Dyfishohen tarifat e shërbimeve për marrjen e patentave

30 Janar 2024, 17:12Ekonomia TEMA
Dyfishohen tarifat e shërbimeve për marrjen e patentave

Tarifat e shërbimeve për lejet e drejtimit janë dyfshiuar ose trefishuar, urdhër ky i cili ka hyrë në fuqi prej datës 16 Janar.

Shkresa është firmosur nga Drejtoria e Përgjithshme të Transportit Rrugor dhe është miratuar nga Ministria e Infrastrukturës.

Në dokumentin e siguruar nga News24, zbulohen tarifat e reja që kanë hyrë në fuqi për shërbimet e lejedrejtimeve.

Për të dhënë provimin e njohurive teorike kur nuk e fiton testin teorik në provimin e parë duhej të paguaje 400 lekë si tarifë, ndërsa tashmë duhet të paguash 1200.

Gjithashtu për riprovimin e testit të praktikës kur më parë do paguaje 500 lekë tashmë do të paguash 4-fish më shumë.

Për t’u pajisur me leje drejtimi për të gjitha kategoritë nga 3500 lekë tashmë do paguhet 4500 lekë.

Edhe një sërë shërbimesh të tjera për patentat janë dyfishuar, si pajisja me leje drejtimi ndërkombëtare, pajisja me “Leje”dhe provim kualifikimi teorik pas humbjes totale të pikëve ose heqjes së lejedrejtimit, por edhe për autoshkollat për detyrimet që kanë për ushtrimin e aktivitetit. 

3 Komente

 1. k
  km

  Po per afatet e skadimit te patentave ,a keni pyetur?Eshte bere 15 vjet nga pese vjet e tre vjet qe ishte perpara.Dhe sigurisht ,tariffat do te rriten ,por ne sherbim te cilesise dhe afatit te trefishuar.

  1. J
   Jovan Bregu

   Sherbim cilësi rregull duhen trefishuar tarifat mirë bën qeveria mendon per popullin që ka lekë nga mirëqenia dhe zhbillimi ekonomik

   1. J
    Juristi

    Ku e kishe patenten 5 dhe 3 vjeçare ti koqe?? Pas moshës 70 vjeçare ndoshta se të tjerat 10 vjeçare kanë qenë

   Lini një Përgjigje