Nga i pret Shqipëria turistët këtë vit? - Fluks prenotimesh, problem kapacitetet

30 Maj 2022, 15:01Ekonomia TEMA

Nga i pret Shqipëria turistët këtë vit? - Fluks prenotimesh,

Ky sezon veror duket se do të jetë i mbarë për vendin tonë, pasi pavarësisht luftës në Ukrainë, heqja e masave kufizuese anti-covid dhe lënia pas e pandemisë, ka sjellë kërkesë të shtuar të turistëve të huaj për të prenotuar pushimet në Shqipëri.

Në një intervistë, kryetari i Shoqatës së Tur-Operatorëve shqiptarë, Besnik Vathi shprehet ka kërkesë të lartë nga shtetet europiane, por jo vetëm.

Por pavarësisht rikthimit të fluksit të turisteve, turizmi shqiptar vuan nga mungesa e kapaciteteve për ti përballuar dhe për të ofruar shërbim cilësor. Dhe në këtë pikë kërkohet ndërhyrja e qeverisë.

Ndërkohë, nga ana tjetër, fluks kërkesash ka pasur edhe nga qytetarët shqiptarë për prenotim të pushimeve jashtë vendit, ku destinacione kryesore mbeten Turqia, Greqia, Mali i zi dhe së fundmi edhe Spanja.

 

Lini një Përgjigje