Letra e Silva Turdiut nga SHBA: Mirë Enveri ishte i çmendur, por ty Nexhmije, si s’te vjen turp që nuk shpëtove shoqen tënd?

21 Janar 2023, 09:28Dossier TEMA

Letra e Silva Turdiut nga SHBA: Mirë Enveri ishte i çmendur, por ty

Memorie.al publikon një letër të hapur të shkruar prej Bashkim Shehut, të birit të ish-kryeministrit shqiptar, Mehmet Shehu, të cilën ai ia dërgonte publikisht, Nexhmije Hoxhës, të vesë së diktatorit komunist Enver Hoxha, më datën 2 prill të vitit 2004, ku nëpërmjet gazetës “Korrieri”, ai ka reaguar ndaj librit “Miqësi e tradhtuar”, që Nexhmija, sapo kishte botuar në atë kohë dhe pjesë të atij libri, u publikuan për 15 ditë, nga gazeta “Shekulli”.

Vetëm dy ditë pas letrës në fjalë të Bashkim Shehut drejtuar publikisht Nexhmije Hoxhës, më datën 4 prill 2004, ka reaguar për herë të parë nga SHBA-së ku jetonte prej shumë kohësh edhe znj. Silva Turdiu, ish-volejbollistja e njohur e ekipit “Dinamo” të Tiranës dhe gjithashtu e përfaqësueses shqiptare, (ish-e fejuara e djalit të dytë të kryeministrit Mehmet Shehu, Skënderit), e cila me fakte dhe argumente, i përgjigjet akuzave që kishte shkruar në librin e saj, Nexhmije Hoxha.

Më datën 5 prill të vitit 2004,  z. Bashkim Shehu, i është përgjigjur interesit të shtypit, duke dhënë një intervistë për të përditshmen “Koha Jonë”, ku shkrimtari, publicisti dhe përkthyesi i njohur, ka reaguar përsëri kundër librit me akuza të së vesë së ish – diktatorit komunist Enver Hoxha, Nexhmijes,

PAS PUBLIKIMIT TE KUJTIMEVE TE TE VESE SE ENVERIT

Silva Turdiu: Nexhmija gënjen

Flet ish-e fejuara e djalit të Mehmet Shehut

Pak ditë pasi Nexhmije Hoxha, ka nisur publikimin e kujtimeve të librit të tretë të saj, në njërën prej të përditshmeve shqiptare, vjen përgjigja nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës edhe e Silva Turdiut. Ish-e fejuara e djalit të Mehmet Shehut, dorës së fortë të regjimit komunist, njëkohësisht njëra prej personazheve më të përfolur të ngjarjeve që rrodhën pas vetëvrasjes së kryeministrit, reagon ashpër. Vajza e vogël e profesorit të njohur të matematikës, volejbollistja e talentuar e ekipit “Dinamo” dhe atij kombëtar, pinjolle e njërës prej familjeve më të njohura dhe të nderuara të Tiranës, thyen heshtjen pas shumë kohësh, për rrëfyer të vërtetat e saja.

Reagimi i Silva Turdiut nga SHBA-ës, kundër librit me kujtime të Nexhmije Hoxhës, “Miqësi e tradhtuar”

“Gazeta “Shekulli” po boton kujtimet e Nexhmije Hoxhës dhe diskutime të pabotuara të Enver Hoxhës, në lidhje me ngjarjet e 81-shit, ku përmendet shpesh emri im dhe i familjes sime. Në kokat e Enverit dhe Nexhmijes, fantazia dhe realiteti janë përzierë e bërë lëmsh, sa as ata vetë nuk dinë t’i ndajnë.

Kjo është e kuptueshme, jo vetëm sepse vepronin sipas parimit makiavelian se; qëllimi justifikon mjetin, por edhe se kanë qenë të rrethuar me “yes-men” dhe sikofantë.

Do të preferoja që, Nexhmije Hoxha dhe soji e sorollopi i tyre, të mos shkruanin më për mua e familjen time. Në pamundësi për ta kontrolluar këtë fakt, nuk më mbetet gjë tjetër veçse ta përgënjeshtroj.

Do të kisha heshtur sikur të flitej vetëm për mua, por më vjen keq të përlyhet reputacioni i të tjerëve, shumica të vdekur e që nuk mund të përgjigjen.

Kujtimet e Nexhmijes përmbajnë, mes të tjerash, edhe thashetheme tendencioze për jetën private të familjarëve të mi, gjashtëdhjetë vjet me parë, që janë aq ordinere sa, nuk meritojnë përgjigje. Do të përqendrohem vetëm në pohimet me rëndësi “politike”.

Akoma sot, Nexhmija vazhdon të përsërisë përrallën enveriane te 6-7 kriminelëve të luftës në rrethin tim familjar. Nuk është e vërtetë që familjet Turdiu dhe Pipa kane pasur kriminelë lufte, por intelektualë demokratë, antikomunistë, që kanë përdorur vetëm fjalën dhe penën.

Pra Nexhmije Hoxha, për hir të së vërtetës, ta fshijë me gomë shprehjen “kriminelë lufte” në fletoret ku përmendet familja ime dhe ta zëvendësojë me “luftëtarë të fjalës dhe të penës”.

Nuk është e vërtetë që babai im, Prof. Qazim Turdiu, ka qenë me ‘Ballin’. E vërteta e thjeshtë është se, nuk është marrë kurrë me politikë, sepse nuk i pëlqente politika.

Arshi Pipën, nëna ime e kishte njëkohësisht djalë xhaxhai dhe djalë teze. Nuk është e vërtetë që Prof. Arshi Pipa, ka qenë “kreu i reaksionit dhe armik i popullit”, por, përkundrazi, simbol i rezistencës së popullit kundër diktaturës.

Vëllezërit Myzafer dhe Arshi Pipa, kanë qenë viktima të pafajshme të regjimit komunist. Gjatë Luftës, ishin antifashistë dhe demokratë të njohur (Nexhmija le të pyesë Ramizin). Pas Luftës, avokatin 29-vjeçar Myzafer Pipa, e vranë në tortura, sepse besonte në pavarësinë e sistemit gjyqësor, nga pushteti politik.

Profesorin e filozofisë Arshi Pipa, e kalbën në burg për ndjenja anti-jugosllave, në kohën kur Enver Hoxha ishte vegël e Titos. Më 1958, Arshi Pipa çau kufirin (bashkë me një nga motrat e tij trimëresha) dhe emigroi ne Shtetet e Bashkuara, ku u afirmua si dijetar i shquar e, hero i luftës për të drejtat e njeriut.

Nuk është e vërtetë që babai im, prof. Qazim Turdiu, ka qenë “përpunuar” nga Sigurimi. Fjala dashakeqase “përpunuar”, në tekstin e diskutimit të Enverit një ditë pas vdekjes së Mehmet Shehut, është qëllimisht e vakët dhe implikon gjëra të shëmtuara.

Ndërsa e vërteta është se në vitin 1972, Qazim Turdiun e thirrën në Ministrinë e Punëve te Brendshme ku, një zyrtar i lartë i saj i tha se duhej t’i shkruante të vëllait në Amerikë, Dr. Ramazan Turdiut, të ndërpriste veprimtarinë kundër regjimit komunist në Shqipëri.

Për ndryshe, do të kishte pasoja familjare shkatërruese. Qazim Turdiu, u konsultua me të vëllezërit dhe vendosën t’ia shkruajnë Ramazanit letrën, që e firmosi gjyshja, me bindjen se Ramazani, do ta kuptonte që ishin të shtrënguar.

Këtë fakt, Mehmet Shehu u mundua ta përdorë në debatet me Enverin për, të provuar se Qazim Turdiu nuk ishte armik. Enveri, i’u përgjigj se ka qenë i “përpunuar” dhe nuk e ka bërë me sinqeritet.

Prandaj Nexhmije Hoxha, për hir të së vërtetës, bën mirë ta shkarravisë fjalën “përpunuar” nga fletoret e Enverit dhe ta zëvendësojë me “kërcënuar”.

Sidoqoftë, është krejt e dukshme se fletoret e Enverit ,nuk janë autentike, por të sanitarizuara, me qëllim që Enveri të bëjë një figurë sa më të mirë dhe Mehmeti të duket si mjeran.

Ne realitet, përmbajtja dhe toni i përplasjes së Enverit me Mehmetin, ka qenë krejt ndryshe.

Nuk është e vërtetë që fejesa ime me Skender Shehun, qe e imponuar.
Nuk është e vërtetë që kemi pasur presione nga familja Shehu, apo emisarë të tyre për të pranuar fejesën.
Sipas traditës se popullit tonë, çdo fejesë ka anën personale që i takon çiftit, dhe anën familjare me të cilën merren prindërit.

Është e vërtetë se Qazim Turdiu, hezitonte për ta lidhur fejesën, jo se “nuk donte të tradhtonte klasën e tij”, siç shkruan anakronikisht Nexhmija, sepse, ishte humanist dhe nuk besonte në ndarjen e popullit në klasa, por sepse, nuk aprovonte anën brutale të regjimit, ku Mehmet Shehu, ishte njëri nga protagonistët.

Por, nga ana tjetër edhe besonte se çdo dash varet nga këmbët e veta dhe se i biri, nuk është përgjegjës për mëkatet e babait.

Nuk është e vërtetë që figura morale e Skënder Shehut, ka qenë ashtu siç e përshkruan Nexhmija. Ajo le të pyesë shokun e ngushtë të Skënderit, Ilir Hoxhën.
Nuk është vërtetë që, Enver Hoxha “nuk dinte asgjë” për Qazim Turdiun, kur bëri vizitën për urimin e fejesës. Unë isha prezent. Më tha vetë se e njihte mirë Qazim Turdiun dhe shprehu konsideratë te lartë. Pse e ndërroi fletën me vonë?!
Në diskutimin ne Byro, Enveri shprehu merak të madh për fotografitë e fejesës me Enverin ne krye, se mos kanë rënë në duart e reaksionit ndërkombëtar, duke sajuar fantazinë se; fotografitë do të kenë shkuar te Turdinjtë, pastaj në Greqi dhe më pas në duart e Arshi Pipës në Amerikë.
E vërteta është se, as që u kujtua njeri për fotografitë me Enverin (Enverit i pëlqente kamera dhe nuk linte rast pa dalë në fotografi), dhe do të kenë ngelur në aparatin e ndonjërit prej fotografëve të “Bllokut”.

Fantazia e “komplotit” të fotografive, është një maket në miniaturë i konstruksioneve fantastike të komploteve të paqena në trurin diabetik enverian.

Ato që Enveri dhe Nexhmija kanë shkruar për faktet që unë i di dhe njerëzit që unë i njoh, janë pothuajse të gjitha gënjeshtra.

Po të përdorim metodën e arsyetimit me induksion, shumica e gjërave që kanë thënë edhe për të tjerët, duhet të jenë gënjeshtra.

Megjithatë, nuk është e vështirë “to read between the lines” në kujtimet e Nexhmijes: Situata në udhëheqjen e Partisë, ishte mbytëse.

“Shokët” (tashmë të plakur dhe të rrjedhur), urrenin njëri tjetrin, ruanin nëpër kasaforta dokumente “komprometuese”, për shoku-shokun dhe mezi prisnin që dikush të gabonte e, t’i suleshin si qenë të uritur.

Enveri, ndiqte taktikën “përçaj dhe sundo”, Kadriu donte t’i zinte vendin Mehmetit, ndërsa Ramizi, synonte largpamësisht karrigen e Enverit.

“Shoqet”, përdornin taktikat e plakave ziliqare, për t’u futur xixat pleqve: “E di ti Enver se, çfarë biografie ka e fejuara e Skënderit?

“Po kolltukët e rinj të Fiqretit i vure re? I kanë më të mira se tonat. Me që ra fjala, Turdiu i ka vënë notë të keqe Pranverës në matematikë”!

Dhe kulmi i absurditetit, aq sa futet në kategorinë e qesharakes, është sajesa enveriane se; poli-agjenti Mehmet Shehu, mori urdhër të prerë nga shërbimet e huaja qe, te vrasë Enver Hoxhën, për të përmbysur regjimin në Shqipëri.

Këtë nuk e bëri dot, sepse ishte shumë “e vështirë” (ndonëse me dhjetë veta, mund ta pushtoje të tërë Bllokun). Atëherë, si variant i dytë, për të përmbysur regjimin, fejoi djalin!

(Është shumë më e pranueshme që një individ inteligjent, si Mehmet Shehu, nën influencën modernizuese të djemve të tij, t’a kishte kuptuar më në fund, kotësinë vëllavrasëse të luftës së klasave dhe t’a shikonte këtë fejesë si, një mjet për ta përmirësuar regjimin, dhe jo përmbysur atë.)

Të kthehemi në kohën e tashme:

Mirë se Enveri ishte i çmendur dhe ka vdekur, por ty Nexhmije Hoxha, po të flas si grua dhe si nënë, si nuk te vjen turp që nuk shpëtove shoqen tënde të ngushtë të shkollës e të luftës dhe fëmijët e saj, që u rritën bashkë me fëmijët tuaj.

67 Komente

 1. B
  Buda

  Silva Turdiu - u ngaterrua me njeriun e gabuar ne kohen e gabuar. Viti 1981- viti i demonstratave te medha rinise patriotike kosovare te mbeshtetura nga Enver Hoxha per liri dhe pavaresi te Kosoves Martire.

  1. p
   preshevali

   Jo Silva por bukuria e saj dhe zilia e Nexhmies. Per ketë ne sunitët i vorrosim femrat me thellë se meshkujt.

   1. a
    aaaaa

    Me beri pershtypje nje fakt kur ajo thote qe nena ime e kishte Arshi Pipen edhe djale teze dhe djale xhaje.Ne Gjirokaster deri ne vitet 30 te shekullit te kaluar gjirokastritet musliman martoheshin me kushurinjte e pare , fakt qe tregone prejardhjen e tyre nga Arabia dhe vise te tjera te perandorise otomane.U desh nderhyrja e Mbreti Zog qe me nje dekret te posacem ne vitin 1936 te ndaloje martesat midis kushurinjve deri te kushuriri i 5 apo i gjashte. Prandaj kete vend ne kohen e Rilindjes Kombetare nuk e quajten Arberi por Shqiperi,mbasi nuk ekzistonin me Arber.

    1. V
     Vega

     Do te thote qe ishin 2 motra te martiar me 2 vellezer dhe kjo lidhjr nuk eshte martese me kusheri te pare

     1. k
      kujtimi

      Nejse , ne kete rast nuk ka lidhje gjaku,por martesat e kushurinjeve te pare ne Gjirokaster dhe disa krahina te tjera te jugut kane qene te zakonshme deri ne vitet 30.

     2. t
      tirana e vjeter

      Me vjen qe nuk e kupton ate qe shkruan Silva. E ema e Silves e kishte edhe djale teze edhe djale xhaje. Pra dy vellezer ishin martuar me dy motra dhe kjo s'ka asnje lidhje me zakonet e Gjirikastres kur martoheshin ndermjet tyre dy kushurinj te pare

      1. A
       Arben Plaku

       Dy vëllezër nga Berati, fjala vjen, kur martohen me dy motra nga Shkodra, i bie të kenë lidhje gjaku? Fëmijët e tyre dalin xhaxhakë dhe tezakë e këtu asgjë të keqe nuk ka.

       1. O
        Omir k

        Beji llogarite mire o koqe, nuk kane pas lidhje gjaku.

        1. A
         Anna

         Dy vellezer jane martuar me dy motra,ndaj i bie djale xhaxhai e djale teze,femijet qe lindin nga kjo martese ,nuk eshte martese mes kusherinjve te pare

         1. m
          mhill lekgegaj

          e thjeshte fare 2 djem xhaxhallaresh jan martu me 2 motra ku eshte lidhja e gjakut ketu

          1. F
           Fatmir Kokuja

           O Mhill cfare e ke Lek Lekgegen Ai ishte nga Mirditita Ka mbaruar shkollen e mesme ne Golem te Kavajes dhe institutin bujqesor Kamez

          2. S
           Sulo Kapedani

           o injorant, dy motra për dy vëllezër! kaq o injorant shqip shkrues! po mbretërit e familjet mbretërore të krishtera që martoheshin me kushërijtë e tyre, çfarë mund tu shkruash?? apo janë të krishterë dhe kanë kryqin në ballë

           1. G
            Gjyzeli

            Nuk jane martuar kushurijt po dy motra me dy Vellezer vrite pak trunin

            1. G
             Gjyzeli

             Nuk jane martuar kushurijt po dy motra me dy Vellezer vrite pak trunin

             1. N
              Neri

              Jane martuar dy motra per dy vellezer nuk jane kushurinj vete çifti mos i ngaterro.

              1. M
               Miga miga

               aaaaa janë vetëm gënjeshtra përsa shkruan,sepse sunitët nuk e kan zakon martesen me kushërirat e para,por ti siç duket je nga ato larot në shërbim të islamofobëve.

               1. A
                Aqif kopertoni

                O aaaaa e kupton ti një martesë ku fëmijët janë djalë teze dhe djalë xhaje ? Fëmijët janë kushurinj jo prindërit

              2. a
               armand

               Ne ate kohe kush kishte njerez te arratisur i punonin te qindtat. I jati i Silves ishte profesor dhe vete Silva luante volejboll edhe me skuadren kombetare. Fjalet e tjera sot mbas 40 vitesh jane terci e verci. Te persekutuarit e vertete vdiqen burgjeve nga torturat . Silvia ka vuajtur shume soft dhe Jo me shume se fshatari apo punetori i thjeshte . Kjo eshte e verteta .

              3. G
               Go West

               Sot e lexoj per here te pare pergjigjen e Silves. Shume e qarte, konçize dhe intelektuale. i gjej te drejte e racionale krejt argumentat e saj. E vetemja qe me shkon ne mend eshte ta lus Silven te kthehet ne Vendin e saj, ketu ka shume nevoje per pervojen, kulturen dhe vizionin e saj.

               1. F
                Franci

                Lut Silven te kthehet ne Vendin e saj ??? Me gjith respektin e komentit Tuaj zoteri me inicialin Go West mund Tju drejtoj nje pyetje pa qene nevoja e pergjigjes ....Je i sigurt qe ndihet se vendi i saj eshte Shqiperia ???? Gjitonet tane te lashte Helene kane nje fjale te urte popullore .....ku gji dhe patri ...ku pak a shume do te thote se :ku jeton atje eshte dhe atdheu .....Se mesa shikoj une rastet qe shqipteret te larguar per ne Shtetet e Bashkuara te kthehen ketu nuk do gjesh as me numurimin e gishtave te pellembes se dores .....ikin dhe nuk kthehen me kurre , nese me pyet mua personalisht , bejne gjene me te mire te mundur ....

               2. B
                Bureto

                Enver Hoxhës nuk ia ndiente fare për Kosovën dhe as për kosovarët. Po të ishte ndryshe, nëpërmjet arkivave, mirë do ishte të bëhej një studim sesa kosovarë patriotë, antikomunistë e antititistë, kanë përfunduar burgjeve dge internimeve që kishte ngritur diktatori, kundër "armiqve" (kundërshtarëve) të tij. Siç gjithçka sot është e qartë edhe për ata që besonin se monstra Enver Hoxha ishte komunist, se ishte patriot etj, ai nuk ishte asnjë nga këto. Ka njerëz që artikulojnë epitete për të si 'nacionalkomunist', por ai ishte një demagog 'par exelente', që këto më shumë se i kishte, i propogandonte, me anën e Institutit të Studimeve Marksist-Leniniste, në krye të të cilit kishtë vënë "zonjën e zezë", gruan e tij, po aq të ligë, në mos më shumë, se sa ai vetë. Letra e mësipërme, por me mijra fakte, dokumenta dhe dëshmi të botuara, por që më vonë do ketë dhe të tjera, vërtetojnë katërcipërisht se kishim fatin e keq të kishim për 45 vjet, në krye të vendit, një çift diabolikësh, që kanë kryer krime edhe brenda rrethit të tyre të ngushtë, që jo vetëm shtypën dhe varfëruan popullin, por shkatëruan si materialisht, ashtu dhe moralisht, Atdheun. Ngjarjet e pas vitit 1981 e nxorrën në sipërfaqe llumin që përfaqësonin, por më tepër këtë e treguan ngjarjet e dhjetor-mars 1991, ku dhe shpërtheu i gjithë dufi popullor, i akumuluar për 45 vjet. Tani e kuptoj që me këto pak fjalë, do revoltohen ata qindra fosile enveristësh, por edhe ndoca nostalgjikë, që ende vegjetojnë, por ani, besoj fort se shumica absolute e shqiptarëve i dinë mirë këto të vërteta. Se si u menaxhua, situata post diktatoriale, shpesh me shumë probleme të demokracisë, kjo edhe për faj të ca demokomunistëve që trashëguan pushtetin postdiktaturë, ky është një problem tjetër.

                1. B
                 Buda

                 Bureto, i kam lexuar me respekt komentet e tua, por kesaj radhe gabon. Une ka qene ne Kosove me dy sherbime kulturore ne vitet 1979-1980, i porositur ne aparatine e KQ te PPSH (sektori i Kosoves: Prof. Kristaq Prifti dhe autori kosovar i biografise se Hasan Prishtines, Ajet Haxhiu) per te shfrytezuar ditet e sherbimit ne maksimum, pasi shpejt atje "do te vloje kazani"!

                 1. j
                  jeta eshte si ta kerkosh

                  Lidhur me faktin qe EH,nuk ishte i interesuar per fatin e kosoves dhe kosovareve jam i mendimit qe EH tregonte interes,por gjithmon me ndjenja nacionaliste ne interes te pushtetit te tij.Me teorite e EH shqiptaret e Kosoves do te ktheheshin si mish per top ne ate kohe dhe shikonte si "mburoje" ne rast te nje agresioni te mundshem,qe andej drejt Shqiperise. Fakti qe shume shqiptare te Kosoves jane dergjur burgjeve dhe internimeve kur kane kaluar kufirin dhe i kane perdorur si mall shkembimi per ndonje te arratisur tregonte sa i permalluar ka qene ai per fatin e tyre dhe se duhet te themi qe gjendja ekonomike ne Kosove ishte me e mire.Kosovaret qe kalonin kufirin shkonin nga shiu ne bresher.

                  1. B
                   B.V.

                   Shum' e drejt, por kujt i thua ?!

                  2. N
                   N.VJOSA

                   Koplimente zonja Turdiu! Tjeshte dhe qartē te verteta te pamohueshme ! Ju moj zonjë , nuk nxirrni fjalë, POR ZJARR NGA GOJA...DHE NGA PENA!...E VERTETA ESHTE SI MALI I KORABIT...SI HIMALAJA!...E KTHEN DOT PERMBYS KORABIN DHE HIMALAJËN?...

                   1. I
                    Illo

                    Na çate koken tema e memorie me keto pallavra! Po na del qe njerezit e bllokut, paskan qene me te persekutuarit ne Shqiperi. Kemi 32 vite qe degjojme Saliun, tani na nxjerrni edhe pinjollet e Mehmetit, tu ndjejme pordhet. Njeri nga Spanja, tjetra nga Shba. Ishte lufte per pushtet, nuk ka pse te na vije keq per keta. Nexhmija fitoi. Fiqo humbi. That’s it! Enveri nese ishte i çmendur, Mehmeti per nga çmenduria dhe egersia ia kalonte! Na çate koken! Spo na lini te shohim para ks 32 vjet!

                    1. D
                     Drita

                     Bravo Silva,nje familje e madhe me njerez inteligjente.

                     1. G
                      Gole

                      "U ngatërrua me njeriun e gabuar në kohën e gabuar"! Është shprehje interesante e parë nga koha e sotme,por e paimagjinueshme nëse e vendos në kontekstin e asaj kohe. As që kishte shans të vepronte ndryshe,po kosovari nuk arrin dot ta marrë me mend se çfarë kohe kemi kaluar( ajo që u bënte serbi atyre duket lule në krahasim). Ngjau siç ishte e natyrshme,i zuri gjaku i të pafajshmëve dhe ikën si qentë! Mëkat të merresh më me atë kohë....

                      1. p
                       pal dianti

                       Zoti Bureto ju pergezoi per mentdimet koncize .Z.Silve nuk e njohe personalishte por argumentet ne pershkrimin e saj jane me shume se te verteta.Ne qe ishim ne krahun tjeter te lumit jo me llumin ishin me se te njohura para 45 vjetesh.T.V. dhe Z. P. ne ate kohe nuk kishte vende per te tilla pershkrime jo se tani kane ndryshuar shume gjerat .Llumi do uje te paster dhe me presion qe te pastrohet njehere e mire.Respekt per ''profesorin'' tim te matematikes Z. I.Turdiu.Kujtime e mbresa te paharruara.Ipaharruar kujtimi i tij.

                       1. D
                        Dany

                        Silva ishte e bukur. Atlete e mirë, por që i pelqente te behej nuse ne Bllok dhe te ishte pjese e sistemit. Por ja qe i doli keq.

                        1. N
                         Na myten

                         Dany ti je nje budalla qe nuk e ke idene e asaj epoke. I merr me mend gjerat sipas kutit tend. Nje familje qe kishte nje cen sado te vogel ne biografi nuk guxonte ta martonte kalamanin me nje zyrtar te niveleve te ulta se dihej qe do hapeshin letrat sepse nuk ishte pjese e nomenklatures. Jo me Silva me persona te arratisur te shihte endrra me Bllok dhe te futej ku pale, ne shtepi te Kryeministrit! Ata u dashuruan dhe natyrisht u moren disa garanci tavolinash se nuk do hapeshin letrat. U mendua qe e vulosi vizita e Enverit por ja qe e paten gabim. Mehmeti ra ne carkun qe kishin ngritur bashke me Enverin per 40 vjet. Nuk i shpetonte dot asnje.

                         1. a
                          aaaaaa

                          Ca lesh u dashuruan,,,Ky Skenderi qe ne vitet 80 dukej si babai i Silves,nje antipatik gjithmon i dehur,,, Ndryshe ishte Ladi vllaji i madh ,serioz dhe i thjesht me njerzit .Ajo pranoji vetem per faktin se Skenderi ishte djali i kryeministrit.

                        2. D
                         Dikur Nxenes

                         Respekt per Silva Turdiun, i ka thene Gjerat Qarte..por?????? 1-eshte shume e Vertet qe Mehmet Shehu, pas Prishjes me Kinen po kerkonte Rruge te Reja..pra Lidhje me nje Fuqi qe te Ndihmonte Shqiperine.ose se paku ta kishin si Partnere..per kete Mehmet Shehu kishte Angazhuar Ambasadorin Shqipetare ne Suedi, qe te merrte Kontakte edhe Amerikanet dhe shihej Mundesia e nje "Hapje te bute" me Marreveshje Ekonomike..ai e dinte si Kryeminister se Ekonomia e brishte Shqipetare nuk do te Mbijetonte pa nje Mbeshtetje. 2-Ambasadori "Ja coje ne veshe" Enverit Idene e Mehmetit,ketu dhe filloj edhe Shenjestrimi i Mehmetit nga Enveri..ku Nexhmija dhe Ramiz Alia si "Rastesishte" apo edhe gjate Bisedave "Familjare"..filluan te Frynin Enverin per nje Devijim nga Rruga Marksiste-Leniniste..dhe Parrulave Idjote se "Bare do hame por nuk i Dorezohemi Revizjonisteve"..ect.. 3-Fejesa e Skenderit dhe Silves, ishin nje "Prove" ne Hapjen e Shqiperise drejt Perendimit nese do te ishte Pranuar... 4-Duket se Nexhmije Hoxha dhe RAMIZ Alia e dinin se nje Hapje e Shqiperise me Drejtim nga Amerika DHE nje Lidhje Indirekte Familjare e Mehmet Shehut me Ameriken..Rrezikonte Reresishte Planet e Nexhmijes per nje Trashegues Besinke te Enverit sikur se ishte Ramizi.. 5-Edhe Jugosllavise ,nuk i Interesonte nje Lidhje Direkte e Shqiperise me Ameriken,prandaj edhe Duhej Eleminuar Mehmet Shehu sa me pare..Dihet se Mehmet Shehu ishte ANTIJUGOSLLAVE. 6-Agjentura Jugosllave ishte e interesuar qe ne Shqiperi te sillte nje njeri ne Pushtet si zevendes i Enverit nje "Njeri te tyre"...dhe ky na ishte Ramiz Alia qe ne Shqiperi ,akoma edhe sote nuk dine Vendin e sakte te lindjes..pra ne Oher apo ne Shkoder?? @Ne se Mehmet Shehu, donte te Vriste Enver Hoxhen,ai kete munde ta bente..sepse si Kryeminister ,kishte ne Dore edhe Ministrin e Brendshme ku Minister ishte Fecor Shehu(Krahinor)..si dhe Minister i Mbrojtes Kadri Hazbiu..ahere pse mos te behej nje Grushte Shteti?? @@Enver Hoxha kishte kaluar ne Paranoj, dhe Nexhmijen nuk e zinte Gjumi se si do te hiqej Qafe Mehmet Shehu, prandaj edhe "Fejesa" e Silves me Skenderin u kthye ne Bumerang per Familjen Shehu,,.Enver Hoxha..respektivisht Nexhmija Ramiz me Langon Sulo Gradeci Kontrollonin Gjithcka... pse them se Agjentura Jugosllave kishte "Gishtin e saj" ne Eleminimin e Mehmet Shehut..sepse Agjensia e Lajmeve Jugosllave TANJUG dha Lajmin PER NJE Perplasje ne Byrone Politike mes Hoxhes dhe Shehut...nga e dinte kur gjithcka ishte Sekret???????????? @@Shkurt:Mehmet Shehu i kishte Shkolluar Femijet Jashte Shtetit, edhe Ai vete kishte pare Bote me sy si i thone...Femijet Influencoheshin nga Bota Perendimore..atij (Mehmetit) Filloj ti vinte Keq per Gjendjen Mizerabel te Ekonomise dhe te Ardhurat per Fryme ishin nga me te ultat ne Europe..prandaj edhe kerkoj nje Hapje me Perendimin..ne thelbe ky eshte edhe Shkaku qe u Eleminua nga Treshja:Enver-Nexhmije-Ramiz..lol

                         1. p
                          per tru shperlaret

                          Po ku kishte turp bushtra komunisto fashiste Nexhmie , pjese e bllokut fashist te Tiranes me ne krye krye kriminelin kjofte largun Enver . Kurse Mehmuti me legenat e tjere moren ate qe meritonin , e kjo ishte e vetmja e mire e kjofte largut , pra eleminimi nje e nga nje i hienave qe i shkonin mbrapa djallit te mallkuar Enver ... fare e mallkuar komunisto sllavo bolshevike ...

                          1. N
                           Ne emer te vertetes.

                           Silva KUSH??????????? Po ka goje kjo te flase per Shoqen Nexhmije. Kesaj i shpetonte shurra ne kilota kur ja nigjonte emrin Shoqes Nexhmije. Po ik o inorante kush te njef ty. Shoqja Nexhmije eshte ne historine e Shqiperise. Dhe do rrije me shekuj.

                           1. A
                            Anonim

                            Kjo silva a esht ajo qe shkonte me nje punonjes te ambasades franceze , po mir moj keta jan te keqinj po ti pse shkove ,mir qe shkove po pse veje shkerdheheshe me punonjesin e ambasades franceze, tani dalin te keqinj kur te thyhen hunden se doje jet mondane, po kur se doje djalin e mehmet shehut pse u fute ne bllok per jet mondane apo mendove se te bej pak jet te shthurur,kur ta dhien ngele si debile, prandaj nuk te ka faj nexhmija dhe lere te vdekurin rehat se ne mos populli qe nuk te njihte se kush ishe te njihte blloku , inatin qe te zbuluan duke u shkerdhyer sta ka fajin asnje .

                            1. A
                             Anomim

                             Ajo ishte kunata Marjeta, mos i ngaterro gjerat Kot. Muhabet bente dhe ajo, asgje me shume, se te fikte pishen sigurimi.

                             1. Tuti

                              Nuk është ajo mër i paditur shkruaj kur ti dish gjonat

                             2. E
                              E Verteta..

                              Silvia, kam Respekt per familjen Turdiu, munte te na tregosh pse u ndate me Agron Dautin djalin e Kadri Azbihut per para se te lidheshit me djalin e Mehmet Shehut? Faliminderit.

                              1. k
                               kacaku

                               Te thot ty pse u nda me djalin e Kadri Azbiut para viteve 80 , dhe paske respekt per familjen Turdiu , .... do jesh nje rot llari ti qe shokun se ke ....po komplet idjot je ?? Si grat e keqia ...yyyyt llapaqen ordiner , ....prit ta lexoj dhe do te kthej pergjigje .....e pse te kan len trut e kokes o bole ....

                               1. O kacaku, o rrote trapi, e verteta nuk po kerkon ndonje pergjigje nga kjo turdiu, por po te thote qe kjo ka qene nje arriviste e vertete, e kish da mendjen me hy medoemos nuse blloku

                              2. G
                               Gjimnazi Sami Frasheri

                               Tani per hir te vertetes, ashtu sic masturbohet Turdiu ne letren e saj, ashtu po masturbojne edhe komentuesit bajga ne kete teme. Mos masturboni se nuk do ju qije njeri. Lodheni kot. Damken ne balle Silves dhe juve komentues te bythes, nuk ja u vuri njerezia, por ja u vuri veprimi, bashkepunimi dhe sherbimi ndaj pushtuesve, i para ardhesve tuaj. Juve lepuj, bashke me Silva pordhen, ku e kishit gojen ne ate kohe? Pse duartrokisnit, brohorisnit, masturbonit, me fotografine e Enverit ne murin e cdo dhome te shtepise?! Perse nuk ju a mbajti bytha ti kunderviheshit Enverit qe atehere, por i kunderviheni pas pilafit kur ai ka vdekur?! Daja i Silves, i arratisur nga Shqiperia kur iken nazistet, ishte nje nga me gojefelliqurit neper radiot e huaja kunder Shqiperise. Fliste pa pushim, pa pasur idene me te vogel te gjendjes ne Shqiperi. Silva, ambicioze per majat e larta, filloi volejbollin dhe arriti ne skuadren e pare te Dinamis. Atehere dihej qe asnje nga te persekutuarit, nuk arrinte deri atje ku arriti Silva. U dashurua me djalin e Mehmetit? Po pastaj? Vvajten per qef ne Greqi dhe hoteli ku vajten, u pagua i plote qe mos kushte vizitore te tjere, por te ishin vetem ata te dy!! Me cfare lejesh u paguan pushimet e ciftit?! Kush nga juve mire spurdhjake qe komentoni pro Silves, mund te dilte nga Shqiperia dhe te bente qef me parate e shtetit jashte shtetit? E kuptoni masturbimin tuaj mor te gjore? Silva kishte edhe kusherinj te saj nga Turdinjte, qe u shkolluan ne universitet dhe nuk paten asnje problem me shtetin. Silva deshte famen dhe te hypte ne familjet e udheheqjes se asaj kkhe per akoma me shume fame. Ne fund perfundoi me Kubatin i cili ishte me bloze akoma ne biografi. Silva edhe patate te zjera te haje atje ku jeton, ne Shqiperi nuk kthehet, sepse akoma jane gjalle njerez qe ja njohin rrugen dhe bemat per tu bere e madhe.

                               1. P
                                Pianisti

                                O Samifrashist, ndryshimi qendron ne faktin qe ne kohen e diktatures kush fliste dhe denonconte krimin,dhunen,urine,izolimin total konsiderohej i padesherueshem per pushtetit e kohes dhe fati tij ishte ne dore te xhelateve.Ti thua atyre qe damken ne balle ja vuri bashkepunimi etj etj. Po ketyre cilen damke i vune qe shqiptaret i bolshevizuan dhe detyruan te gjunjezohen para bustit te Stalinit,qe i detyruan te bashkepunojne me serbet dhe jugosllavet qe i zverdhen si kinezet dhe ne fund i ofruan ne tavoline barin.Ky eshte ndryshimi qe kriminelet te mohojne cdo te drejte por ne demokraci te drejtat i kerkojne dhe u jepet.Normal ata per bashkepunim me kriminelet e kuq dhe cfare i kane bere shqiptareve duhet te coheshin ne kampe pune te denoheshin me vdekje dhe mos guxonte kush t‘ia permende me emrin.Kjo historia e tyre eshte si e mafiozave qe vrasin kundershtaret por qe kur arrestohet nga drejtesia kerkojne trajtim te denje si gjithe te tjeret. Ndersa nga keto histori qe shkruan ti me daja me xhaja,kuneter e kusherinj i bie qe dhe Enveri te ishte armik i pushtetit popullor se e kishte burrin e motres te denuar me vdekje se ishte armik. Kjo eshte nje histori mes dy te rinjve qe u dashuruan pa menduar kurre per pasojat qe do sillte me pas dashuria e tyre.

                                1. P
                                 Pianisti

                                 O Samifrashist, ndryshimi qendron ne faktin qe ne kohen e diktatures kush fliste dhe denonconte krimin,dhunen,urine,izolimin total konsiderohej i padesherueshem per pushtetit e kohes dhe fati tij ishte ne dore te xhelateve.Ti thua atyre qe damken ne balle ja vuri bashkepunimi etj etj. Po ketyre cilen damke i vune qe shqiptaret i bolshevizuan dhe detyruan te gjunjezohen para bustit te Stalinit,qe i detyruan te bashkepunojne me serbet dhe jugosllavet qe i zverdhen si kinezet dhe ne fund i ofruan ne tavoline barin.Ky eshte ndryshimi qe kriminelet te mohojne cdo te drejte por ne demokraci te drejtat i kerkojne dhe u jepet.Normal ata per bashkepunim me kriminelet e kuq dhe cfare i kane bere shqiptareve duhet te coheshin ne kampe pune te denoheshin me vdekje dhe mos guxonte kush t‘ia permende me emrin.Kjo historia e tyre eshte si e mafiozave qe vrasin kundershtaret por qe kur arrestohet nga drejtesia kerkojne trajtim te denje si gjithe te tjeret. Ndersa nga keto histori qe shkruan ti me daja me xhaja,kuneter e kusherinj i bie qe dhe Enveri te ishte armik i pushtetit popullor se e kishte burrin e motres te denuar me vdekje se ishte armik. Kjo eshte nje histori mes dy te rinjve qe u dashuruan pa menduar kurre per pasojat qe do sillte me pas dashuria e tyre.

                                 1. T
                                  Tirans i sh gjimnazist i Samiut

                                  Gjimnazi Sami s’eshte e vertete qe familja Kubati ka biografine “bloze” e kunderta po! Nqs e ke fjalen per Ali Kubatin ai ka qene nga guerrilasit e Tiranes ( shtepia baze lufte) e me clirimin me detyra te nderuara e nje drejtor qe edhe sot e kujtojne me dashuri e nostalgji per aftesite e mbi te gjitha : Njeri !

                                 2. p
                                  per tru shperlaret

                                  Po kush tha se nuk eshte ne historine e Shqiperise more tru pjerllur (ne emer te genjeshtres ) sigurisht qe eshte edhe do te jene , por do te jene per bushter , per vrasese , per gjakatare e pa meshireshme , edhe do te jene per gjithmone sa do qe historianet tru shperlare do te mundohen ta fshehin te verteten e koleres komuniste anti shqipetare ....

                                  1. I
                                   Illyrian

                                   Sigurisht që është pjesë e historisë. Si ajo, ashtu edhe Enveri! Do të mbeten në histori, si shërbëtorët e djallit…

                                  2. B
                                   Beni

                                   Zoti komentus ne emer te se vertetes! Eshte e vertete qe Nexhmia do mbahet mend ne historine e Shqiperise( ashtu si edhe Skenderbeu qe me trimerine dhe atdhedashurine e tij mbrojti Shqiperine) Nexhi dhe gjarpri qe i rriti dhe i mbajti ne gji Dylberi do mbahen men’s per poshtersite dhe ligesite e tyre pergjithmone. Fatkeqsisht demi qe i shkaktuan ketej vendi nga helmi qe shpelau trurin e shume shqiptareve duket akoma nga komentet qe bejne akoma disa ne mbrojtje te figures se Dylberit dhe kompani. Do ishte mire te kishin kurajen dhe te vendosnin emrin dhe jo pseudonimin si psh Tarasi, edhe per ata qe do komentojne mendimin tim mbas. Sa per Siven zoteri a zonje Ben gabim qe i permend edhe emrin se nuk besoj te keshe pare ndonje here ti ndonje person apo familje me te nderuar se ata. Sidoqofte ti dhe ata qe sulmojne pa te drejte persona qe nuk i njofin ta gezosh semundjen kronike qe te ngjiten.

                                   1. V
                                    VISI

                                    SILVA TE THOT SA DASHNOR KISHTE PARA SE TE LIDHESH ME KETE TRUSHKULURIN E MEHMETIT ????????

                                    1. a
                                     alphazeta

                                     Kishte 1 000 dashnorë më përpara! Dhe çfarë pastaj?! Mos do të thotë kjo se Tirani dhe Lady Makbeth nuk ishin kriminelë? Merimanga e Zezë dhe Akrepi i Pabesë = dyshja më monstruoze që ka njohur vendi ynë.

                                    2. E
                                     Erdogan

                                     Jam dacord zoti Bureto. Por kur ke nje Trashegimi 500 vjecare te nje populli te turqizuar ne Emra,Mbiemra,Fe "E mire" apo e keqe (Nuk ka Fe te Mire) Tradite,Ndergjegje eshte veshtire te pranosh Realitetin (Reality angl). Kur flet per Komb "Skiptare" do te thote Turq ne identitet dhe Epirote Greke. Mesonjetorja e pare e hapur (open angl) ne fund te shekullit te 19te e verteton (vero ital) me se miri kete fakt (fact angl) historike te padiskutueshem (discusses). Qe nga koha e Majmunit deri ne ate kohe kishte rreth 1450 Skolio Greke.E conceptoni dot you bijte e Deputetit Osman Ismail bej Vlores,Frashellinjte,Hasanet,Tahsimet etj se cdo te thote ky numer i Madh Shkollash Greke ne Vorio Epirin e Kastriotit? Te vetequajturit Skip-Tare mashtrojne veten kur thone qe Turqia nuk i la te shkruanin Glosan (Gluhe "shqip") e tyre "Ilyre" te Lashte.Respekt per (Respetto for) Zonjen Silva. E peshendes dhe i Uroj Shendet dhe Lumturi.

                                     1. E
                                      Edmond

                                      Nga të gjithë komentet(do më falni),komenti juaj,është i vështirë për tu kuptuar. Sa për znj.Turdiu ,kujtoj se ekziston një regjistrim ku ndër të tjera,Enveri thotë : -Asnjë nga ne nuk është aq komunist sa duhet,por korigjohemi(diçka e tillë). -Se nuk është thjesht çështje fejese. -Se autokritika nuk është ajo e duhura -Se ne nuk duam të humbasim. Pra mos dil mbi ne, mos u deformo si njeri. Kështu e kuptova unë të paktën. Kurse znj.Turdiu,do më pëlqente të kuptonte,edhe tragjedinë që pasoi për të shumtë,pamvarësishtë arësyetimeve. Ndërsa komentuesit : Sado të sinqertë,atje nuk ishin dhe ata,nuk janë. Flm.

                                     2. S
                                      Shtriga

                                      Ruaju nga një si Nexhmija, Injorante, Egoiste dhe Shpirtligë! Mjafton të shihen pasardhësit që kanë nxjerrë: presin t’ua reabilitojë figurën e nipit ordiner, nusja “fotofrafe”. Në mesin e mundësive për 50 vjet, as u qytetëruan, as u shkulluan dhe merren me drogë e nuk kanë pikë elegance! Mjeranë!!! Kaq janë…

                                      1. p
                                       per tru shperlaret

                                       Beni ... Zoti ju bekofte ju edhe familjen tende , no koment , per komentin tend .

                                       1. t
                                        taso kume

                                        D,N,A. eshte e trasheguar ,te gjithe e kane nga nje skelet ne dollap, por pozitivja anon gjithmon ne ballance,eshte per ta falenderuar Z TURDIU qe me kulture vret kryekriminelen e kombit qe per RAMIZIN hodhi ne zjare te gjithe ata qe i shpetuan valave sadiste te burit ,qe nuk i zinte gjaku kure si familje per genocidin qe bene,sot do ishim 10 miljon mos te ishte shpikur lufta e klasave.

                                        1. D
                                         DS

                                         Kam kohe qe degjoj keta durdit qe i cilesojne matematicien, filozof e sportist me fame katuni, qe na i paskan persekutu ne tentative per tju afru pushtetit nepermjet seksit. Une ju ftoj te perkulemi me respekt atyre qe vujten burgjeve pa pas karrieren e durdive dhe u shujten nder burgje me nje dinjitet te papare

                                         1. E
                                          Ernesti nga Shkodra

                                          O anonim. Pse flet mor pis kur nuk di. Silva ka qene shembull, e ddukuar mire, studente dhe sportiste e mire, yll e bukur, e thjeshte. Pse e akuzon per ate palaçon swkretarin e ambasades Franceze? Palaço. Me francezin shkonte nusja e trete, gruaja e Bashkimit, Marjeta, e bija e Lefter Velçes nga Durresi. Prandaj mos ha mut. Eshte e dhimshme qe Silva, kjo vajze e pafajshme te mbante per shum vite nje peshe kaq te rende.

                                          1. T
                                           Tirona

                                           ????????????????????????????

                                          2. a
                                           abc

                                           Pra ti Silva doje qe Nexhmija te nderhynte ne gjykata e te "shpetonte" njerin apo tjetrin?! Po ja qe kishte ligj, dhe faljen e jepte vetem Presidiumi i Kuvendit Popullor, ku Nexhmia nuk ishte anetare. Edhe sikur te ishte anetare, duhet te shmangej nga vendimmarrja se kiste konflikt interesi.

                                           1. N
                                            Ne emer te vertetes

                                            Une komentova artikullin, jo çfare kishin shkruar komentuesit. Beni une te uroj gjitha te mirat. Ishalla i kalon semundjen kronike qe paske.

                                            1. U
                                             UNE

                                             Ah moj cupe e Turdiut. Thuaje, thuaje te verteten. Se ajka e cupave me cen ne biografi, sunonin djemte e pushtetit. Prandaj dhe ish familjet me florinj, kane tallur b..... ne kohen e Enverit. Kush e hengri? Ca matufe, delenxhinj qe demek shanin sistemin.

                                             1. A
                                              Anketuesi

                                              Zonja Turdiu ishte nje sportiste simpatike me kontribute modeste tek ekipi i Dinamos dhe qe meriton te lavderohet…komentuesit e ketij shkrimi, kush me shume e kush me pak nxitojne te na tregojne se ku i ndeu apo i thau killota ( me fale per shprehjen Breket) Silva Turdiu … e keqia jone eshte se ma pare e rendojme tjetrine perpara se te themi llafin e mire.cdo njeri e di vete ku i ndene apo i thane qillotat,ne Albanistan apo ne Amerike … me shume respekte per te tjeret,e me shume vigjelence per ata apo ato qe ju kap pragu shtepise… karma na ndjeke te gjitheve nga prapa !

                                              1. S
                                               Supaxhiu 300 evro

                                               Motra jam plotèsisht dakort me ju ,pamvarsisht nga disa komente tè nivelit tè ulèt ku dikutojn dhe adoleshencèn dhe dashurit e njerèzve,çdo njeri prej nesh ka dashuruar mè shumè se njè partnere ,ku èshtè problemi?Nexhimja,Enveri Ramizi siç kujtojn komentet mè sipèr ndèrthurèn rrjetèn e merimangès pèr tu mbrojtur nga M,Shehu ,siç krijuan edhe variantin e zbarkimit nè Divjak tè ish arratisurève pèr tè pèrfunduar rraprezaljen ndaj F,Shehut,K,Hazbiut e shum e shumè tè tjerève,tè kujtojn kohèn e nazizmit ose stalinizmit.99% qind nè asgjesimin e M,Shehut èshtè edhe dora e UDB sè jugosllave sepse mè kujtohet si tani se agjensia e tanjugut jepte lajme rreth situatès nè tiranè.Ana humane tek Nexhmije Hoxha nuk ekzistonte ndaj mikes sè saj F,iqirete Shehut,njè injorante e etur pèr pushtet mendoj se R,Alia do tè ishte mbrojtèsi mè i mir i familjes me vdekjen e diktatorit.S,Turdiu èshtè viktim e sistemit tè egèr qè ishte krijuar nè shqipèri.Komentues tè nderuar,sy peshkaqèni hodhi nè erè gjith Gèrdecin me viktima qè ende nuk po gjejn drejtèsi dhe zonja u dashurua me sy peshkaqènin dhe u martua ,duke reklamuar nga mèngjezi nè darkè trupin e saj si balenè,pushimet nè vende ekzotike etj,,Silvia e varfèr ishte njè vajz ujè dhe sapun siç do vajz shqiptare e asaj kohe,inteligjente,studionte nè unversitet dhe merrej me sport..Historianèt dhe prokuroria shqiptare duhet ti jap pèrgjigje publikut shqiptar por edhe historis pèr vrasjen makabre tè ish krye ministr,, M,Shehu .Silvia Turdiut i uroj pèrzèmèrsisht shèndet dhe gjith tè mirat e botès.

                                               1. S
                                                SPARTAK

                                                mehmeti ishte bir bushtre...por ne ndryshim te qoftelargut ..pleqeria e kish zbutur paksa...fejesen e beri per zbutje..po silva ishe ylli i tirones ne ate kohe...flas kush e ma men qe ka jetu aty...se kta berishianet e sotem qe uzurpun tironen as dine gjo...cecene hesapi...dhe u pergjigjen komenteve per inerci.mehmeti mendoi se qoftelargu ishte pjerdhur nga trute...dhe prandaj beri ket hap...edhe pse s ish vetem kjo arsyeja...skenderi ish i dashurum..ne ate kohe e vendoste i cik kupola pergjigjen..po ta miratonte kupola ok...perndryshe e haje...si gazi ...qe u dashuru me gocen e kadarese ...dhe perfundoi te 5...mehemeti mendoi se ishte vete zot vet shkop...se llogariti qe qoftelargu kish 7 shpirtera..me keq se macet...ti silva..ske qene e dashurume ,po e shtrengume...thuji gjonat tamom.

                                                1. l
                                                 labi

                                                 jane mbajtur si te persekutuar nga regjimi,po Silva ka qene pjese e kombetares Shqiptare,Arshi Pipa thote ka qene anti Jugosllav po kur iku andej nga Jugosllavia iku me indihmen e oficereve te UDB.Silva e djali i Mehmet Shehut fort u fryn ne ate kohe,i biri kriminelit njihej si qefli i fundeve te grave,e mbante ne goje gjithe Tirana.Enveri i dha ate qe meritonin,po kjo Silva ra viktime,digjet i thati me te njomin thoze nje fjale e urete.

                                                2. J
                                                 Janet

                                                 Nuk e kisha menduar kurrë se do të buzëqeshja përsëri, por Dr.Sango po bën punën e tij të ndershme për të më ndihmuar. Burri më la me dy fëmijët e mi për një dhe dy javë. Të gjitha përpjekjet për ta kthyer atë dështuan, mendova se nuk do ta shihja më derisa takova një zonjë të quajtur Linda e cila më tregoi për një magjistare të quajtur Dr.Sango. Ajo më dha emailin e saj. Adresa e postës dhe numri i telefonit celular, e kontaktova dhe më siguroi se burri im do të më kontaktojë pas dy ditësh. Procesi i tij i punës nuk zgjat shumë, nuk vonon asgjë dhe ka punuar për mua. Burri im u kthye tek unë dhe ende nuk mund ta besoj se si ndodhi gjithçka, por ishte kaq reale dhe efektive. Nëse keni nevojë për ndihmë, mund ta kontaktoni: Dr.Sango do të sigurojë që të merrni menjëherë rezultatin perfekt. email [email protected]

                                                 1. B
                                                  Berti

                                                  Respekt per Silven por 10 fish respekt per profesorin tim, te nderuarin Qazim Turdiu.

                                                  Lini një Përgjigje