Në Kukës u rikonfirmua 'Bashkë Humbasim'

26 Shtator 2023, 16:28Blog Nga Eduard Zaloshnja

Në Kukës u rikonfirmua 'Bashkë Humbasim'

Koalicioni “Bashkë Fitojmë”, i paraqitur zyrtarisht me kandidatë të përbashkët në zgjedhjet e përgjithshme dhe të pjesshme lokale në dy vitet e fundit, ka kaluar deri më sot jo nga fitorja në fitore (siç presupozon emri i koalicionit), por nga humbja në humbje. E fundit ishte humbja e thellë të djelën në Bashkinë Kukës, ku kandidati i “Bashkë Fitojmë” mori plot 5470 vota më pak se sa kishin marrë partitë përbërëse të koalicionit “Bashkë Fitojmë” në zgjedhjet e prillit 2021.


Më 14 maj, koalicioni “Bashkë Fitojmë” regjistroi një humbje të ngjashme të hidhur verilindore në të voglën (por simbolike) Bashki të Tropojës. Kandidati i tij mori plot 1580 vota më pak se sa kishin marrë partitë përbërëse të koalicionit “Bashkë Fitojmë” në zgjedhjet e prillit 2021.

Më 14 maj, koalicioni “Bashkë Fitojmë” regjistroi një humbje të ngjashme të hidhur veriperëndimore në të madhen Bashki të Shkodrës. Kandidati i tij mori plot 15,000 vota më pak se sa kishin marrë partitë përbërëse të koalicionit “Bashkë Fitojmë” në zgjedhjet e prillit 2021.

Më 14 maj, koalicioni “Bashkë Fitojmë” regjistroi një humbje të ngjashme të hidhur veriqendrore në të mesmen Bashki të Kurbinit. Kandidati i tij mori plot 4750 vota më pak se sa kishin marrë partitë përbërëse të koalicionit “Bashkë Fitojmë” në zgjedhjet e prillit 2021.

Në territorin e bashkive të mësipërme, PS-ja nuk kishte arritur ndonjëherë deri në nivelin e 40% të votave në 32 vjetët qysh kur u ripagëzua me emrin “Partia Socialiste e Shqipërisë” (si në zgjedhje parlamentare edhe administrative). Vetëm pas përballjes me kandidatët e koalicionit të ri “Bashkë Fitojmë”, ajo arriti ta kapërcejë nivelin 50% në to. Kjo, falë rrudhjes së votave për koalicionin “Bashkë Fitojmë”, që statistikisht duhet quajtur “Bashkë Humbasim”…

2 Komente

 1. P
  Perseri pas12 vjeteve me PD.

  U be gazi I botes e s'heq dore sali shejtani, ama edhe ata qe i japin vote te cuditshem si njerez ose cfar tjeter jane se eshte zor ti kuptosh.

  1. B
   Bravo Frroço Çupi

   Bashke Humbasim fiks ahahaahahah qijani gruan mor ketij taulant balles se po prish rilindjen dhe projektet

   Lini një Përgjigje