COVID-19, “Pfizer” e “Moderna” do t’i injektohen fëmijëve nga mosha 6 muajsh

18 Qershor 2022, 14:14Shëndeti TEMA

COVID-19, “Pfizer” e “Moderna” do t’i injektohen

Vaksinat Pfizer dhe Moderna janë autorizuar për përdorim e fëmijëve duke filluar nga mosha gjashtë muajshe.

Miratimi është dhënë nga Agjencia shëndetësore amerikane për kontrollin e barnave, siç raportojnë mediat ndërkombëtare.

Ky vendim vjen pas opinioneve pozitive të shprehura nga grupe ekspertësh ditët e fundit.


“Shumë familje, për të mos përmendur mjekët dhe profesionistët e shëndetësisë, kanë pritur gjatë për këtë vendim dhe në këtë mënyrë ne do të ndihmojmë në mbrojtjen e kësaj grupmoshe”, tha komisioneri i FDA, Robert Califf.

“Siç e kemi parë me grupmoshat më të mëdha ne presim që vaksinat për fëmijët më të vegjël të ofrojnë mbrojtje nga rezultatet më serioze të COVID-19, si shtrimi në spital dhe vdekja”, shtoi ai më tej.

Lini një Përgjigje