Njohja e pensioneve me Italinë, “peng” i një firme!

6 Dhjetor 2023, 21:20Ekonomia TEMA
Njohja e pensioneve me Italinë, “peng” i një firme!

Ajo çfarë po mban peng nisjen e procedurave në zbatim të marrëveshjes për njohjen e pensioneve me Italinë është firma nga ministri i Jashtëm italian dhe ai shqiptar.

Presidenti i shoqatës “Diaspora ’91-19” Esat Balla tha se pas marrjes së dakordësisë i çelet drita jeshile edhe implementimit të saj, pasi fondet nuk mungojnë.

Në intervistën dhënë për emisionin “Box to Box” Balla u ndal dhe tek  mënyra sesi do të funksionojë marrëveshja teksa vuri në dukje që prej saj do të kenë mundësi të përfitojnë edhe ata të cilët e kanë mbushur moshën e pensionit.

Përpjekjet për njësimin e viteve të punës për emigrantët që jetojnë në Itali kanë nisur disa vite më parë. Por sipas presidentit të shoqatës “Diaspora ’91-19” nëse angazhimi politikë për finalizimin e kësaj marrëveshje do të ishte i hershëm, sot nuk do të ishim në këtë situatë.

Janë me dhjetra qytetarë të cilët mbushin moshën e daljes në pension por që s’kanë mundësi ta përfitojnë ata për shkak se nuk plotësojnë pragun kontributivë, apo vitet e punës.

Njohja e ndërsjellë e perudhave të sigurimit ju jep mundësi që të përfitojnë pension në Itali dhe pension në Shqipëri, në vlerën dhe masën e kontributeve që kanë derdhur.

1 Komente

  1. p
    pilo Lala

    Arritja e kesaj marrveshje do jete nje nga arritjet me te medhaja te kesaj qeverije. Emigrantet do behen me krahe, do perfitojne shume.

    Lini një Përgjigje