Shqiptarët “të fiksuar” pas makinave, mbi 14 mijë mjete të blera vetëm gjatë tremujorit të parë!

28 Prill 2023, 15:40Ekonomia TEMA

Shqiptarët “të fiksuar” pas makinave, mbi 14 mijë

INSTAT-i ka publikuar raportin e statistikave për transportin rrugor për 3 mujorin e parë të vitit 2023, në të cilin reflektohen të dhënat për transportin e mallrave, eksport-importet dhe markat e autopmjeteve që preferojnë shqiptarët.

Sipas INSTAT, gjatë tremujorit të parë 2023, janë regjistruar gjithsej 14 mijë e 460 mjete te reja, nga të cilat 27 lloje mjetesh dhe 276 marka mjetesh.

Në kategorinë e mjeteve të reja rrugore sipas llojit, përqindjen më të madhe ndaj numrit të përgjithshëm të mjeteve rrugore e zënë “autoveturat” me 83,5 % dhe “Motor” me 6,8 %.

Numri më i lartë i mjeteve të reja rrugore është regjistruar në qarkun e Tiranës, me 39,4 % të të gjitha mjeteve rrugore të regjistruara në vend në tremujorin e parë 2023. Sakaq, qarqet me numrin më të ulët janë Dibra me 2,1 % dhe Gjirokastra me 1,3 %.

Marka “Volksëagen” është marka me qarkullim më të lartë në vend në kategorinë e mjeteve të reja rrugore me 20,4 %, e ndjekur nga marka ““Mercedez Benz” me 16,3 %.

2 Komente

 1. l
  lirim

  "varferi e madhe" lokalet plot dite e nate, syze e celulare nga me te fundit, veshje firmato, pordhe e madhe, punen nuk e duan, si jetojne....!!!??

  1. T
   Toni

   Po ku i ke pare veshjet firmato shoku? Armani e Boss qe blihen me 1 mije leke ke sa te duash ne tregje. Shumica nuk kane buke te hane.

  Lini një Përgjigje