Sondazhi: Të rinjtë shqiptarë janë të papërgjegjshëm

28 Janar 2023, 10:06Sociale TEMA

Sondazhi: Të rinjtë shqiptarë janë të

55.3% e shqiptarëve mendojnë se të rinjtë rreth të 20-ve janë të papërgjegjshëm.

Të pyetur nga Barometri në Euronews Albania, vetëm 15.2% e tyre mendojnë të kundërtën, që të rinjtë janë të përgjegjshëm, ndërsa 29.4% e shqiptarëve janë neutralë.

Ata që mendojnë se të rinjtë janë të papërgjegjshëm janë të rriturit.

Duke nisur nga grupmosha 65-75 vjeç, 65.1 % e tyre, i konsiderojnë të rinjtë të papërgjegjshëm. Kurba vjen në zbritje deri tek grupmosha 18-24 vjeç, ku 24.2 % e tyre mendojnë se të rinjtë janë të papërgjegjshëm.

57% e shqiptarëve mendojnë se gjenerata rreth të 20-ve nuk do të punojë.

Vetëm 15.1% mendojnë të kundërtën, pra që të rinjtë duan të punojnë, ndërsa 27.9% e qytetarëve janë neutralë.

Ata që mendojnë se të rinjtë nuk kanë dëshirë të punojnë nisin nga grupmosha 25-34 vjeç me 53.2%. Grafiku shënon kulmin tek grup mosha 65-75 vjeç me 67%. Ndërkohë, grupmosha 18-24 vjeç të cilët mendojnë se 20-vjeçarët nuk duan të punojnë, zë vetëm 33.5%.

1 Komente

  1. I
    ISO

    Meriten kryesore per kete e ka sali vuku i cili ndertoi njeriun,shoqerine dhe shtetin rrumpalle…

    Lini një Përgjigje