Raporti sekret: Policia kontrolloi banesën e djalit të Agron Dukës për kapjen e një të shumëkërkuari

19 Shtator 2022, 17:07Kronika TEMA

Raporti sekret: Policia kontrolloi banesën e djalit të Agron

Mes email-ve të publikuar ditën e sotme nga grupi i hakerave "Homeland Justice”, është dhe një raport i Tonin Vocajt dërguar ish-drejtorit të Policisë Gledis Nano mbi kërkimet e bosit turk të Bitcoin, Faruk Fatih Ozer, i cili ishte në kërkim nga drejtësia turke për mashtrim me miliona euro.

Në raport thuhet se turku hyri në Shqipëri në datë 20 prill 2021 dhe tre ditë më pas u shpall në kërkim në vendin tij.

Në Shqipëri, sipas raportit të Vocajt turkun e ka ndihmuar të fshihet dhe strehohet Edevaldo Haxhiu, nipi i Armand Dukës dhe Agron Dukës, si dhe Altjan Canaj, Ardian Jasimi, etj.

Por në raport përmendet edhe emri Andi Duka, që sipas dokumentit rezulton se është djali i Agron Dukës, lindur dhe banues në lagjen “Pavarësia” Durrës.

“Andi Duka është djali i dajës së Edevaldos” tha njëri nga personat e marrë në pyetje nga drejtësia, Altjan Canaj, thuhet në raport.

Një prej banesave të kontrolluara nga Policia për kapjen e Faruk Fatih Ozer, sipas raportit është dhe ajo e kreut të PAA-së, Andi Duka.

Faruk Fatih Ozer u arrestua më 30 gusht duke bërë plazh në Himarë dhe bashkë me të u arrestua si bashkëpunëtor dhe Edevaldo Haxhiu, nipi i Armand dhe Agron Dukës.

Email-i i plotë dërguar Gledis Nanos nga Tonin Vocaj:

Prokuroria Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, me datë 27.04.2021, ka regjistruar procedimin penal me Nr.2952 të vitit 2021 për veprën penale “Mashtrim kompjuterik”, parashikuar nga neni 143/b/2 i K.Penal pas materialit të referuar nga Njësia “C” Hetimi Krimit Kompjuterik.

Nga tërësia e veprimeve hetimore të deritanishme dhe provave të administruara ka rezultuar se:

Nga Drejtoria e Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit me shkresë Nr.863 Prot. datë 26.04.2021 jemi njoftuar parapakisht se:

Autoritetet gjyqësore të Stambollit, Turqi, kanë filluar procedimin penal Nr. 2021/78709, datë 22.04.2021, në ngarkim të shtetasit turk Faruk Fatih OZER, i datëlindjes 17.02.1994, i biri i Zulkuf dhe i Nursel, pasi dyshohet për veprën penale të “Mashtimit kompjuterik në rrethana rënduese”.

Ky shtetas në vitin 2017 ka krijuar një platformë elektronike të monedhave të kriptuara të quajtur THODEX, për shkëmbimin e monedhave virtuale (crypto currency).Nëpëmjet kësaj ka mashtruar rreth 391 mijë anëtarë të saj. Pasi ka grumbulluar asete dixhitale në vlerën e rreth 2 bilion dollarë, ky shtetas ka pezulluar/bllokuar platformën në fjalë dhe në datën 20.04.2021 është larguar nga Turqia.

Në datën 20.04.2021, ky shtetas ka hyrë në territorin e RSH, kjo e verifikuar nga disa adresa IP, të datave 21, 22 dhe 23.04.2021. Numri i telefonit të përdorur nga shtetasi Faruk Fatih OZER, në Turqi, është +9055****907, me IMEI 3539021****886.

Dyshohet    se    i    dyshuari    ka    komunikuar     me    numrat    e    telefonit    shqiptar

+35568***740, në datën 05.04.2021, ora 13:15 dhe +35568****808, në datën

Nga kqyrja e sitstemit Tims rezultoi se ky shtetas ka hyrë në territorin e Republikës së Shqipërisë më datë 20.04.2021 ora 20.53 më linjën Air Albania, si edhe është shpallur person në kërkim nga ZQK Interpol me Nr. ek5890kl/8 Prot. Datë 23.04.202, pasi kërkohet nga autoritetet turke, të cilët e kanë shpallur shtetasin Faruk Fatih OZER në kërkim ndërkombëtar me kartelë të kuqe.

Sipas informacioneve ky shtetas ka komunikuar me shtetasin Edevaldo Haxhiu i cili ka patur në përdorim numrin +35568****740. Lidhja e tij ka pritur shtetasin turk Faruk Fatih OZER në aeroportin e Rinasit rreth ores 21.00 dhe të dy janë larguar me mjetin BMW me ngjyrë të bardhe më targa AA 966 MS në pronësi të shtetasit Edevaldo Haxhiu verifikuar nga sistemi i verifikimit të gjobave ne Tims. Gjithashtu gjatë datave 20.04.2021 dhe 26.04.2021 shtetasi Edevaldo Haxhiu ka komunikuar me shtetasin Altjan Canaj me numrin e telefonit 068****007.

Për gjetjen e vendodhjes se personit në kërkim shtetasit turk Faruk Fatih Ozer janë vendosur disa numra telefonik në përgjim të cilët kanë komunikuar me shtetasin Edevaldo Haxhiu,personi që ka pritur shtetasin turk në Shqipëri.

Nga informacionet e marra shtetasi Ardian Jasimi, i cili përdor numrin e telefonit celular 069****888 dyshohet e mund ta ketë strehuar për një periudhë shtetasin turk Faruk Fatih OZER. Më datë 04.05.2021 atij i është marrë deklarim për persona që tregojnë rrethanat e ngjarjes por nuk kishte gjë më interes për hetimin.

Me autorizimin e lëshuar nga prokurori i çështjes datë 27.04.2021 janë marrë pamjet filmike nga terminali i aeroportit të Rinasit si edhe në ambjentet e parkimit të aeroportit dhe i është bërë kqyrja e pamjeve filmike e tyre ku vihet re ardhja e shtetasit Faruk Faith Ozer më datë 20.04.2021 rreth ores 20.53 dhe më pas është larguar me një person që e ka pritur ne Rinas me automjetin tip bmw e bardhë me targa AA 966 MS (në pronësi të shtetasit Edevaldo Haxhiu), person i identifikuar nga ana jonë si shtetsi Altjan Canaj.

Në raportet e vëzhgimit të datave 28.04.2021, 02.05.2021, 04.05.2021 ku është mbajtur në vëzhgim shtetësja Frida Tafilica e dashura e shtetasit Edevaldo Haxhiu nuk u konstatua që ata persona të takohen. Në raportin e vëzhgimit datë 27.04.2021 vihet re se automjetin me targa AA 111 GK rreth orës 11:12 drejtues mjeti ka qenë shtetasi Martin Jakova.

Më datë 05.05.2021 është pyetur në cilësinë e personit që ka dijeni për rrethanat e hetimit shtetasi Altjan Canaj, i cili ndër të tjera ka spjeguar se me shtetasin Edevaldo Haxhiu njihet që në fëmijeri dhe me datë 20.04.2021 e ka marrë në telefon ai dhe i ka thënë të shkonte të merrte në Rinas një shtetas turk, por që emrin sipas tij nuk ja dinte,por do ta kërkonte me emrin “Erkan” të cilin e ka marrë në Rinas me mjetin e Edevaldos BMW ngjyrë e bardhë me targa AA 966 MS dhe e ka lënë tek hotel Mondial. Më pas ai është kthyer në Durrës.

Të nesërmen i ka dhënë makinën Edevaldos në Tiranë ku e ka takur tek hotel Mondial ku Edevaldo ishte se bashku me shtetasin turk, i cili më pas është identifikuar nga ai si Faruk Fatih Ozer. Pasi e kanë lënë në qytetin e Durrësit, Edevaldo është larguar së bashku me shtetasin turk. Nga deklarimi del sel shtetasi Altjan Canaj nuk ka patur dijeni se shtetasi turk ishte në kërkim ndërkombëtar, gjë të cilen e ka marrë vesh nga mediat. Gjithashtu ai sqaron se nga frika e ka hedhur telefonin e tij se bashku me numrin që ka patur në përdorim 068****007. Ai sqaron se ka njohje edhe me shtetasin Andi Duka, i cili është djali i dajës së Edevaldos.

Pas kërkesës së prokurorit me vendim Nr.1092 datë 20.10.2021 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë lëshoi vendimin për kryerjen e kontrollit të banesave dhe vendeve për shtetasit:

1. Berton Xhafaj, i biri i Kujtimi-it dhe i Fiqeretë-s, i datëlindjes 18-02-1981, lindur në Shijak, dhe banues në Durrës, Rrashbull,Xhafzotaj.

2. Edevaldo Haxhiu, i biri i Muhamed-it dhe Anitë-s i datëlindjes 28.04.1985, lindur në Shijak dhe banues në Tiranë rruga Artan Lenja.

3. Andi Duka dtl.14.03.1992, i biri i Agron-it dhe Fatbjan-ës lindur dhe banues në lagjen “Pavarësia” Durrës.

4. Altjan Canaj, i biri i Ilir-it dhe i Makbule-s, i datëlindjes 30-03-1986, lindur në banues Durrës Rr.Kristaq Rama/P.974/Shk.1/Ap.4

5. Arjan Çeliku, i biri i Haziz-it dhe i Vjollcë-s, i datëlindjes 08-04-1980, lindur në Stërmas , dhe banues Tiranë, rruga Petro Nini Luarasi/126/1/ .

6. Artan Luku, i biri i Muhamet-it dhe i Dhuratë-s, i datëlindjes 20-03-1973, lindur në Tiranë, dhe banues në Durrës, Deti Jon 00690174/17/3/57.

7. Xhevdet Celiku, i biri i Selim-it dhe i Vaje-s, i datëlindjes20-06-1969, lindur në Tiranë, , dhe banues Stërmas Tiranë.

8. Ermal Bakiu, i biri i Petrit-it dhe i Dritë-s, i datëlindjes 05-05-1987, lindur në Çorovodë dhe banues“ Tiranë, rruga, Artan Lenja/8/1/42.

9. Klevis Hasaj, i biri i Pal-it dhe i Martë-s, i datëlindjes 05-09-1987, lindur në Fushe-Arrëz dhe banues Tiranë, Q,Kamëz 33/74 Rruga"Albanët"/168/.

10. Anisa Skëndaj, i biri i Marsel-it dhe i Vere-es, i datëlindjes 17-12-1984, lindur në Tiranë, Dervish Hima/046/-/-.

11. Redinel Bregu i biri i Qamil-it dhe i Engjëllush-es, i datëlindjes16-04-1989, lindur në Korçë, dhe banues në Paskuqan, 1047 Paskuqan, Shën Ismaili 03940240/22/1/.

12. Uenda Demiri, , i biri i Adriatik-ut dhe i Enkeledës, i datëlindjes 18-03-2001, lindur dhe banuese në Tiranë, RrugaA.Moisiu.

13. Ardian Jasimi, i biri i Ismail-it dhe i Zaje-s, i datëlindjes 15-12-1973, banues në Durrës, rruga Sefer Efendiu.

14. Jurgen Jaku, i biri i Avni-ut dhe i Fitnetes-es, i datëlindjes 22-01-1996, lindur dhe banues në “Tiranë, Njësia Administrative Nr. 7, rruga Ndre Mjeda/10/3/3.

15. Martin Jakova, i biri i Nikolinit-it dhe i Mimozë-s, i datëlindjes12-05-1984, lindur në Pekin Kinë, dhe banues Tiranë rruga Muhamet Gjollesha/36/4/26.

Nga kontrollet e kryera nuk u gjet as personi në kërkim ndërkombëtar Faruk Faith Ozer, dhe as shtetasi Edevaldo Haxhiu.

Me datë 21.09.2021 shtetasi Edevaldo Haxhiu është konstatuar nga shërbimet e policisë duke hyrë tek hotel “Mondiali” dhe më pas është shoqëruar në Komisariatin e Policisë nr.2.

Lidhur me këtë shtetas ekzistonte dyshimi arsyeshëm që shtetasi Edevaldo Muhamed Haxhiu të vazhdojë të përkrahë shtetasin Faruk Faith Ozer dhe rreziku i ikjes dhe mos gjetjes së personit sërisht për nevoja hetimi dhe Për arsyet e mësipërme dhe në mbështetje të nenit 253 në pikat 1 dhe 2 të K.Pr.Penale u krye ndalimi me inisiativë i shtetasit Edevaldo Haxhiu.

Shtetasi Edevaldo Haxhiu ju mor deklarim nga persona ndaj të cilëve zhvillohen hetime në prani të avokatit ku sqaroi se më datë 20.04.2021, i ka telefonuar një miku i tij nga Turqia, me emrin Murat, mbiemri i të cilit nuk i kujtohej, dhe i ka thënë se duhet të merrte një shtetas turk në Rinas. Sipas Muratit, ky shtetas e kishte emrin Erkan, pra nuk ja ka prezantuar me emrin Faruk Ozer. Ai duke qënë se kishte konsumuar alkool gjatë ditës nuk mund ta merrte përgjegjësinë e timonit dhe ka kontaktuar shokun e tij të fëmijërisë, shtetasin Altjan Canaj, të cilit i ka thënë se duhet të shkonte në aeroportin e Rinasit, pasi do të vinte një shtetas turk me emrin Erkan. Pasi Altjani e ka marrë shtetasin me emrin Erkan, në aeroport, me automjetin tim, tip BMW, me ngjyrë të madh, me targë AA966MS, e ka telefonuar për të më pyetur se ku do ta çoja shtetasin turk. Edevaldo nuk e ka hapur dot telefonin, nga konsumi i tepërt I alkoolit, dhe mbaj mënd që i kam thënë çoje të hotel “Mondial”, aty ku i kanë çuar të gjithë turqit e tjerë. Ai sqaron se me shtetasin me emrin Murat është njohur në spitalin e Covid-19, në Stamboll Turqi ku është prezantuar si biznesmen.

Shtetasin turk e ka takuar fillimisht, të nesërmen, ose të pasnesërmen, nuk e mbante mend mirë, pra më datë 21.04.2021, ose më datë 22.04.2021, pasi ka qënë mjaft i pirë. Ai ka marrë në telefon, recepsionin e hotel “Mondial”, dhe është interesuar për shtetasin Erkan. Ata i kanë thënë se nuk ndodhej asnjë shtetas me atë emër në ambjentet e tyre, dhe ai u është prezantuar si Aldo, i cili kishte sjellë një shtetas turk, duke marrë në konsideratë që punëtorët e hotel “Mondial”, atë e njohin. Ata i kanë thënë se shteasi turk nuk e kishte emrin Erkan, por Faruk Ozer.

Ai deklaron se nuk ka pasur dijeni për veprimtarinë e shtetasit turk apo për shpalljen e tij në kërkim nga policia turke, por është vënë në dijeni për këtë fakt nga lajmet dhe pas kësaj nuk ka patur më kontakte me të.

Po shqyrtohen edhe informacione lidhur me persona të cilët mund të strehojnë shtetasin turk, i cili është në kërkim ndërkombetar.

Po ashtu është kontaktuar me autoritet turke për marrjen e informacioneve të reja në lidhje me shtetasin Faruk Ozer dhe jemi në pritje të informacioneve të reja që ata mund të kenë.

Përsa sipër sugjerohet që :

?      Të pritet informacioni i ri që mund të disponojnë autoritetet Turke në lidhje me këtë shtetas.

?      Të verifikohen informacionet e reja lidhur me këtë fakt

?      Të verifikohen shtetasit e dyshuar në qarkun e Durrësit nëpërmjet Zvdrejtorit të policisë në DVP Durrës.

2 Komente

 1. E
  Eni

  Gabim qe I publikoni ....ku perfunduam....si tha I gjati asgje nuk kane mare o zot....

  1. a
   adem

   po clidhje ka i gjati ketu/ apo e keni nga Berisha qe thote Nano ik, Meta, ik rama, ik, Zogu ik etj.....

  Lini një Përgjigje