Zhduken paratë false, në 2022 u gjetën vetëm 343 copë

17 Janar 2023, 21:30Ekonomia TEMA

Zhduken paratë false, në 2022 u gjetën vetëm 343 copë

Kartëmonedhat e falsifikuara po identifikohen gjithnjë e shpesh. Të dhënat tregojnë, se në vitin 2021 kishte 5.4 kartëmonedha false për 1 mln prerje, ndërsa një vit më vonë ky numër zbriti në raportin 2.2 copë për 1 mln.

“Të dhënat e fundit tregojnë një rënie të konsiderueshme të numrit të kartëmonedhave të falsifikuara në qarkullim, ku për vitin 2022 numri total është vetëm 343 copë”, tha guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko.

Elementet e shtuar të sigurisë në kartëmonedhat e reja dhe forcimi i ligjit kanë çuar edhe në uljen e numrit të prodhuesve apo përdoruesve të tyre.

Për të luftuar fenomeni në tregun e parasë, të tre institucionet kanë firmosur marrëveshje për parandalimin dhe mbrojtjen e monedhave nga falsifikimi dhe goditjen e mashtruesve në këtë fushë”.

1 Komente

  1. P
    Pallosh flok-boj-këpucash, e vertetë apo jo..!!

    Hahahahahahaha, qënkan zhdukur paratë fallco nga tregu Shqiptar. Këtë thashethem, e besoj vetëm kur ta deklarojë xhepisti, spihuni, moter e grua qiri Sali llapush Lusha, sepse ai dhe Azem derr Hajdari, ishin kurvat lavatriçe të parave dhe dollarvë fallco, që ju vinin nga Maqedonia. Kur policia në jug e kapi xhepistin Sali Palloshi me 2 thasë para e dollarë fallco, ju bëri be-në e shenjtë Trapojane, " mu qiftë nana, i gjeta në breg të rrugës dhe po i çoja në polici". O Sali moter-qiri, ekziston perseri proçes-verbali i policisë për atë çeshtje. Pra, kur të bëjnë be Sali xhepist spihuni, që "pa qi nanen Shiqere, nuk ka më para fallco në Shqiperi", vetëm atëherë e besoj që vertetë nuk ka ma.

    Lini një Përgjigje