“Kam informacione”, Putin: Perëndimi do të vazhdojë sabotimin kundër infrastrukturës ruse

19 Nëntor 2023, 09:04Bota TEMA

“Kam informacione”, Putin: Perëndimi do të vazhdojë

Presidenti rus Vladimir Putin ka thënë qëllimisht se vendet perëndimore mund të vazhdojnë të kryejnë sulme sabotuese kundër infrastrukturës ruse, pasi ai ka informacion për këtë çështje, tha zëdhënësi presidencial Dmitry Peskov.

“Presidenti flet për këtë për një arsye të mirë, pasi ai ka informacione të caktuara, ai ka arsye ta thotë këtë,” tha zëdhënësi i Kremlinit, i pyetur nga gazetari Pavel Zarubin, i cili postoi një video në kanalin e tij Telegram.

Në fillim të nëntorit, Putin deklaroi  në një takim mbi çështjet ekonomike se potenciali i luftës së sanksioneve të Perëndimit kundër Rusisë “në fakt është maksimizuar është se aktet e sabotimit në infrastrukturën kryesore globale mund të hyjnë në lojë”.

Ai kujtoi sabotazhin në sistemin e gazit Nord Stream dhe përpjekjet për të fajësuar Rusinë për dëmtimin e tubacionit Balticconnector që lidh Finlandën dhe Estoninë. 

Presidenti rus theksoi se ishte thelbësore “të parashikohen rreziqe të tilla paraprakisht dhe t’u përgjigjemi atyre në mënyrë proaktive” në mënyrë që të sigurohet funksionimi i qëndrueshëm i ndërmarrjeve, kompanive dhe fuqisë së tyre punëtore, si dhe besueshmëria e lidhjeve të tregtisë së jashtme të Rusisë.

Lini një Përgjigje