe ketyre hajduteve shqiptare ju interson qe ky njeri te rrije edhe nja 20 vjet ne pushtet.

                                                                                                                                                                   1. K
                                                                                                                                                                    Kim Yong

                                                                                                                                                                    Tani flini te qete edhe nja 20 vjet. Europes ia beme 8:2..nuk kane nga te shkojne. Do na pranojne neser ne "Komitetin Ekzekutiv"..me falni ne Komitetin Politik. D.m.th do marrim pjese ne 1-2 mbledhje me shume..gjate vitit. Harrova sa shume i duam mbledhjet te mbrockullisim. Komitetin Politik nuk e ka te qarte Kancelari i Gjermanise, ne fluturojme pas shashkave te Makronit...qe i duhen si tymnaje per nevojat e tij politike ..Te dashur bashkepatriote: mblidhni mendjen dhe shtrojuni punes qe ta rregullojme vendin tone per vehte dhe femijet tane..Makronin dhe Europen lereni atje ku eshte...Europe edhe ajo qe ka qene para 200 vjestesh...Mos mendoni se vetoja Bullgare ishte pengese. Ishte thjesht nje justifikim per Europen. Tani do dali vetoja e Bangladeshit..ose Afghanistanit...Flasim javes tjeter. Uroj te jem gabim...Shendet te gjitheve ..dhe atyre qe nuk jane dakord me mua..

                                                                                                                                                                    1. A
                                                                                                                                                                     Arbeni

                                                                                                                                                                     Një fjalim mjaft elokuent dhe dinjitoz i kryeministrit tonë.Një fjalim të till ka mbajtur edhe patrioti e atdhetari Fan Noli në Asamblen e Kombeve më 1924.Prandaj them se Edi meriton njo BRAVO të madhe. Respekt për këtë fjalë që ja përplase në fytyrë kurvave si Franca,e cila thosh se hapjen e negociatave e pengon vetoja bullgare.Por edhe pse Bullgaria e hoqi veton,kurva Makron nxorri të tjera broçkulla.Për mua Franca ka qënë antishqioëtare prej kohësh.Edhe shteti i Kosovës që nuk kontrollon veriun e vëndit është fal sjelljes armiqësore të putanës Francë.

                                                                                                                                                                     Lini një Përgjigje