Gjykata arsyeton zbritjen e 15 pikëve të Juventusit: Shkelje e rëndë, e përsëritur

30 Janar 2023, 17:02Sport TEMA

Gjykata arsyeton zbritjen e 15 pikëve të Juventusit: Shkelje e

Gjykata e Apelit FIGC komunikoi arsyet që çuan në rihapjen e procedimit për fitimet kapitale të Juventusit. Dokumenti shpjegon gjithashtu arsyen e dënimit të bardhezinjve me 15 pikë.

“Për sa i përket sanksionit. Gjykata mori parasysh seriozitetin e veçantë dhe natyrën e përsëritur dhe të zgjatur të shkeljes dhe të njëjtin intensitet dhe përhapje të vetëdijes për situatën në bisedat mes drejtuesve të FC Juventus SpA”.

“Gjykata Federale e Apelit e FIGC pranoi kërkesën e Prokurorisë Publike për revokimin e gjyqit të fitimeve kapitale për Juventusin “përballë një tabloje rrënjësisht të ndryshme të fakteve, për shkak të sasisë mbresëlënëse të dokumenteve të marra nga Prokuroria Publike, zyra e Torinos, e cila theksoi qëllimshmërinë që qëndron në bazën e ndryshimit të operacioneve të transferimit dhe vlerave të lidhura me të.

Për sa i përket sanksionit -15 pikësh, gjykata mori parasysh peshën e veçantë dhe natyrën e përsëritur dhe të zgjatur të shkeljes me të njëjtin intensitet.

Në faktet e reja që çuan në rihapjen e procesit sportiv për fitimet kapitale “nuk ka asnjë provë specifike demonstruese për klube të tjera”.

Lini një Përgjigje