Ulet çmimi i naftës dhe benzinës, publikohen çmimet e reja të karburanteve

21 Korrik 2022, 13:18Ekonomia TEMA

Ulet çmimi i naftës dhe benzinës, publikohen çmimet e

Bordi i Transparencës ka vendosur çmimet e reja të karburanteve. Nafta ulet me 6 lekë dhe do të shitet me 232 lekë për litër. Benzina është ulur me 2 lekë dhe do të shitet 216 lekë për litër. Ndërkohë gazi do të shitet me 81 lekë për litër.

Bordi i Transparencës në datë 21 Korrik 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gazoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 232 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 220 lekë/litër.
Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 216 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 204 lekë/litër.
Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 81 lekë/litër edhe i shitjes me shumicë 69 lekë /litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 21 Korrik ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë

1 Komente

  1. M
    Mal Cori

    Në shumë karburante ka dy çmime nafte. Një aq sa thotë bordi dhe tjetri sa i do bytha pronarit..... . Psh. Çmimi I naftës të zakonshme dmth çmimi i ujit 232, dhe..... naftë greke, dmth naftë - 255 lekë

    Lini një Përgjigje